Arap-Arami Birliği, Sam ve Sav'ı Özür Dilemeye Davet Etti - Son Dakika
Güncel

Arap-Arami Birliği, Sam ve Sav'ı Özür Dilemeye Davet Etti

Arap-Arami Birliği, Sam ve Sav\'ı Özür Dilemeye Davet Etti

Beyt-Nahreyn Arab-Arami Birliği, Arap halkını hedef alan nefret söylemi nedeniyle Leman Sam'ı özür dilemediği sürece konserlerini boykot çağrısı yaptı

03.05.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyt-Nahreyn Arab-Arami Birliği Dönem Sekreteri Mim Yavuz Binbay, Leman Sam'ı ve Önder Sav'ı Arap halkını hedef alan nefret söylemi kapsamına giren açıklamalarından dolayı özür dilemeye davet etti.

Beyt-Nahreyn Arab-Arami Birliği Dönem Sekreteri Mim Yavuz Binbay, geçen hafta basında yer alan "demokrat" bir sanatçı olarak tanınan Leman Sam'ın Arap halkını rencide eden "Hacca ve umreye gitmem çünkü Araplara para kaptırmam" şeklindeki açıklamasını bir talihsizlik olarak değerlendirdi.

PARİS'E GİDİNCE FRANSIZLARA, VENEDİK'E GİDİNCE İTALYANLARA PARAMI KAPTIRIYOR?

Mim Yavuz Binbay imzalı açıklamada, kurumları olan Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği, Arap-Arami (Tüm Sami kökenli halk toplulukları) halklarını ve kültürünü hedef alan ırkçı - şoven Nefret söylemlerine sessiz kalmayacaklarını ve karşı cevap hakkını kullanacaklarını belirttiklerini kaydetti. Geçen hafta basında yer alan Leman Sam'ın Arap halkını rencide eden "Hacca ve umreye gitmem çünkü Araplara para kaptırmam" şeklindeki açıklamasını bir talihsizlik olarak değerlendirdiklerini ifade eden Binbay şöyle dedi:

"Hanımefendinin Hacca - umreye gidip gitmemesi kendi takdirleridir. Ama bu takdiri ona Arap halkını rencide etme hakkını tanımaz. Hanımefendinin anlayışına göre Paris'e gidince Fransızlara, Venedik'e gidince İtalyanlara paramı kaptırıyor? Türkiye dışından gelen ziyaretçiler Türklere paramı kaptırıyor? Yok, bu ziyaretler normalse Araplara para kaptırma gibi amiyane Nefret duygusu içeren bir tabiri kullanmak ırkçı – şoven bir algının mahsulüdür ve kendisinin kamuoyunca tanınan demokratlık kimliğine uymadığını ifade etmek istiyoruz. Aynı tabir daha öncede önder Sav tarafından kullanılmıştı ve kamuoyunda farklı tepkilere sebep olmuştu.

ARAP HALKIYLA ALIP VERMEDİĞİNİZ NEDİR?

Leman Sam ve önder Sav'a sormak istiyoruz, bu coğrafyanın asal unsurlarından olan, yüzyıllardır beraber yaşayıp ortak değerler yarattığınız Arap halkıyla alıp vermediğiniz nedir? Nefret suçu kapsamına giren söyleminiz Türkiye Cumhuriyeti dışında kalan Arap soydaşlarımızı Osmanlı sömürgeciliğinin uyduruk "Araplar Osmanlıya ihanet etti" akıldan izan tezlerinden yola çıkarak hedefliyorsa bu daha vahimdir ve gene aynı kapsama girer. Bu durumda haklı olarak size "Osmanlının 400 yıl boyunca bir işgalci olarak Arap coğrafyasında ne işi vardı sorusunu sormak gerek. Sahi Osmanlıların Arap coğrafyasında ne işi vardı? Osmanlı Arap mıydı? 400 yıl boyunca tüm zenginliklerini talan etmesinin sizce izah edilir bir yanı var mı?

Peki, Osmanlının birinci dünya savaşında Almanlarla ittifak yaparak o coğrafyayı kana bulaması hususunu nasıl açıklayacaksınız? Osmanlının emperyalist ittifakları haklıda ulusal kurtuluş savaşı veren Arap halkının ittifakları nasıl ihanet oluyor, kime ihanet oluyor?

"ARAP HALKINDAN ÖZÜR DİLEYENE KADAR KONSERLERİNİ BOYKOT EDİYORUZ"

Unutulmaması gerekir ki, bizler Arap – Arami halkları olarak Sümer'den, AKAD 'tan beri Beyt-Nahreyn (Mezopotamya) coğrafyasının asal unsurlarıyız ve hala Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında 7-8 milyona sahip bir halkız. Bizler hep buradaydık ve sizlerle diğer tüm halklarla ( Türkler, Kürtler, Ermeniler, Lazlar, Çerkezler vd.) birlikte olmaya devam edeceğiz. Bizler Arap-Arami halkları olarak bu coğrafyanın diğer birleşenlerine karşı hep hassasiyet gösterdik, diğer birleşenlerinde bizlere aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, Leman Sam'ı ve önder Sav'ı Arap halkını hedef alan Nefret söylemi kapsamına giren açıklamalarından dolayı Arap halkından özür dilemeye davet ediyoruz. Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, tüm Arap – Arami halklarını ve Nefret söylemlerine karşıyım diyen tüm demokratları Leman Sam Arap halkından özür dileyinceye kadar, Leman Sam'ın konserlerini ve tüm etkinliklerini boykot etmeye davet ediyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Arap-Arami Birliği, Sam ve Sav'ı Özür Dilemeye Davet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement