Araban'da Demokrasi Nöbetinin 22. Gününe 6 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Yerel

Araban'da Demokrasi Nöbetinin 22. Gününe 6 Bin Kişi Katıldı

Araban\'da Demokrasi Nöbetinin 22. Gününe 6 Bin Kişi Katıldı

Araban Kaymakamlığı ve Araban Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi mitingine 6 bin vatandaş katıldı.

06.08.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban Kaymakamlığı ve Araban Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi mitingine 6 bin vatandaş katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesindeki darbe girişiminin 22. gecesinde Araban Kaymakamlığı ve Araban Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Parkı önünde düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerden ikamet eden kadın, erkek, yaşlı ve genç olmak üzere yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Partili partisiz, binlerce kişi Türk bayrakları ile alana akın etti. Çalınan marş ve şarkılara Türk bayraklarını sallayarak eşlik eden Araban Kaymakamı Cuma Emeç, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Abdülkadir Özpınar, Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behcet, Araban Sosyal Merkez Merkezi Müdürü Murat Tilki, Araban Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ahmet Tay, Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Doktoru Nurullah Çelik, Araban Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Sülü, Araban Botaş PS4-B İstasyon Şefi Özer Akdoğan, Araban Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Araban Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Karademir, daire amirleri, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahalle muhtarları ve vatandaşlar, Recep Tayyip Erdoğan Parkı önündeki meydandan İlçe Emniyet Amirliği önüne kadar yürüyüp, geri döndü. Yürüyüş sonunda alandakilere seslenen Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, "15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyduğunuz anda meydana indiniz, nasıl ki tankların önüne canlarını hiçe sayarak kendilerini atan insanlar gibi sizlerde burada Recep Tayyip Erdoğan Parkı önündeki meydanda elif gibi dimdik durdunuz. Bu aziz milleti Rabb'im kıyamete kadar daim kılsın. Bu aziz milletin başını secdeden başka başını eğdirmesin Rabb'im. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ebediyete kadar daim kılsın. Milli iradenin yanında dimdik durdunuz. Üç beş tane çapulcuya burada dik duruşunuzla gösterdiniz. Türkiyeli olmaktan, Arabanlı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Milli iradenin yanında dik duran sizlerin arasında bir fert olmaktan onur ve gurur duyuyorum. 15 Temmuz'un karanlığında dimdik durarak 16 Temmuz'un aydınlığına katkı sağladınız. Başta Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olmaktan ve demokrasiye sahip çıkan sizlerin arasında bir fert olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Allah sizleri daim etsin, istiklalimizin ve istikbalimizin bekçisi oldunuz, bunu unutmayacağız unutmayacaklar" dedi.

Araban Kaymakamı Cuma Emeç ise, "15 Temmuz gecesinde haince bir kalkışma hareketi oldu. Önce Allah'ın izniyle daha sonra da vatandaşlarımızın basiretli duruşuyla bu kalkışma bertaraf edildi. Yaşım itibariyle ben darbe görmedim, darbe yaşama şansım olmadı. Kitaplarımızdan, büyüklerimizin bize anlattıkları kadarıyla öğrendik. Biliyoruz ki darbe hangi amaçla yapılırsa yapılsın memlekete hiçbir fayda sağlamamıştır, hatta uzmanları anlattıklarına göre darbe bir memleketin geleceğinden kırk sene aldığı da söyleniyor. Bu memleket Osmanlı zamanından beri, Abdülhamid Han'ın devrilmesinden beri, Çanakkale savaşından, Kurtuluş Savaşından, 1960 darbesi ve Menderes'in idam edilmesinden, 1980 darbesinden, 28 Şubat sürecinden ve 17-25 Aralık yargı darbesini görmüş yaşamış ve bu günlere gelmiştir. Bizim o gece milletimizden başka başka hiç kimsemiz yoktu. Çok doğru milletimizden başka hiç kimse yoktu ama ben görüyorum ki, 15 Temmuz gecesinden sonra görüyoruz ki, çok ciddi bir şekilde planlanmış planlar silsilesiyle karşı karşıya kalmışız. Bu planlar silsilesi Allah'ın izniyle ve ilahi bir parmak olmamış olsaydı, kanaatimce engellenmemiş olurdu. Bu hainler sabahın dördünde bu işi planladılar, sabahın dördünde yapmak istediler ama yapamadılar. İşte burada bir ilahi güç devreye giriyor ve darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanıyor" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın'ın demokrasi şehitleri ve Türkiye'nin birlik ve beraberliği için okuduğu duaların ardından alanda Araban Belediyesi tarafından tatlı ikramı yapıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban'da Demokrasi Nöbetinin 22. Gününe 6 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement