Aracını sıkıştırdığı husumetlisinin ölümüne neden olan sanığa 22,5 yıla kadar hapis istemi - Son Dakika
Güncel

Aracını sıkıştırdığı husumetlisinin ölümüne neden olan sanığa 22,5 yıla kadar hapis istemi

Aracını sıkıştırdığı husumetlisinin ölümüne neden olan sanığa 22,5 yıla kadar hapis istemi

Konya'da aracıyla seyir halinde iken otomobilini sıkıştırdığı husumetlisinin ölümüne, eşi ve 3 çocuğunun da yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sürücünün 22,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

07.04.2023 16:10  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da aracıyla seyir halinde iken otomobilini sıkıştırdığı husumetlisinin ölümüne, eşi ve 3 çocuğunun da yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sürücünün 22,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa K. ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

İddia makamı duruşmada açıkladığı mütalaasında, mevcut açıklamalar ışığında somut olay değerlendirildiğinde, olaydan önce maktul ile sanığın aynı köyde oturdukları ve taraflar arasında tarla ekimi meselesi yüzünden bir takım anlaşmazlıkların olduğu tespitine yer verildi.

Adli tıp raporu, bilgi sahibi beyanları, incelenen kamera kayıtları ve tüm dosya kapsamının bütün olarak değerlendirildiğinde sanığın, Bünyamin Öz'ün sevk ve idaresindeki aracı sürekli taciz ettiğinin anlaşıldığı aktarılan mütalaada, şunlar kaydedildi:

"Sanığın alınan adli ve kusur durumuna ilişkin raporlardan, dava dosyasına yansıyan bilgi ve belgelerden anlaşılacağı üzere 'bilinçli taksir' halinde söz konusu kazaya sebebiyet verdiği, bu şekilde ölüme ve yaralanmalara neden olarak üzerine atılı 'bilinçli taksir halinde ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçunu işlediği anlaşılmıştır."

Sanığın, "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak"tan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Söz verilen sanık, olay nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, "Çiftçiyim, tarlalarımın işlenmesi gerekiyor. Bu işi bilerek ve isteyerek yapmadım. Eşim kanser hastası, karşı taraftan özür diliyorum, tahliyemi istiyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Olay

Derbent ilçesinde Bünyamin Öz (38) idaresindeki 42 AAD 039 plakalı otomobil, 30 Mayıs 2022'de Değiş Mahallesi'nde, iddiaya göre sanık Mustafa K. (51) idaresindeki otomobilin sıkıştırması sonucu kontrolden çıkarak devrilmişti. Öz, kaza yerinde hayatını kaybetmiş, araçtaki eşi Emine Öz (37) ile 3 çocuğu yaralanmıştı.

Kazanın, hayatını kaybeden Öz'ün seyir halindeyken cep telefonundan sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada meydana geldiği ortaya çıkmıştı.

Mustafa K, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aracını sıkıştırdığı husumetlisinin ölümüne neden olan sanığa 22,5 yıla kadar hapis istemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement