Araç Belediyesi Kurtarma Aracı Satın Aldı - Son Dakika
Yerel

Araç Belediyesi Kurtarma Aracı Satın Aldı

Araç Belediyesi Kurtarma Aracı Satın Aldı

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Araç Kaymakamlığı ve Araç Belediye Başkanlığının işbirliği ile ilçeye acil kurtarma aracı kazandırdı.

13.06.2013 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Araç Kaymakamlığı ve Araç Belediye Başkanlığının işbirliği ile ilçeye acil kurtarma aracı kazandırdı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Araç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne aracı teslim ederken meydana gelebilecek kazalarda alet ve teçhizatı kullanma eğitimini de vermeye başladı.

Araç Kaymakamı Fatih Görmüş, insan hayatının kurtarılmasında geçen her saniyenin önem kazandığı anlarda kurtarma çalışmalarına hız kazandıracak aracın ilçeye kazandırılmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu da, "İlçemiz Araç Kastamonu-Karabük arasında ve İstanbul yolu üzerinde trafik akışının oldukça hızlı olduğu bir anayol içinde yer alıyor. Kimi zaman birçok kaza meydana geliyor ve pek çok İnsanımız bu kazalar sonucunda yaralanıyor, sakat kalıyor, ölüyor. Can kaybını en aza indirmek hızlı ve bilinçli müdahale edebilmekle oluyor. İtfaiyemize İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nce teçhizatı kullanma eğitimi verilmektedir. Dünyadaki en değerli şey olan insanın hayatını kurtarmak adına İlçemize böyle bir katkı yapabildiğimiz için çok mutluyum" dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem Küçükbayram ise, Kastamonu-İstanbul yolunun yoğun bir trafik potansiyeli içerdiğini belirterek, kaza oranının oldukça yüksek olduğunu, yaşanan kazalarda acil kurtarma araçlarının insan hayatı açısından önem arz ettiğini belirtti.

Kurtarma aracı sayesinde, acil durumlar karşısında bilinçli ve sağlıklı olarak insan hayatını kurtaracak müdahalelerin yapılabileceğini ifade eden Küçükbayram, Araç Belediyesine 60 bin TL değerindeki kurtarma aracının teçhizat ve donanımıyla birlikte devredildiğini söyledi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araç Belediyesi Kurtarma Aracı Satın Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement