Ar-Ge Proje Pazarında Birbirinden İlginç 150 Proje Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Ar-Ge Proje Pazarında Birbirinden İlginç 150 Proje Yarıştı

Ar-Ge Proje Pazarında Birbirinden İlginç 150 Proje Yarıştı

3. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri AR-GE Proje Pazarı, İKMİB ve AKMİB işbirliği ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi.

04.11.2013 09:48  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kim demiş Türkiye'den mucit çıkmaz diye…

Portakal kabuğundan elde edilen 'nobiletin'in ciltteki lekeleri çıkaran bir kozmetik ürüne, çocukların çok sevdiği şekerin güvenle kullanabilecek bir kağıt yapıştırıcısına, dökülen ağaç yapraklarındaki renklerin gıda, tekstil ve ilaç üretiminde kullanılacak doğal bir boyaya dönüşebileceği ya da evinizin duvarlarını manyetik bir boya ile tıpkı bir yazı tahtası gibi kullanabileceğiniz hiç aklınıza gelir miydi? Onlar hayal etti ve hayal etmekle de kalmadı, fikirlerini birer proje haline getirerek Kimya AR-GE Proje Pazarı'na başvurdu. Birbirinden ilginç 150 proje, Türkiye'yi inovasyondaki hedeflerine ulaştıracak yaratıcı güce sahip olduğunu gösterdi.

3. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri AR-GE Proje Pazarı, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) işbirliği ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte 150 proje sanayicilerle buluşturulurken; akademisyen, sanayici, girişimci, öğrenci olmak üzere 4 farklı kategoride 12 proje ödül almaya hak kazandı. Birinciler 10 bin TL, ikinciler 5 bin TL, üçüncüler ise 3 bin TL ile ödüllendirildi.

Kimya sektöründe üniversite – sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri haline gelen AR-GE Proje Pazarı'nın ödül törenine; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AR-GE Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu ile AKMİB Yönetim Kurulu Başkanı A.Uğur Ateş katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda, Türkiye'nin 2023'teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ancak ihracattaki katma değerin artırılmasıyla ulaşılabileceğinin altı çizildi. Ar-Ge ve inovasyon ile artacak ihracatın Türkiye'nin cari açık sorununa da çare olacağı belirtildi.

İşte ödül alan proje sahipleri…

Öğrenci Kategorisi:

Birincilik Ödülü: Tuğba Kul Köprülü/ Gaziosmanpaşa Üniversitesi

İkincilik Ödülü: Süleyman Şimşek/ Erciyes Üniversitesi

Üçüncülük Ödülü: Ömer Suat Taşkın/ İstanbul Teknik Üniversitesi

Girişimci Kategorisi:

Birincilik Ödülü: Duygu Aksoy, Neşe Bulut/ İstanbul Üniversitesi/ Kayalar Kimya

İkincilik Ödülü: Merve Kolay, Mete Mercan

Üçüncülük Ödülü: Fatih Karabey

Akademisyen Kategorisi:

Birincilik Ödülü: Burhan Ateş, S. Köytepe, Mg. Karaaslan, H. Parlakpinar, N. Vardı, C. Ara/ İnönü Üniversitesi

İkincilik Ödülü: Yrd. Doç. Halil Şahan, M. Nurullah Ateş, Şaban Patat, Sanjeev Mukerjee, K. M.Abraham/ Erciyes Üniversitesi

Üçüncülük Ödülü: Burhan Ateş, S. Köytepe, Eb. Denkbaş, S. Balcıoğlu, S. Gülgen/ İnönü Üniversitesi

Sanayici Kategorisi:

Birincilik Ödülü: Halil Akbulut, Selma Feridunoğlu/ Kayalar Kimya

İkincilik Ödülü: Olçun Ekinci, Duygu Aksoy/ Kayalar Kimya

Üçüncülük Ödülü: Hülya Başaran, Seda Gündoğan/Akbaşlar Tekstil Enerji

AR-GE Proje Pazarı'ndan Notlar…

AR-GE Proje Pazarı'na bu yıl 254 proje başvurdu. Aralarından ticarileşme potansiyeli bulunan 150 proje seçildi. Sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getiren etkinlikte; Plastik ve Kauçuk Ürünleri, İlaç ve Eczacılık Ürünleri, Boya ve Boyar Madde Ürünleri, Kozmetik Ürünleri, Sabun ve Temizlik Ürünleri, İnorganik Kimyasallar, Organik Kimyasallar, Mineral Yakıtlar ve Mineral Yağlar, Gübre Ürünleri ile Yapıştırıcılar ve Tutkallar alanlarında projeler sergilendi.

İKMİB, kimya ihracatında katma değeri artırmak ve sanayicilere inovatif fikirler sunabilmek amacıyla hayata geçirdiği AR-GE Proje Pazarı'na bu yıl önemli bir farklılık da getirdi. Etkinlik sonrasında düzenlenecek "Sektör Buluşmaları" ile plastik, kozmetik, boya gibi alt kategorilerdeki ödüllü projeler sanayicilerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ar-Ge Proje Pazarında Birbirinden İlginç 150 Proje Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement