Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

Ahlat ilçesinde bir grup, Myanmar'da Müslümanlara yönelik katliamları protesto etti.

08.09.2017 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat ilçesinde bir grup, Myanmar'da Müslümanlara yönelik katliamları protesto etti.

Cuma namazının ardından Akkoyunlu Camisi'nin önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla tekbirler getirerek şehir merkezine yürüdü.

Daha sonra sebze hali önünde toplanan vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan Gökhan Karageyik, bugün başta Arakan olmak üzere dünyanın her yerinde Müslümanların zulüm altında yaşadıklarını söyledi.

Müslümanların kendine gelmedikçe, inancının gereğini yerine getirmedikçe bu durumun maalesef böyle devam edeceğini belirten Karageyik, "Çünkü bir toplum değişmeyi istemedikçe, değişmedikçe Allah da o toplum hakkında hükmünü değiştirmez." dedi.

"Allah başta Arakanlı kardeşlerimiz olmak üzere, dünyada zulüm altında olan bütün kardeşlerimize yardım etsin. Bizi hakkı ve adaleti arayan bir topluluk haline getirsin. Bizleri kardeşlerimize yardımcı kılsın." diyen Karageyik, şöyle konuştu:

"Allah, İslam davasına gönül verenlerin kalplerini bir araya getirsin ve birbirine ısındırsın inşallah. Eğer başta Arakan olmak üzere bu zulme son verilmesini istiyorsak, Rabbimizin dualarımızı kabul etmesini istiyor ve bize yardım etmesini niyaz ediyorsak, o vakit çok çalışmalı, dinimizi öğrenip öğrendiklerimizle amel etmeli, kalplerimizi Allah'a teslim etmeliyiz. Sonrasında bu emperyalist ve kapitalist güçlere karşı var gücümüzle mücadele etmeli, onların sülük gibi kan emmelerini engellemeliyiz."

Açıklamanın ardından vatandaşlar Arakan'daki Müslümanlar için dua etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement