Arap Bahari'na Atolye ve Paneller - Son Dakika
Güncel

Arap Bahari'na Atolye ve Paneller

Arap Bahari\'na Atolye ve Paneller

Ankara Sinema Derneği tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenecek Gezici Festival gün sayıyor.

29.11.2011 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2-8 Aralık tarihlerinde Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak festival, 9-12 Aralık tarihleri arasında Sinop'a ve 14-18 Aralık'ta da İzmir'e konuk olacak. Programını sinema gösterimleriyle beraber eğitim ve tartışma ortamlarıyla da zenginleştiren Gezici Festival, bu sene de Ankaralı sinemaseverleri düzenleyeceği atölye ve panellere davet ediyor. Ankara Alman Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek tüm etkinlikler ücretsiz katılıma açık olacak.

Panel: Arap Baharı

Gezici Festival, Bahar İsyancıdır bölümünde 2011 yılında başlayan ve kısa sürede dünya çapında bir dönüşüm yaratan 'Arap Baharı'nı film gösterimleriyle beraber bir panelle de tartışmaya açacak. Can Ertuna, Emrah Göker, Foti Benlisoy, Koray Löker moderatörlüğünde 'Arap Baharı'nı farklı boyutlarıyla ele alacaklar

Ne zaman? 3 Aralık, 18:00

Yer: Alman Kültür Merkezi

Söyleşi: Dikkat Çekim Var!

Skyturk'te yayınlanan En Heyecanlı Yeri adlı sinema programını hazırlayan ve sunan Ceylan Özçelik, bir sinema programı yapmanın inceliklerini sinemaseverlerle paylaşacak. Haftalık bir sinema programı gücünü nereden alıp seneler boyu sürer? Bir sinema programı konusunu ve konuğunu bulurken neler yapmalı, neler yapmamalı? İçerik ve dil, kime göre neye göre hazırlanmalı? Özçelik, söyleşide bu ve bunun gibi soruları konuklarla beraber cevaplayacak.

Ne zaman? 4 Aralık, 14:30

Yer: Alman Kültür Merkezi

Panel: Sınıf

Gezici Kitaplık'a bu yıl eklenecek, editörlüğünü Tül Akbal Süalp, Aslı Güneş ve Nedim Süalp'in üstlendiği ve Bağlam Yayınları işbirliğiyle yayımlanacak 'Sınıf İlişkileri: Sureti Soldurulmuş Bir Resim mi?' adlı kitapta sınıf kavramı masaya yatırılıyor. Sınıf, bir panelle de tartışmaya açılacak. Sınıf konusunda Türkiye'nin sayılı akademisyenlerinden Prof. Dr. Korkut Boratav, 'Yoksulluk Yazının Yoksulluğu: Toplumsal Sınıflara Dönmek' adlı araştırmalarıyla Türkiye'de son dönem sınıf kavramını yeniden tartışmaya açan Doç Dr. Ahmet Haşim Köse ve Dr. Serdal Bahçe sınıf kavramını ele alacaklar.

Ne zaman? 4 Aralık, 18:00

Yer: Alman Kültür Merkezi

Senaryo Atölyesi: Senaryoda karakter, diyalog, oyun

Sinema Laboratuarı, Senaryo Grubu'nun düzenleyeceği iki saatlik bu atölye senaryo yazarı, psikoloik anlamda bir "karakteri" nasıl kurgular, karakterler (ve tipler) için inandırıcı diyaloglar nasıl yazılır, bir yönetmen senaryoyu eline aldığında bu metinle ne yapara dair bir fikir vermeyi amaçlıyor. Atölye Ersan Ocak, Okan Cem Çırakoğlu ve Özcan Yağcı tarafından gerçekleştirilecek.

Ne zaman? 5 Aralık, 18:00

Yer: Alman Kültür Merkezi

Masterclass: Mieke Bal

Kültürel ve görsel araştırmaların yanı sıra anlatıbiliminin de tanınmış isimlerinden, akademisyen ve eleştirmen Mieke Bal, Michelle Williams Gamaker'la birlikte gerçekleştirdiği son filmi Deliliğin Uzun Tarihi'nin gösteriminin ardından 'Kültürün Suskunlaştırdığı' teması çerçevesinde bir masterclass ile izleyiciyle buluşacak. Akademi ve görsel sanatların bu önemli ismiyle tanışmak için kaçırılmaması gereken bir fırsat.

Ne zaman? 6 Aralık 16:30 Film Gösterimi, 6 Aralık, 18:30 Masterclass

Yer: Alman Kültür Merkezi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arap Bahari'na Atolye ve Paneller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement