Ara tatil hem öğrencilerin hem de turizmcilerin yüzünü güldürdü - Son Dakika
Güncel

Ara tatil hem öğrencilerin hem de turizmcilerin yüzünü güldürdü

Ara tatil nedeniyle çocuklarıyla Bolu'daki otel ve konaklama tesislerine akın eden aileler eğlenceli vakit geçirirken, turizmciler de tam doluluk oranıyla hizmet vermenin mutluluğunu yaşadı.

21.11.2021 11:03  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ara tatil nedeniyle çocuklarıyla Bolu'daki otel ve konaklama tesislerine akın eden aileler eğlenceli vakit geçirirken, turizmciler de tam doluluk oranıyla hizmet vermenin mutluluğunu yaşadı.

Doğal güzellikleri, tabiat parkları, gölleri ve konaklama imkanlarıyla yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Bolu, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatilinde de ziyaretçi akınına uğradı.

Karacasu Beldesi ile Mudurnu ilçesindeki termal tesislerin yanı sıra doğal güzellikleriyle ünlü Abant ve Gölcük tabiat parkları ile Yedigöller Milli Parkı'ndaki oteller ve konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Aileleriyle doğa ile iç içe tatil yapan öğrenciler, kentte bulunan tabiat ve milli parkların yanı sıra Mudurnu ve Göynük ilçelerindeki konaklar ile tarihi yapıları ziyaret etti, ata ve faytona bindi, bol bol yürüyüş yaptı.

Termal tesislerde konaklayan öğrenciler ise sıcak su havuzlarında aileleriyle eğlenceli vakit geçirdi.

"Ara tatil yüzümüzü güldürdü"

Abant Tabiat Parkı'nda faaliyet gösteren bir otelin satış ve pazarlama müdürü Hikmet Yeşilkaya, AA muhabirine, tatilcilerin ara tatilde bölgeye çok ilgi gösterdiğini belirtti.

Vatandaşların Bolu ve Abant'ı çok özlediğini dile getiren Yeşilkaya, "Ara tatil, biz otelcilerin de turizmcilerin de yüzünü güldürdü. Otelimizde doluluk oranı yüzde 100 dolaylarında. Gelen konuklarımız sadece otelde ya da Abant'ta kalmıyor. Bölgemizin diğer destinasyonlarını da geziyorlar. Tamamen doluyuz. Bu, turizmcileri çok sevindirdi." dedi.

Yeşilkaya, ara tatilde bölgeye gelen misafirlerin 4 mevsimi aynı anda yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Abant'ta 4 mevsimi yaşıyoruz. 5 gün önce kar yağdı. Daha sonra güneşli ve yağmurlu hava vardı. Bolu'muza yakışır bir ev sahipliğinde konuklarımıza hizmet veriyoruz. Ayrıca, otel olarak bölgemizdeki diğer lokasyonlar ve otellere de yönlendirmeler yapıyoruz. Bolu kış, termal ve inanç olmak üzere turizmin tüm kanallarını içinde barındıran bir il. Bundan dolayı çok şanslı bir iliz. Gelen konuklarımız, kahvaltı ve akşam yemeği arasında gün içerisinde gezmeye gidiyorlar."

"Ciddi anlamda misafir ağırlamaktayız"

Karacasu Beldesinde faaliyet gösteren bir termal tesisin işletme müdürü İbrahim Yüksel de ara tatilin başlamasıyla yoğun bir dönem geçirdiklerini belirtti.

Tesislerinin yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermeyi sürdürdüğünü aktaran Yüksel, "Şu anda tesisimiz dolu durumda. Ciddi anlamda misafir ağırlamaktayız. Misafirlerimiz termal turizmin yanında Bolu'daki doğal güzellikleri de görme imkanı buluyor. Abant, Yedigöller gibi yerleri ziyaret ediyorlar. Ciddi anlamda talep almaktayız." diye konuştu.

Ara tatili geçirmek için İstanbul'dan ailesiyle Abant'a gelen ilkokul öğrencisi Mehmet Aras Akça ise tatilinin çok güzel ve eğlenceli geçtiğini belirterek, "Gezintiye çıktık, ATV kiraladık. Abant'ı çok beğendim." ifadelerini kullandı.

Ara tatil hem öğrencilerin hem de turizmcilerin yüzünü güldürdü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ara tatil hem öğrencilerin hem de turizmcilerin yüzünü güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı
    10:09 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda, 5 kişinin uyuşturucu madde satın aldığı ve kullandığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda 41 adet sentetik ecza hap ele geçirildi ve şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

  • Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı
    10:08 Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol katederek baharın habercisi olan çağla topladı. Doğal olarak yetişen çağlalar, yöre halkı tarafından torbalar dolusu toplanıyor.

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:03 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Afyonkarahisar'da uyuşturucu madde satışı yapıldığı bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Kent merkezindeki 5 şüphelinin adreslerine düzenlenen baskında 41 sentetik ecza hapı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.


Advertisement