Arakan'dan Türkiye Medyasına Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Arakan'dan Türkiye Medyasına Teşekkür

Arakan Rohingha Ulusal Teşkilatı (ARNO) Başkanı Nuri İslam, Uluslararası Medya Enformasyon Derneğini ziyaret ederek, Arakan’da yaşanan soykırımı gündemde tutan Türkiye medyasına teşekkür etti.

28.09.2017 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arakan Rohingha Ulusal Teşkilatı (ARNO) Başkanı Nuri İslam, Uluslararası Medya Enformasyon Derneğini ziyaret ederek, Arakan'da yaşanan soykırımı gündemde tutan Türkiye medyasına teşekkür etti.

ARNO Başkanı Nuri İslam, Uluslararası Medya Enformasyon Derneğini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Aslan Değirmenci ve Başkan Yardımcısı Ahmet Açıkay ile görüştü. Görüşmede Arakan'da son bir ay içerisinde yedi bine yakın Müslüman'ın katledilğini belirten ARNO Başkanı Nuri İslam, "Bir o kadar da ulaşamadığımız kayıp kardeşlerimiz var. Sadece askerler değil artık fanatik Budistler de katliam yapıyor. Katliamı perdelemek için öldürdükleri mazlumları ya yakıyorlar ya da nehirlere atıyorlar. Böylece iz bırakmamaya çalışıyorlar. Neredeyse bütün köylerimizi bastılar, yaktılar, yıktılar, yok ettiler. Bütün bunlara dünya seyirci kaldı. Türkiye ise ilk günden itibaren medyası, siyaseti, hayır kurumları ve halkıyla yanımızda durdu. Birçok yardım da ulaştı. İyi ki varsınız. Allah hepinizden razı olsun. Özellikle Türkiye medyası çığlığımız oldu. Yaşananları sadece Türkiye'ye değil, dünya kamuoyuna duyurdu. Bundan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kalıcı bir çözüm için BM'nin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan İslam, "Nefes alamıyoruz, ölüyoruz. Ancak öneriler hep geçici. Bu geçici öneriler yüzünden 10 yılda bir katliamlara maruz kalıyoruz. Artık yeter, kalıcı çözüm bekliyoruz. Güvenli bölge, güvenli yaşam alanı oluşturulsun istiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Kadınlarımıza tecavüz ediliyor. Bu en vahşet olanı. Rabbim kimseye bu acıları tattırmasın. Evinden yurdundan edilenlere sahip çıkılsın, topraklarına yeniden kavuşturulsun" diye konuştu.

UMED Başkanı Aslan Değirmenci ise, Ordu güçleri ve Budist rahipler öncülüğünde şiddeti giderek artan ve yaygınlaşan saldırıların son bulması için Türkiye'nin büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Saldırıların ardından açılan yaraların sarılması için de Türkiye'nin 81 ilinde yardım kampanyaları organize edildiğini belirten Değirmenci, "Medyamız da Arakan'a gözünü kapatmadı. Kapatamazdı. Budist Burma hükümetinin Arakan'daki zulümlerini medyamız tüm dünyaya duyurdu. Duyarlılık oluşturdu, vicdanları harekete geçirmek için elinden geleni yaptı" dedi.

Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atıldığını vurgulayan Değirmenci, "Myanmar hükümetini ve sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınıyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha deklare ediyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arakan'dan Türkiye Medyasına Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement