Arap Birliğinden Filistinli aktivist Hamuri'yi sınır dışı eden İsrail'e tepki - Son Dakika
Güncel

Arap Birliğinden Filistinli aktivist Hamuri'yi sınır dışı eden İsrail'e tepki

Arap Birliğinden Filistinli aktivist Hamuri\'yi sınır dışı eden İsrail\'e tepki

Arap Birliği, Filistinli aktivist Salah el-Hamuri'yi yasa dışı şekilde sınır dışı eden İsrail'i kınadı.

20.12.2022 16:05  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap Birliği, Filistinli aktivist Salah el-Hamuri'yi yasa dışı şekilde sınır dışı eden İsrail'i kınadı.

Arap Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter Ahmed Ebu Gayt, İsrail'in Hamuri'yi sınır dışı ederek uluslararası hukuku ve insan haklarını aleni şekilde ihlal ettiğini belirtti.

İsrail'in Hamuri'yi sınır dışı etmesini şiddetle kınadığını vurgulayan Ebu Gayt, Tel Aviv yönetiminin "Filistinlilere yönelik bu tarz ahlak dışı uygulamalarına" göz yumulmasının sonuçları konusunda uyardı.

Ebu Gayt ayrıca, uluslararası topluma, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal eden ve insan hakları ilkelerini hiçe sayan uygulamalarına karşı güçlü bir tavır sergilemesi çağrısında bulundu.

İsrail makamları, Filistinli aktivist Salah el-Hamuri'yi herhangi bir suç isnat etmeden, "idari tutukluluk" uygulaması kapsamında martta hapse atmıştı.

Fransız vatandaşlığı bulunan Hamuri'nin Tel Aviv nezdinde yasa dışı kabul edilen Filistin Halk Kurtuluş Cephesine üye olduğu gerekçesi ve Vatandaşlık Yasası'na göre "İsrail devletine bağlılık göstermediği" iddiasıyla Kudüs'teki kalıcı oturum statüsü iptal edilmiş, 18 Aralık sabahı da vatandaşlığını taşıdığı Fransa'ya sınır dışı edilmişti.

İsrail'in Hamuri'yi sınır dışı etmesini vatandaşlığını taşıdığı Fransa da kınamıştı. Birleşmiş Milletler uzmanları da Hamuri'nin iradesi dışında Fransa'ya sınır dışı edilmesine yönelik kararın Cenevre Sözleşmesi uyarınca "savaş suçu" teşkil edebileceği konusunda uyarmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Birliğinden Filistinli aktivist Hamuri'yi sınır dışı eden İsrail'e tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement