Araca El Konulmasına Tepki - Son Dakika
Yerel

Araca El Konulmasına Tepki

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal'a ait otomobile, sanatçı Arif Sağ'ın açtığı dava kapsamında alınan icra kararı dolayısıyla el konuldu Ünsal."Benim aracıma el koyma kararı veren adalet, Arif Sağ'ın silahına neden el koyma kararı"...

03.06.2013 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal'a ait otomobile, sanatçı Arif Sağ'ın açtığı tazminat davası kapsamında alınan icra kararı dolayısıyla el konuldu.

Ünsal, düzenlediği basın toplantısında, katıldığı bir televizyon programında 2 Temmuz 1993'te yaşanan ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas olaylarına ilişkin iddiaları dolayısıyla, Arif Sağ'ın kendisi hakkında dava açtığını anımsattı.

Davanın, sanatçı lehine sonuçlandığını dile getiren Ünsal, bu kapsamda alınan icra kararı dolayısıyla, 31 Mayıs'ta Sivas-Ankara kara yolunda durdurulan otomobiline el konulduğunu bildirdi.

Fikret Ünsal, şunları kaydetti:

"Kamuoyu vicdanında şüpheli durumdaki Arif Sağ, hiçbir şekilde silahını götürüp teslim etmedi. Arif Sağ silahını teslim etmezken bu yargılama sürecinde o silahın balistiğini yapmadılar. Bizim şüpheli olduğu konusundaki iddalarımız üzerine beni mahkemeye verip tazminat davası açtı. Benim 7 yıldır kendi emekli maaşımdan para kesiliyor. Bunlar bizi yıldırmak, susturmak için bu yollara başvurdular. Neticede silahına el koyduramadığımız Arif Sağ, biz onun şüpheli silahına el koyduramadık ama o bizim aracımıza el koydurdu. Bu, gerçekten adalet açısından son derece acı bir şeydir. Benim aracıma el koyma kararı veren adalet, Arif Sağ'ın silahına neden el koyma kararı veremiyor, bunu da halen anlamış değilim." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araca El Konulmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement