Arap Parlamentosu BM'den Filistin'e Koruma İstedi - Son Dakika
Dünya

Arap Parlamentosu BM'den Filistin'e Koruma İstedi

Arap Parlamentosu, Birleşmiş Milletleri (BM) Filistinlilere uluslararası koruma sağlanması için çalışmaya çağırarak, İsrail'in Filistinlilere karşı haksız gözaltı ve yıkım uygulamalarını kınadı.

21.07.2018 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap Parlamentosu, Birleşmiş Milletleri (BM) Filistinlilere uluslararası koruma sağlanması için çalışmaya çağırarak, İsrail'in Filistinlilere karşı haksız gözaltı ve yıkım uygulamalarını kınadı.

Arap Parlamentosunun Mısır'ın başkenti Kahire'de Kuveyt'in talebi üzerine Filistin meselesindeki son gelişmeleri görüşmek üzere düzenlediği olağanüstü oturumun kapanış bildirisi yayımlandı.

Bildiride, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı haksız gözaltı ve yıkım politikası kınanırken İsrail'in Filistinlilere karşı uygulamalarının barış sürecini tehdit ettiği kaydedildi.

BM'nin Filistinlilere uluslararası koruma sağlanması için çalışmaya çağrıldığı bildiride, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etme kararını durdurması istendi.

Filistin davası için barışçıl bir çözüm sağlanmasının gerektiği vurgulanırken, ABD'nin İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Arap Parlamentosu, ABD'nin artık barış süreci için objektif bir arabulucu olmadığına dikkati çekti.

Bildiride ayrıca, temel ilke olan insan haklarının gözetilmesi ve Filistin davasına barışçıl çözüm bulunmasının önemi vurgulandı.

Arap Parlamentosunda ayrıca İsrail Parlamentosunun perşembe günü onayladığı Yahudi ulus devlet yasasının da reddedildiği belirtildi.

Doğu Kudüs'teki Ayrım Duvarı'nın Batı Şeria tarafında kalan kısmında bulunan Han el-Ahmar ve Ebu Nevvar Bedevi topluluklarına giden yolları ay başından itibaren kapatan İsrail askerleri, Ebu Nevvar'daki 40 ev ve ağılı yıkmıştı.

İsrail Yüksek Mahkemesi mayıs ayında yaklaşık 190 Filistinlinin yaşadığı derme çatma barakalar ile bölgede 170 öğrencinin eğitim gördüğü okulun yıkılmasına karar vermişti.

Han el-Ahmer, İsrail'in Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören" E1 projesi kapsamındaki topraklarda yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Arap Parlamentosu BM'den Filistin'e Koruma İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
    11:34 ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

    ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nden nehre düşen işçileri arama çalışmaları sürüyor. Yetkililer, kayıp durumdaki işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Toplamda 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Köprünün enkazının kaldırılması için Biden yönetimi Maryland eyaletine 60 milyon dolarlık federal bütçe ayırdı.

  • Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    11:16 Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma borsa binası alevlere teslim oldu. Tarihi binanın simge kulesi yıkıldı.

  • Sudan'da İç Savaş: Milyonlarca Kişi Hak İhlaline Uğradı
    11:05 Sudan'da İç Savaş: Milyonlarca Kişi Hak İhlaline Uğradı

    Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki savaşın 1'inci yılı tamamlandı. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) tarafından hazırlanan rapora göre, iç savaşın sonucunda milyonlarca kişi hak ihlaline uğradı. Gıda yetersizliği, sağlık ve eğitim sisteminin felç olması, mülteci krizi gibi sorunların yanı sıra çocuklara ve kadınlara yönelik ihlaller, cinsel taciz vakaları ve yaşam hakkının ihlali gibi insan hakları ihlalleri yaşandı. İç savaşın başladığı tarihten itibaren 15 bin kişi hayatını kaybetti, 8,5 milyon kişi iç veya dış göçe zorlandı ve yaklaşık 25 milyon kişi temel ihtiyaçlardan mahrum kaldı.

  • Bahçeli, İran'ın İsrail'e saldırısını
    11:02 Bahçeli, İran'ın İsrail'e saldırısını "Tiyatro" olarak nitelendirdi

    Parti grubunda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Bahçeli, "Adeta iki ülke tarafından bir tiyatro oyunu sergilendi" ifadelerine yer verdi.


Advertisement