Arap Birliği Olağanüstü Toplanacak - Son Dakika
Güncel

Arap Birliği Olağanüstü Toplanacak

Arap Birliği, Arap ve Filistinli tutuklulara destek konusunu görüşmek üzere yarın olağanüstü toplantı düzenleyecek.

07.01.2013 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap Birliği, Arap ve Filistinli tutuklulara destek konusunu görüşmek üzere yarın olağanüstü toplantı düzenleyecek.

Arap Birliği'nin işgal edilmiş Arap toprakları ve Filistin işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabih yaptığı yazılı açıklamada birliğin, başta İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapanlar olmak üzere Arap ve Filistinli tutuklulara destek konusunu görüşmek için yarın olağanüstü toplantı düzenleyeceğini belirtti.

Sabih, Batı Şeria'daki Filistin Hükümeti Esirler Bakanı İsa Karaki'nin de katılacağı toplantıda, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların maruz kaldığı baskı ve kötü uygulamaların görüşüleceğini ifade etti.

İsrail'in 2011 Ekim ayında imzalanan tutuklu takası anlaşmasıyla serbest bırakılanları tekrar tutukladığı vurgulanan açıklamada, tutuklanan Filistinlilerin açlık grevi yaptığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin Ramallah ziyareti sırasında tutukluların aileleri ile görüştüğü, ailelerin, çocuklarına yapılan kötü muameleyi Arabi'ye aktardığı ve Filistin yönetiminin bu konuda Arap Birliği'nden olağanüstü toplantı düzenlemesini istediği ifade edildi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Filistin'in BM'de "Üye Olmayan Gözlemci Devlet" statüsü kazanmasından sonra Filistin yönetimine diplomatik ve ekonomik destek vermek için 29 Aralık'ta Ramallah'a gitmişti.

Muhabir: Halid Abdulaziz/ Zeynep Hilal Karyağdı/ Ali Semerci

Yayıncı: Yusuf Kaya - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Birliği Olağanüstü Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement