Teknik Direktör Aragones, Emekli Oldu - Son Dakika
Spor

Teknik Direktör Aragones, Emekli Oldu

Teknik Direktör Aragones, Emekli Oldu

Bir dönem İspanya Milli Takımını ve Fenerbahçe'yi çalıştıran Jose Luis Aragones, yaklaşık 35 yıllık teknik direktörlük kariyerine son verdi.

05.12.2013 15:27  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dönem İspanya Milli Takımı'nı ve Fenerbahçe'yi çalıştıran Jose Luis Aragones, yaklaşık 35 yıllık teknik direktörlük kariyerine son verdiğini duyurdu.

10 sene Atletico Madrid'de top koşturduktan sonra 1974'te kramponları asar asmaz Atletico Madrid'in başında teknik direktörlük kariyerine başlayan Luis Aragones, Barcelona, Sevilla, Valencia gibi bir çok ekibi çalıştırdıktan sonra 2004'te İspanya Milli Takımı'nın başına geçmiş ve Euro 2008'de takımını şampiyonluğa ulaştırmıştı. 2008 yazında ilk defa İspanya dışında bir maceraya atılan Aragones, Fenerbahçe'de geçirdiği bir sezonun ardından ise görevinden ayrılmış ve o günden bu yana takım çalıştırmamıştı.

75 yaşındaki teknik adam, Vozpópuli'ye verdiği röportajda ise "Luis'in devri geçti. Bitti. Artık takım çalıştırmayacağım. Artık yaşlandım" diyerek teknik direktörlük kariyerini sonlandırdığını dile getirdi.

Tecrübeli teknik adam, bu kararı almakta zorlanmadığını ise "Emekliliğimi açıklamadan önce, Türkiye'den ayrıldığımda zaten artık futbolu takip etmemin zor olduğunun bilincindeydim. Bugün ise sona geldiğimi biliyorum. Bir çok sebebi var. Yaş, çalıştırabileceğiniz takımlar, takımları nasıl çalıştıracağınız... Bu kararı alırken bir çok şey sizi zaten yönlendiriyor" sözleriyle ifade etti.

"İspanya'yı ben yarattım"

Aragones, kariyerinin en önemli dönemlerinden birisi olan İspanya Milli Takımı yıllarına da değindi. Tecrübeli hoca, tıpkı Euro 2012 öncesinde olduğu gibi bütün başarıları elde eden takımın mimarı olduğunu vurguladı ve "Milli takımı aldım ve takım yaptım. Oyuncular, milli takıma sadece geliyordu. Umurlarında değildi. Ama bu durumu değiştirdim" dedi.

Aragones'in adı en son Gregorio Manzano'nun kovulmasının ardından Atletico Madrid ile anılmıştı fakat takımın başına Diego Simeone geçirilmişti. Kurt hoca, kariyeri boyunca 1 La Liga, 4 Copa del Rey, 1 Kıtalarararası Kupa, 1 Liga Segunda, 1 İber Kupası ve 1 Avrupa Şampiyonası şampiyonluğu kazandı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Teknik Direktör Aragones, Emekli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement