Araban'da Suriyeli Çocuklara Eğitim Merkezi - Son Dakika
Güncel

Araban'da Suriyeli Çocuklara Eğitim Merkezi

Araban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Suriyeli çocuklar için geçici eğitim merkezi açıldı.

16.04.2016 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Suriyeli çocuklar için geçici eğitim merkezi açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, Atatürk İlkokulunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Araban Kaymakamı Cuma Emeç'in talimatı üzerine ilçeye yerleşen Suriyeli ailelerin çocuklarının tespit edilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

İlçede 220 Suriye uyruklu çocuk belirlendiğini kaydeden Ertuğrul, "Bu çocuklardan 61'i ilçedeki okullarda öğrenim görüyordu. Diğer 159'unun da Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden Ali Kurtulmuş'un koordinatörlüğünde Atatürk İlkokulunda açtığımız geçici eğitim merkezinde eğitim almasını sağlayacağız." dedi.

Ertuğrul, bu çocuklara Suriye uyruklu 8 öğretmen tarafından hafta içi her gün 14.30-18.30 saatlerinde ülkelerinin müfredatına uygun eğitim verileceğini belirtti.

Ali Ertuğrul, şunları kaydetti:

"Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Araban ilçesine yerleşen Suriyeliler bizim misafirlerimiz. Onların çocuklarının da bizim çocuklarımızdan bir farkı yok. Araban'da kaldıkları süre boyunca kendi dillerinde, ülkelerindeki eğitim müfredatına uygun bir şekilde eğitim almaları için tüm imkanlarımızı kullanacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Araban'da Suriyeli Çocuklara Eğitim Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement