Araban'da Uçurtma Şenliğine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Araban'da Uçurtma Şenliğine Yoğun İlgi

Araban\'da Uçurtma Şenliğine Yoğun İlgi

Araban Belediyesi sponsorluğunda, Araban Körhacıobası kırsal mahallesi Şehit Mesut Bulut İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü’nün organizesinde bahar dönemi uçurtma şenliği düzenlendi.

09.04.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban Belediyesi sponsorluğunda, Araban Körhacıobası kırsal mahallesi Şehit Mesut Bulut İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü'nün organizesinde bahar dönemi uçurtma şenliği düzenlendi.

Bu yıl ilki düzenlenen ve bundan sonra her yıl bu mevsimde yapılacak olan geleneksel bahar dönemi uçurtma şenliği düzenlendi.

Şenliğe, Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, ilçe Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Araban Belediyesi Meclis Üyeleri ve öğrencilerin velileri katıldı.

Şehit Mesut Bulut İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Karademir, "Araban Belediyesi sponsorluğunda, Araban Körhacıobası kırsal mahallesi Şehit Mesut Bulut İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü olarak organize edip Araban İlçesine bağlı Körhacıobası kırsal mahallesi Hatunobası mezrasında ki mera alanında bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve bundan sonra her yıl bu mevsimde düzenleyeceğimiz geleneksel bahar dönemi uçurtma şenliğinde öğrenci velileri tarafından hazırlanan yöresel yemekler ile pasta ve tatlı çeşitleri misafirlere ikram edildi. Canlı müzik dinletisi ve öğrencilerimizin sunduğu birbirinden güzel gösterilerle başlayan şenlik, okulumuzun öğrencileri okul idaresi, velilerle birlikte şenliğimize katılan Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Araban Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte uçurtma uçurup eğlenceli bir gün geçirdiler.

Uçurtma şenliği yarışmasında birinci olan okulumuzun 8-B sınıfı öğrencilerimizden Gülten Kaya'ya birincilik ödülünü ilçe Kaymakamı Serhat Karabektaş tablet bilgisayar aldı. ikinci olan 7-A sınıfı öğrencilerimizden Hasan Yalçın'a ikincilik ödülü satranç takımını Araban Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler ve üçüncü olan 6-B sınıfı öğrencilerimizden Meryem Başkahraman'a üçüncülük ödülü masa tenisi takımını da ilçe Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu tarafından verildi"dedi.

Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu da, "Araban Belediyesi sponsorluğunu üslendiğimiz bahar dönemi uçurtma şenliği etkinliği gün boyunca öğrencilerin birbiriyle kaynaşması sağlanması beni memnun etti. Belediye olarak bu güne kadar okullarımızda yapılan her türlü etkinliğe sponsor olarak verdiğimiz destek bundan sonra da devam edecektir. Düzenlenmiş olan bu etkinliğe emeği geçen okul idaresi, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim. Bahar dönemi uçurtma şenliği etkinliklerinde biz büyüklerde öğrencilerimizle birlikte uçurtma uçurarak kendi çocukluğumuzu yaşadık"dedi.

Şehit Mesut Bulut İlk ve Ortaokul'u Müdür Yardımcısı Mustafa Tanrıkulu yaptığı konuşmada ise, uçurtma şenliğine sponsor olan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'e, desteklerinden dolayı Kaymakam Serhat Karabektaş, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, ilçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ertuğrul, Araban Belediyesi Meclis Üyeleri Şıh Mehmet Bilekçi ile Bünyamin Polat, Araban Şoförler Odası Başkanı Mustafa Karademir, öğrenci velileri ve vatandaşlara teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban'da Uçurtma Şenliğine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement