Arap Aydın ve Siyasiler Erdoğan'ın Seçim Başarısını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Arap Aydın ve Siyasiler Erdoğan'ın Seçim Başarısını Kutladı

Düşünce ve Stratejik Aras¸tırmalar Platformu'na üye 100'den fazla Arap aydın ve siyasetçi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerdeki başarısını kutladı.

26.06.2018 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düşünce ve Stratejik Aras¸tırmalar Platformu'na üye 100'den fazla Arap aydın ve siyasetçi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerdeki başarısını kutladı.

Platformdan, yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi'ndeki başarısı tebrik edildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben şunlar kaydedildi:

"Bu¨nyesinde uzmanları, entelektu¨elleri, siyasetc¸ileri, hukukc¸uları, alimleri, medya mensuplarını ve ekonomistleri bulunduran Du¨s¸u¨nce ve Stratejik Aras¸tırmalar Platformu, sizlere o¨vgu¨lerin en gu¨zelini sunar, yol go¨sterici demokrasi deneyiminizle gurur duyar; gelecek bes¸ yıllık do¨nem ic¸in Cumhurbas¸kanlıgˆına tarihi bir bas¸arıyla sec¸ilmenizi tebrik eder; sizlerin s¸ahsınızda Adalet ve Kalkınma Partisini, Cumhur İttifakı'nı ve bas¸arılı demokrasi deneyiminizi, Cumhurbas¸kanlıgˆı ve parlamento sec¸imlerinizi kutlarız."

Tu¨rkiye'de yo¨netimin barıs¸sal prensibe dayalı olarak ko¨k salması, adalet prensibinin gu¨c¸lenmesi, Tu¨rkiye'nin bugu¨nu¨ ve gelecegˆine yo¨nelik kalkınma temellerinin pekis¸mesi temenni edilen açıklamada, "Tu¨rkiye'nin bu bas¸arıları, tu¨m insanlıgˆın gelis¸mesine ve kalkınmasına o¨ncu¨lu¨k edecek o¨rnek bir model tes¸kil etmektedir. Tu¨rkiye'de yas¸anan bu su¨rec¸ en u¨st s¸effaflık kriterleriyle uyumlu bir s¸ekilde bo¨lgesel ve uluslararası du¨zeyde tu¨m halkların dikkatini cezp etmektedir." görüşüne yer verildi.

Açıklamada, "Tu¨rk halkı, omzuna yu¨klenen tarihsel sorumlulugˆun bilincinde oldugˆunu bir kez daha ortaya koyarak uygar yo¨ntemlerle temsilcisini sec¸me rolu¨nu¨ yerine getirmis¸; yeni siyasal sisteminin ins¸asına katkıda bulunmus¸; yas¸anan do¨nu¨s¸u¨m su¨reci boyunca kars¸ılas¸tıgˆı dev sorunlara ragˆmen anayasanın o¨ngo¨rdu¨gˆu¨ ve garanti ettigˆi vatandas¸lık ve kurumlar devletinin tesisini bas¸armıs¸tır." ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan'ın yeni bas¸kanlık do¨nemi ve Meclisteki c¸ogˆunlugˆu sagˆlama bas¸arısının ardından, parlamenter sistemden bas¸kanlık sistemine geçişinin de kutlandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"S¸u¨phesiz bu gec¸is¸, degˆerli halkınızın iradesini ortaya koyan demokrasi deneyiminizi daha da sagˆlamlas¸tıracak, yeni fırsatlar ve olanaklar dogˆuracaktır. Aynı s¸ekilde Tu¨rkiye'nin etrafında birc¸ok u¨lkede yas¸anan savas¸ ates¸inden kac¸arak u¨lkenize sıgˆınan milyonlarca mu¨lteciye ev sahipligˆi yapmanızdan o¨tu¨ru¨ Cumhurbas¸kanı olarak sizleri, hu¨ku¨metinizi, sivil toplum kurulus¸larınızı tebrik ederiz. Tu¨rkiye Cumhuriyeti ic¸in daha fazla gu¨venlik, istikrar, kalkınma ve ilerleme temenni ediyoruz."

Açıklamaya, aralarında, Irak'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El-Haşimi, Suriye'nin eski Devlet Bakanı Esad Mustafa, Moritanya Abdullah ben Yasin Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasen el Dedo, Tunus'un 2011 devrimi sonrası ilk Başbakanı Hammadi el Cibali gibi isimlerin de bulunduğu 100'den fazla Arap aydın ve siyasetçi imza attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Aydın ve Siyasiler Erdoğan'ın Seçim Başarısını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement