Son dakika Arapça haberleri, Arapça son dakika, son dakika Arapça

Son Dakika Arapça Haberleri

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:50 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • Moritanya'da Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi
    19:22 Moritanya'da Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi

    Moritanya'daki Türkiye Maarif Vakfı Okulunda düzenlenen programda, öğrenciler 18 Mart Çanakkale Oratoryosu sahneledi ve İstiklal Marşı'nı Arapça okuma yarışması düzenlendi. Programda konuşan TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Cangir, Çanakkale'nin bir direniş ve diriliş ruhu olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Nuakşot Büyükelçisi Burhan Köroğlu ise Çanakkale Zaferi'nin İslam tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

  • TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı
    18:17 TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı. Telefon görüşmesinde, Gökhan Zan olduğu iddia edilen kişiye adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerilmesi ve Zan olduğu düşünülen kişinin ise 5 milyon dolar için pazarlık etmesi ses kaydına yansıdı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    07:47 TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Amerikalı Rapçi Lil Jon Müslüman Oldu
    16 Mar Amerikalı Rapçi Lil Jon Müslüman Oldu

    Amerikalı rapçi ve prodüktör Lil Jon, California'daki bir camide şehadet getirerek Müslüman oldu. Jon, Los Angeles'taki King Fahad Camisi'nde İslam dinini seçtiğini ilan etti. Sosyal medyada paylaşılan videoda cami imamının yönlendirmesiyle şehadet getiren rapçi, hip hop alt türünün tanıtımında öncü rolüyle biliniyor. Lil Jon'un meditasyon albümü büyük ilgi görmüştü. Jon, ramazan ayının ilk haftasında İslam'ı kabul eden ikinci Amerikalı oldu.

  • İsviçre'de binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü
    16 Mar İsviçre'de binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

    İsviçre'nin Cenevre kentinde binlerce kişi, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Göstericiler, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımına tepki gösterirken, Gazze'deki kıtlık ve çocukların açlık nedeniyle ölmesine de tepki gösterdi. Eylemcilere çevredeki binalardan da destek geldi. Gösteri, yaklaşık 3 saat sürdü.

  • Erzincan'da 14 asırlık mukabele geleneği genç hafızlar tarafından yaşatılıyor
    16 Mar Erzincan'da 14 asırlık mukabele geleneği genç hafızlar tarafından yaşatılıyor

    Erzincan'daki camilerde, yaşları 11 ile 15 arasında değişen genç hafızlar tarafından sürdürülen 14 asırlık mukabele geleneği, Ramazan ayında tüm camilerde gerçekleştiriliyor. Sabah ve ikindi namazlarından önce ve sonra hafızlar tarafından ezbere okunan mukabeleye vatandaşlar da katılıyor. Genç hafızlar, bu geleneği gelecek nesillere aktarmak için çaba gösteriyor.

  • Çankırı'da Tarihi Mezar Taşları Araştırılıyor
    14 Mar Çankırı'da Tarihi Mezar Taşları Araştırılıyor

    Çankırı'da iki akademisyen, köy köy gezerek inceledikleri tarihi mezar taşlarıyla kentin tarihine ve kültürüne ait izleri kayıt altına alıyor. Akademisyenler, mezar taşlarının okunması ve anlaşılması için tebeşir kullanarak fotoğraflarını çekiyor ve bölgenin tarihi, kültürü ve yaşayış biçimine ilişkin envanter oluşturuyor. Bu çalışma, Türkiye genelinde mezar taşları ve kitabelere yönelik bir çalışmanın başlayacağı haberini alarak yapılan bir öncü çalışmadır.

  • Faslı yolcunun ölümüne neden olan taksici hakim karşısında: 'Şahsa zarar verme gibi bir niyetim yoktu, keşke o gün işe çıkmasaydım da böyle olmasaydı'
    13 Mar Faslı yolcunun ölümüne neden olan taksici hakim karşısında: "Şahsa zarar verme gibi bir niyetim yoktu, keşke o gün işe çıkmasaydım da böyle olmasaydı"

    Faslı yolcunun ölümüne neden olan taksici hakim karşısında: "Şahsa zarar verme gibi bir niyetim yoktu, keşke o gün işe çıkmasaydım da böyle olmasaydı" Beyoğlu'nda taksiye binmek için el kaldıran Fas uyruklu Jamal Doumane'yi taksiye almadığı, bunun üzerine aracın bagaj kısmına vuran Doumane'yi...

  • Beyoğlu'nda Taksici, Fas Uyruklu Yolcuyu Darp Ederek Ölümüne Neden Olduğu İddiasıyla Yargılanıyor
    13 Mar Beyoğlu'nda Taksici, Fas Uyruklu Yolcuyu Darp Ederek Ölümüne Neden Olduğu İddiasıyla Yargılanıyor

    Beyoğlu'nda taksiye binmek isteyen Fas uyruklu Jamal Doumane'yi taksiye almayan ve ardından darp ederek ölümüne neden olduğu iddia edilen taksici Doğan Güç, hakim karşısına çıktı. Sanık, duruşmada özür diledi ve olayın kendisinin isteği dışında geliştiğini belirtti. Duruşmada, Doumane'nin eşi ve kızı da müşteki olarak hazır bulundu. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve dosyanın mütalaasının hazırlanması için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine hükmetti.

  • İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Çanakkale Zaferi Etkinliği Kahire Yunus Emre Enstitüsü'nde Düzenlendi
    13 Mar İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Çanakkale Zaferi Etkinliği Kahire Yunus Emre Enstitüsü'nde Düzenlendi

    İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yıl dönümü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yılı dolayısıyla Kahire Yunus Emre Enstitüsü'nde (KYEE) etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ve KYEE Koordinatörü Emin Boyraz'ın yanı sıra enstitü kursiyerleri ile Türk ve Mısırlı konuklar iştirak etti. İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Zaferi gibi Türk tarihinin altın yapraklarını bir hafta boyunca çeşitli tören ve programlarla Mısır halkı ile paylaşacaklarını kaydeden Boyraz, şöyle konuştu: 'Türk ve Mısır halkı olarak o kadar güçlü ve derin bağlara sahibiz ki acımızı da mutluluğumuzu da aynı his ve içtenlikle paylaşıyoruz. Geçen yıl yaşadığımız deprem faciasında da halen dünyanın gözleri önünde sürmekte olan Gazze katliamında da kalplerimizin birlikte attığını derinden hissettiğimizi yakinen gördük. Bu vesileyle idrak etmeye başladığımız mübarek ramazan ayının özellikle Gazzeli kardeşlerimiz için huzur ve barış getirmesini diliyorum.'

  • Albion Online, Avrupa Sunucusu ve Türkçe Dil Desteği İle Geliyor
    13 Mar Albion Online, Avrupa Sunucusu ve Türkçe Dil Desteği İle Geliyor

    Sandbox Interactive tarafından geliştirilen Albion Online, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika oyuncularına özel bir yenilikle geliyor. Oyunun geliştiricileri, oyuncuların büyük beklentisiyle karşılanacak 'Albion Avrupa' adlı yeni bir sunucunun müjdesini verdi. Albion Avrupa sunucusu, oyunculara Albion dünyasında sıfırdan başlama ve bu fantastik evrende yeni maceralara atılma fırsatı sunuyor. Yüksek bağlantı hızları, düşük ping ve gecikme değerleri ile bölgesel zamanlara göre optimize edilmiş etkinlikler, bu yeni sunucunun en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Albion Avrupa sunucusu, Türkçe ve Arapça olmak üzere iki yeni dil desteğiyle kapılarını açıyor. Bu, özellikle Türk oyuncular için, oyun içi iletişimi ve etkileşimi daha anlaşılır ve keyifli hale getirecek bir gelişme. Albion Online'ın yeni sunucusu, tüm dünyadaki oyunculara açık olacak ve oyun, platformlar arası özelliğini koruyarak devam edecek. Bu sayede oyuncular, tek bir hesapla PC, Mac, Linux, Android ve iOS cihazları üzerinden Albion Online'ın eşsiz dünyasına adım atabilecek. 3 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Kapalı Beta sürecine erişim sağlayacak Kurucu Paketleri, oyunculara Albion Doğu sunucusuna erken erişim hakkı sunmanın yanı sıra, karakter ve lonca isimlerini koruma imkanı da tanıyor. Ayrıca, Altın, Premium içerikler ve Kuruculara özel eşyalar gibi birçok oyun içi avantaj da paketlerin içinde yer alıyor. Albion Avrupa sunucusu, oyunculara tamamen yeni ve el değmemiş bir oyun dünyası sunuyor. Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi için iyileştirilmiş bağlantı hızları, bölgesel etkinlikler ve bağımsız bir oyun deneyimi, bu sunucunun getirdiği başlıca yenilikler arasında. 10 Nisan'da başlayacak Açık Beta süreci, tüm oyuncuların yeni sunucuyu keşfetmesine olanak tanıyacak. Albion Avrupa sunucusunun açılması, bölgedeki oyunculara beklenen iyileştirmeleri sunarken, aynı zamanda global Albion topluluğuna oyunun yeni bir versiyonunu keşfetme fırsatı da sunuyor.

  • Roma'da Türkiye-İtalya İlişkileri Paneli Düzenlendi
    12 Mar Roma'da Türkiye-İtalya İlişkileri Paneli Düzenlendi

    Roma'da düzenlenen 'Türkiye-İtalya İlişkilerinin Son 100. Yılı' panelinde, siyaset, diplomasi ve kültürel alandaki gelişmeler değerlendirildi. Panelde, Türkiye-İtalya ilişkilerinin tarihi temelleri, dayanışma ve yardımlaşma örnekleri, kültürel boyutu ve Türkologların eksikliği gibi konular ele alındı.

  • İstanbul Bilgi Üniversitesi, Çocuklarla İnsan Hakları Eğitimi Projesi'ni Tanıttı
    11 Mar İstanbul Bilgi Üniversitesi, Çocuklarla İnsan Hakları Eğitimi Projesi'ni Tanıttı

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi, 'Çocuklarla İnsan Hakları Eğitimi için Kapsayıcı Öğrenme Materyalleri Projesi'ni tanıttı. Proje kapsamında çocuk haklarına dair animasyon filmler, kutu oyunu ve rehberler hazırlandı. Etkinlikte Hollanda İstanbul Başkonsolosu, üniversite yetkilileri, proje paydaşları, akademisyenler, çocuklar ve aileleri yer aldı.

  • İsrail ordusu Gazze'nin doğusunda yeni bir yol inşa etti
    11 Mar İsrail ordusu Gazze'nin doğusunda yeni bir yol inşa etti

    İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyini güneyinden ayıran bir yol inşa etti. Yolun amacı, asker ve ekipmanların hızlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak olarak açıklandı. Ancak bazı uzmanlar, bu yolun Filistinlilerin geri dönüşünü engellemek için kullanılabileceğinden endişe ediyor. Yolun zırhlı araçlar tarafından kullanılabileceği ve İsrail'in Gazze'de kalıcı olma planının bir parçası olduğu düşünülüyor.

  • Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü
    10 Mar Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü

    Başkentte, Filistin Dayanışma Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu farklı sivil toplum kuruluşlarından (STK) bir grup, İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye destek için ABD Büyükelçiliğine yürüdü. Gruptakiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti ve basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Gazze'de yaşanan vahşet ve ABD'nin İsrail'e destek sağlaması eleştirildi.

  • Kubbealtı Lugatı'nın Yeni Sürümü Tamamlandı
    10 Mar Kubbealtı Lugatı'nın Yeni Sürümü Tamamlandı

    Türk dilinin en temel sözlüğü olarak bilinen Kubbealtı Lugatı'nın yeni sürümü, 4 binin üzerinde yeni kelime içeren genişletilmiş bir şekilde hazırlandı. Sözlüğün dijital versiyonunda kelimelerin anlamları, misalleri ve transkripsiyon alfabesiyle yazımı yer alırken, madde başları TRT spikerleri tarafından seslendirildi. Kubbealtı Lugatı, dilin sürekli değişimine uyum sağlamak amacıyla sürekli yenilenen bir sözlük olacak.

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Ümraniye'de konuştu Açıklaması
    09 Mar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Ümraniye'de konuştu Açıklaması

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'a gelen bazı CHP'li belediye başkanlarını eleştirerek, "Birçok CHP'li belediye başkanı da oralara özel jetlerle geldiler.

  • Mersin'de çıkan yangının ardından bırakılan mesaj aileyi tedirgin etti
    09 Mar Mersin'de çıkan yangının ardından bırakılan mesaj aileyi tedirgin etti

    Mersin'de 4 katlı bir binada çıkan yangının ardından ailenin kapısına bırakılan bir kağıtta yazılı 'çok sevinmeyin, iyi şeyler hala yolda' mesajı aileyi tedirgin etti. Aile, polise başvurarak şikayetçi oldu.

  • Senegal'de Ticani tarikatı takipçileri stadyumda toplandı
    08 Mar Senegal'de Ticani tarikatı takipçileri stadyumda toplandı

    Senegal'in başkenti Dakar'da Ticani tarikatı takipçileri, Hadarat-ul Cuma zikri için Amadou Bary Stadyumu'nda bir araya geldi. On binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, salavatlarla başlayan zikir, akşam namazından önce sona erdi. Her yıl ramazan ayından önceki son cuma günü düzenlenen bu etkinlik, 1902'den bu yana aksamadan devam ediyor.

  • Uydu fotoğrafları, İsrail'in Gazze'yi ikiye bölen bir yol inşa ettiğini gösteriyor
    08 Mar Uydu fotoğrafları, İsrail'in Gazze'yi ikiye bölen bir yol inşa ettiğini gösteriyor

    BBC'nin teyit ettiği uydu fotoğraflarına göre İsrail Ordusu, Gazze'nin kuzeyinde bölgeyi doğudan batıya geçen yeni bir yol inşasını tamamladı.

  • Dışişleri Bakanlığı'nda 'Diplomaside Kadınların Etkisi' konulu panel düzenlendi
    08 Mar Dışişleri Bakanlığı'nda "Diplomaside Kadınların Etkisi" konulu panel düzenlendi

    Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Dışişleri Bakanlığı'nda 'Diplomaside Kadınların Etkisi' konulu panel düzenledi. Panelde, kadınların diplomasi alanındaki rolü ve kadınların karşılaştığı zorluklar ele alındı.

  • Gazze'deki Kadın Gazeteciler İsrail'in Savaş Suçlarını Dünyaya Duyuruyor
    08 Mar Gazze'deki Kadın Gazeteciler İsrail'in Savaş Suçlarını Dünyaya Duyuruyor

    Tüm dünya "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, Gazze'deki kadın gazeteciler, İsrail'in işlediği savaş suçlarını ve Gazze halkının dramını dünyaya duyurmak için çalışıyor.

  • Emekliler Artık Bayramlarda İkramiye de Alıyor
    07 Mar Emekliler Artık Bayramlarda İkramiye de Alıyor

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, insanların ilaç kuyruklarında, maaş kuyruklarında vefat ettiği, hastanelerden cenazelerini alamadığı günlerden bugün emeklinin her bayram sadece maaşını değil aynı zamanda ikramiyesini de aldığı günlere geldiklerini belirtti.

  • Bebeği açlıktan ölen Gazzeli baba: 'Oğlum zaten öldü, diğer bebekler ne olacak?'
    07 Mar Bebeği açlıktan ölen Gazzeli baba: 'Oğlum zaten öldü, diğer bebekler ne olacak?'

    Gazze'de yetersiz beslenme ve susuzluktan ölen çocukların sayısı artıyor. BM uyarıyor, yardım teslimatları artmazsa açlık yaşanacak. İsrail ve Hamas arasındaki savaşın sona ermemesi durumu daha da kötüleştiriyor. Batılı hükümetler İsrail'e baskı yapıyor, ancak yardımlar engelleniyor.

  • Hapisteki El Fetih lideri Mervan Barguti, Filistin Yönetimi'nin başına geçebilir mi?
    07 Mar Hapisteki El Fetih lideri Mervan Barguti, Filistin Yönetimi'nin başına geçebilir mi?

    İsrail'in Hamas'ın elinde tuttuğu rehineleri salıvermesi karşılığında Filistinli mahkumları serbest bırakması olasılığı, hapisteki El Fetih hareketi lideri Mervan el Barguti'yi odak noktası haline getirdi.

  • Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail'in Gazze saldırılarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını inceledi
    06 Mar Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail'in Gazze saldırılarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını inceledi

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında işlediği savaş suçlarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını inceledi. Kitap, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insanlık suçlarını fotoğraflarla ortaya koyuyor ve beyaz fosfor kullanımını da belgeliyor.

  • Talas Belediyesi Kırsal Mahallelere Sosyal Tesisler Açmaya Devam Ediyor
    06 Mar Talas Belediyesi Kırsal Mahallelere Sosyal Tesisler Açmaya Devam Ediyor

    Talas Belediyesi'nin kırsal mahallelere yaptırdığı sosyal tesislerin seri açılışları hız kesmeden sürüyor. Sosun Mahalle Muhtarı, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın kırsala verdiği önemi övgüyle dile getirdi. Açılış töreninde AK Parti ve MHP ilçe başkanları da hazır bulundu.

  • İsrail 'Hamas'ı yok etme' amacına ulaşabiliyor mu?
    04 Mar İsrail 'Hamas'ı yok etme' amacına ulaşabiliyor mu?

    2007'den bu yana Gazze Şeridini yöneten Hamas, silahlı olduğu kadar, siyasi, ideolojik ve sosyal bir hareket.Dolayısıyla İsrail'in Hamas'ı toptan yok etme amacı, gerçekçi ve hatta mümkün mü? BBC Arapça, uzmanlara sordu.

  • İsrail 6 hafta sürecek ateşkesi kabul etti, gözler Hamas'a çevrildi
    02 Mar İsrail 6 hafta sürecek ateşkesi kabul etti, gözler Hamas'a çevrildi

    Gazze'ye 7 Ekim'den beri insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerinde sona gelindi. ABD'li bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre İsrail, bölgede 6 hafta sürecek bir ateşkesi kabul etti. Yetkili, "Şimdi de Hamas'ın kabul etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

  • Antalya Diplomasi Forumu'nda liderler 'Kanıt' kitabını inceledi
    02 Mar Antalya Diplomasi Forumu'nda liderler 'Kanıt' kitabını inceledi

    Antalya Diplomasi Forumu'na katılan ülke liderleri ve dışişleri bakanları, Anadolu Ajansı'nın 'Kanıt' kitabını inceledi. Kitap, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarını belgeleyen fotoğrafları içeriyor.

  • Ali Ulvi Kurucu: Türkiye'nin önemli şairlerinden biri
    02 Mar Ali Ulvi Kurucu: Türkiye'nin önemli şairlerinden biri

    Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında doğan ve ailesiyle Medine'ye gittiği 1939'a kadar Türkiye'de yaşayan şair ve mütefekkir Ali Ulvi Kurucu, doğumunun 102. yılında anılıyor. Kurucu'nun hayatı, eğitimi ve eserleri hakkında bilgi verilmektedir.

  • Antalya Diplomasi Forumu'nda liderler 'Kanıt' kitabını inceledi
    02 Mar Antalya Diplomasi Forumu'nda liderler 'Kanıt' kitabını inceledi

    Antalya Diplomasi Forumu'na katılan ülke liderleri ve dışişleri bakanları, Anadolu Ajansı'nın 'Kanıt' kitabını inceledi. Kitap, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarını belgeleyen fotoğrafları içeriyor. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, kitabın İsrail'in Gazze'deki katliam ve vahşeti gösterme işlevi üstlenebileceğini belirtti.

  • Eski Batman Milletvekili Ataullah Hamidi yaşamını yitirdi
    01 Mar Eski Batman Milletvekili Ataullah Hamidi yaşamını yitirdi

    Eski Batman Belediye Başkanı ve eski Batman Milletvekili Ataullah Hamidi geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

  • Erzurum'da Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu'nda Arapça sınıfı açıldı
    01 Mar Erzurum'da Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu'nda Arapça sınıfı açıldı

    Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu'nda, öğrencilerin kolay öğrenmesini sağlamak amacıyla Arapça sınıfı açıldı. Arapça öğretmeni Ruşen Hattatoğlu Ece'nin çabalarıyla oluşturulan sınıf, öğrencilerin Arapça dilini eğlenceli bir metotla ve görsel ögelerle zenginleştirilmiş ortamda öğrenmelerini sağlıyor.

  • Filistinli Gazeteci İsrail'in Savaş Suçlarını Belgeleyen 'Kanıt' Kitabını İnceledi
    29 Şub Filistinli Gazeteci İsrail'in Savaş Suçlarını Belgeleyen 'Kanıt' Kitabını İnceledi

    Gazze Şeridi'nde 107 gün boyunca görev yapan Filistinli gazeteci Mutez el-Azayize, Anadolu Ajansının (AA) İsrail'in Gazze saldırılarında beyaz fosfor kullanması başta olmak üzere işlediği savaş suçlarına yönelik belge niteliğindeki fotoğrafların bulunduğu 'Kanıt' kitabını inceledi. Azayize, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri on binlerce ton bomba attığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 107 gün boyunca mesleğini icra eden gazetecilerden biriydi. İstanbul'da bulunan Azayize, AA'nın 'Kanıt' kitabını inceledi ve İsrail'in Gazze'deki suçlarını belgeleyen kitabın oldukça iyi bir çalışma olduğunu vurguladı.

  • Tunuslu yönetmen Nacer Khemir İstanbul Üniversitesi'nde söyleşi yaptı
    29 Şub Tunuslu yönetmen Nacer Khemir İstanbul Üniversitesi'nde söyleşi yaptı

    Tunuslu yönetmen Nacer Khemir, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nün düzenlediği söyleşide izleyenleriyle buluştu. Khemir, film ve kariyerine dair soruları yanıtladı ve çocuklar için kitap yazmaya başladığını ifade etti. Ayrıca, son filmi hakkında bilgi veren Khemir, aşkın ve sanatın önemini vurguladı.

  • İİT'ye bağlı IRCICA, Osmanlı Vesikalarında Gazze üzerine çalışma yapacak
    29 Şub İİT'ye bağlı IRCICA, Osmanlı Vesikalarında Gazze üzerine çalışma yapacak

    İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, 'Osmanlı Vesikalarında Gazze' başlıklı bir çalışma yapacaklarını söyledi. Çalışmaya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Kılıç, İİT'nin 57 İslam ülkesinden meydana geldiğini, IRCICA'nın da İİT'nin alt organlarından biri olarak kültür, sanat, tarih araştırmaları üzerine yoğunlaştığı bilgisini paylaştı.

  • KBÜ'de Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi
    28 Şub KBÜ'de Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi

    Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu, İslami ilimlerde güncel sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldı. Sempozyuma Türkiye, Katar, Nijerya, Yemen, Libya, Suriye, Irak, Fas, Cezayir, Lübnan, Malezya, Mısır, Etiyopya, Endonezya, Burkino Faso ve Mali'den 73 lisansüstü öğrenci katıldı.

  • 'Arap-İslam Bilimler Tarihi' kitap lansmanı ve '100'üncü Doğum Yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa' töreni AKM'de yapıldı
    28 Şub "Arap-İslam Bilimler Tarihi" kitap lansmanı ve "100'üncü Doğum Yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa" töreni AKM'de yapıldı

    "Arap-İslam Bilimler Tarihi" kitap lansmanı ve "100'üncü Doğum Yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa" töreni AKM'de yapıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İslam kültür ve medeniyetinin zengin mirasını gelecek nesillere aktarıyoruz" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bu programın...

  • Emekli Öğretmen Çift İngilizce Öğrenerek Emekliliklerini Değerlendiriyor
    28 Şub Emekli Öğretmen Çift İngilizce Öğrenerek Emekliliklerini Değerlendiriyor

    Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan emekli öğretmen çift, emekliliklerini İngilizce öğrenerek değerlendiriyor. Çift, Şahinbey Belediyesi Binevler Sosyal Tesisi'nde düzenlenen İngilizce kursuna katılarak gençlere ve evli çiftlere örnek oluyor.

  • Pakistan'da Arapça yazıları Kuran ayeti sanılan kadın kalabalık tarafından dövülmek istendi
    28 Şub Pakistan'da Arapça yazıları Kuran ayeti sanılan kadın kalabalık tarafından dövülmek istendi

    Pakistan'da, genç bir kadının elbisesindeki Arapça yazılar yanlışlıkla Kuran ayeti sanan kalabalık kadına saldırmak istedi. Polis genç kadını kurtardı. Dini hakaret sıkı yasalarla cezalandırılır. Arapça yazının "halwa" olduğu sonradan anlaşıldı. Kadın komiser Shehrbano Naqvi, cesaretiyle övgü aldı.

  • İtalya Başbakanı Meloni, İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını inceledi
    28 Şub İtalya Başbakanı Meloni, İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını inceledi

    İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Anadolu Ajansı'nın (AA) İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında beyaz fosfor kullanması başta olmak üzere işlediği savaş suçlarına yönelik belge niteliğindeki fotoğrafların yer aldığı 'Kanıt' kitabını inceledi. Başbakan Meloni, Roma'da mukim yabancı muhabirlerin üyesi olduğu Yabancı Basın Derneği'nin yemeğine katıldı. Meloni, burada yaptığı konuşmada, İtalyan siyasetini takip etmenin kolay bir iş olmadığını ve ülkenin istikrara ihtiyaç duyduğunu belirtti. Yemekte Başbakan Meloni'ye, AA Roma Muhabiri Barış Seçkin tarafından İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarını belge niteliğindeki fotoğraflarla gözler önüne seren 'Kanıt' kitabı tanıtıldı.

  • Mardin'de düzenlenen konserde sanatçılar Gazze'ye destek verdi
    27 Şub Mardin'de düzenlenen konserde sanatçılar Gazze'ye destek verdi

    Mardin'de düzenlenen 'Gazze İçin Ben de Oradayım' konserinde sanatçılar, Gazze'ye destek amacıyla eserlerini seslendirdi. Programda yapılan çağrıyla Gazze'ye yönelik saldırıların durması istendi. Konserde Yavuz Bingöl, Ömer Karaoğlu, Sinan Akçıl ve Alim Qasımov gibi sanatçılar sahne aldı. Mardin Diller ve Dinler Korosu da Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice şarkılar söyledi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Filistin topraklarında yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, Mardin'in birlikte yaşamanın en güzel örneği olduğunu vurguladı. Konserde toplanan gelirin yardım kolileri olarak Gazze'ye ulaştırılacağı belirtildi.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, İsrail'in Gazze'deki insanlık suçlarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını önemli buldu
    26 Şub Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, İsrail'in Gazze'deki insanlık suçlarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını önemli buldu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Anadolu Ajansı'nın 'Kanıt' kitabının Gazze'deki insani trajediyi ortaya koyduğunu belirtti. Kitap, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarını belge niteliğindeki fotoğraflarla gözler önüne seriyor.

  • Kayseri Üniversitesi Seyrani Araştırma Merkezi'nden Osmanlıca eser
    26 Şub Kayseri Üniversitesi Seyrani Araştırma Merkezi'nden Osmanlıca eser

    Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Develi Seyrani Kampüsü'ndeki Seyrani Araştırma Merkezi'nin ilk eseri Sanihat-ı Seyrani oldu. KAYÜ, Develi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı kurucu Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Balcı'nın yaklaşık bir yıllık itinalı çalışması sonucunda, Türk Kültürüne ve Aşıklık Edebiyatına Aşık Seyrani'nin Sanihat-ı Seyrani isimli Osmanlıca eseri ayrıntılı şekilde çevirisi yapılarak yeniden kazandırıldı.

  • İstanbul'da düzenlenen Filistin Sempozyumu'nda uzmanlar, İsrail saldırıları sonrası yeni bir medya diline ihtiyaç olduğunu belirtti
    24 Şub İstanbul'da düzenlenen Filistin Sempozyumu'nda uzmanlar, İsrail saldırıları sonrası yeni bir medya diline ihtiyaç olduğunu belirtti

    İstanbul'da gerçekleştirilen Filistin Sempozyumu'na katılan uzmanlar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının sona ermesinin ardından yeni ve güçlü bir medya diline ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Panelde konuşan uzmanlar, Batı medyasının Filistin meselesindeki tutumunu değiştirmesini beklemenin gerçekçi olmadığını ifade etti. Ayrıca, Filistin meselesinin uluslararası toplumun gündeminde tutulması için kitaplar yazılması, filmler ve belgeseller çekilmesi gerektiği vurgulandı. Gazze'de görev yapan gazetecilerin yaşadığı zorluklar da panelde ele alındı ve alternatif medyanın önemi vurgulandı.

  • Diyarbakır Anneleri Kitabı 4 Dilde Yayımlandı
    23 Şub Diyarbakır Anneleri Kitabı 4 Dilde Yayımlandı

    Bitlis Eren Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Palabıyık'ın editörlüğünde hazırlanan 'Ebeveyn Nöbetinden Evlat Nöbetine Diyarbakır Anneleri' adlı kitap, Türkçe, İngilizce, Almanca ve Arapça dillerinde yayımlandı. Kitap, terör örgütü PKK'nın çocukları kaçırma faaliyetleri, Diyarbakır annelerinin mücadelesi ve terör örgütü PYD-YPG'nin Suriye'deki faaliyetlerini kanıtlarla anlatıyor. Kitap, 20 ülkeye dağıtılacak ve 250 üniversiteye ve akademisyene Türkiye'de ulaştırılacak.

  • Filistinli Grafiti Sanatçısı Gazze'deki Yıkılan Binaların Duvarlarına Acıları Yansıtıyor
    23 Şub Filistinli Grafiti Sanatçısı Gazze'deki Yıkılan Binaların Duvarlarına Acıları Yansıtıyor

    Filistinli grafiti sanatçısı Bilal Halid, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde yıkılan binaların duvarlarına çizimler yaparak Gazze halkının acılarını yansıtıyor. Halid, çocukların hayallerini kaybettikleri bu çalışmalarıyla dünyaya bir mesaj vermek istiyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybederken, Halid sanatını kullanarak dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyor.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: 'AKP iktidarı ekonomiyi uçurdu ama uçurumdan aşağıya uçurdu'
    22 Şub DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: 'AKP iktidarı ekonomiyi uçurdu ama uçurumdan aşağıya uçurdu'

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kars'ta yaptığı konuşmada AKP iktidarını eleştirerek, ekonomiyi uçurduklarını ancak halkın yoksullukla karşı karşıya kaldığını söyledi.

  • Afrika Vakfı, Doğu Afrika'daki Okullarda Tarihi Yanlışları Düzeltiyor
    22 Şub Afrika Vakfı, Doğu Afrika'daki Okullarda Tarihi Yanlışları Düzeltiyor

    Afrika Vakfı, Doğu Afrika ülkelerindeki okullarda yer alan ders kitaplarının içeriğindeki yanlışları düzeltmek için çalışmalar yürütüyor. İlk olarak Sudan'da başlayan çalışmalar, tarihi olayların anlatımını gözden geçirerek Osmanlı ve Türkiye algısını düzeltmeyi hedefliyor. Afrika Vakfı Başkanı Mehmet Köse, Türkiye-Afrika ilişkilerini iyileştirmek ve yanlış algıları düzeltmek amacıyla bu çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Sudan ile ilgili araştırma raporu Türkçe ve Arapça olarak hazırlandı ve Sudan'ın Ankara Büyükelçisi'ne sunuldu.

  • Filistin'e destek yürüyüşünden dönen vatandaşa yumruk atan sanık hakkında karar
    21 Şub Filistin'e destek yürüyüşünden dönen vatandaşa yumruk atan sanık hakkında karar

    İstanbul'da Filistin'de yaşananları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye saldırdığı iddia edilen sanık hakkında karar çıktı. Mahkeme, sanığın 'kasten yaralama' suçundan 2 bin TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

  • İstanbul'da Şehitlerimize Rahmet Yürüyüşü Sonrası Yumruklu Saldırı Davası
    21 Şub İstanbul'da Şehitlerimize Rahmet Yürüyüşü Sonrası Yumruklu Saldırı Davası

    İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından evine dönen kişiye yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık Ege Akersoy, 2 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

  • İstanbul'da Filistin Protestosunda Saldırıya Uğrayan Sanığa Para Cezası
    21 Şub İstanbul'da Filistin Protestosunda Saldırıya Uğrayan Sanığa Para Cezası

    İstanbul'da Filistin'de yaşananları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye saldırdığı iddia edilen sanık, 'kasten yaralama' suçundan 2 bin TL adli para cezasıyla cezalandırıldı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan ise beraat etti.

  • Kelime-i Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan Ege Akersoy'a 2 bin lira para cezası
    21 Şub Kelime-i Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan Ege Akersoy'a 2 bin lira para cezası

    İstanbul'da Filistin'de yaşananları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye ''Sen tam bir Arap sevicisisin'' diyerek saldırdığı iddia edilen sanık Ege Akersoy'un kasten yaralama suçundan 2 bin TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Akersoy'un halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan beraatine hükmedildi.

  • Eskişehir'de Mest Talepleri Artıyor
    21 Şub Eskişehir'de Mest Talepleri Artıyor

    Eskişehir'de havaların soğumasıyla birlikte abdest alan vatandaşların işini kolaylaştıran mestlere olan talep artıyor. Mestler, ayakların yıkanmayarak sadece ıslak elle sıvazlanmasıyla abdest almayı sağlıyor. Özellikle kış aylarında taleplerin yükseldiği mestler, fiyatları 100 ila 200 lira arasında değişiyor.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Dünya Anadil Günü'nde Kürtçe konuştu
    20 Şub DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Dünya Anadil Günü'nde Kürtçe konuştu

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Dünya Anadil Günü nedeniyle bugün TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmayı Kürtçe gerçekleştirdi. Ayrıca, diğer DEM Parti üyeleri de Arapça, Lazca, Süryanice ve Ermenice dillerinde konuşmalar yaptılar.

  • TOGÜ Dil Kafe Projesi İngilizce Pratikle Bahar Dönemine Başladı
    20 Şub TOGÜ Dil Kafe Projesi İngilizce Pratikle Bahar Dönemine Başladı

    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) tarafından hayata geçirilen Dil Kafe Projesi, İngilizce dil pratiğiyle bahar dönemine başladı. Proje kapsamında her hafta gerçekleştirilen yabancı dil konuşma çalışmaları, TOGÜ Teras'ta düzenleniyor. Öğretim Görevlisi Dr. Derya Çölkesen Alkış'ın eğitmen olarak yer aldığı projede, konuşma pratiği dönem boyunca her hafta pazartesi günleri yapılacak.

  • İstanbul'da Şehitlerimize Rahmet Yürüyüşü Sonrası Yumruklu Saldırı Davası
    19 Şub İstanbul'da Şehitlerimize Rahmet Yürüyüşü Sonrası Yumruklu Saldırı Davası

    İstanbul'da düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşünün ardından evine dönen kişiye yumruklu saldırıda bulunan sanık Ege Akersoy'un yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Cumhuriyet savcısı, sanığın 'kasten yaralama' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Davanın duruşması ertelendi.

  • Flistin'e destek yürüyüşünden dönen kişiye saldıran Ege Akersoy hakkında istenen ceza belli oldu
    19 Şub Flistin'e destek yürüyüşünden dönen kişiye saldıran Ege Akersoy hakkında istenen ceza belli oldu

    İstanbul'da Filistin'de yaşananları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye saldırdığı iddia edilen Ege Akersoy'un yargılandığı davada savcılık, sanığın 2 ayrı suçtan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

  • Tuzla'da yapılan narkotik denetiminde çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi
    18 Şub Tuzla'da yapılan narkotik denetiminde çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tuzla'da gerçekleştirdikleri narkotik denetiminde şüphe üzerine durdurulan A.L. isimli şahsın üzerinde ve evinde yapılan aramada çok miktarda uyuşturucu madde ve farklı ülkelere ait nakit para ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Yüzlerce yıllık el yazması ve nadir eserlere böyle sahip çıkılıyor
    18 Şub Yüzlerce yıllık el yazması ve nadir eserlere böyle sahip çıkılıyor

    Yüzlerce yıllık el yazması ve nadir eserlere böyle sahip çıkılıyor Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde kurulan İsmail Hakkı Bursevi Yazma ve Nadir Eserler Kütüphanesi'ndeki tarihi eserler, hassas iklimlendirme ünitesiyle en ideal sıhhi ortam sağlanarak 18 ila 20 derece...

  • Tuzla'da Uyuşturucu Operasyonu: Şahsın Üzerinde ve Evinde Uyuşturucu ve Nakit Para Ele Geçirildi
    18 Şub Tuzla'da Uyuşturucu Operasyonu: Şahsın Üzerinde ve Evinde Uyuşturucu ve Nakit Para Ele Geçirildi

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tuzla'da gerçekleştirdikleri operasyonda şüphe üzerine durdurulan bir şahsın üzerinde ve evinde çok miktarda uyuşturucu madde ve farklı ülkelere ait nakit para buldu. Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Ahmet Misbah Demircan büyükelçi olarak atandı
    16 Şub Ahmet Misbah Demircan büyükelçi olarak atandı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yapılan atama kararlarına göre, eski Beyoğlu belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan Tunus Büyükelçisi olarak atandı. Demircan, Türkiye ve Tunus arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Kuzey Makedonya, Slovakya, Portekiz, Cibuti, Suudi Arabistan, Dominik, Somali, Çad ve Gambiya büyükelçiliklerine de yeni atamalar yapıldı.

  • İsrail ordusu Gazze'deki hastaneye baskın düzenledi
    16 Şub İsrail ordusu Gazze'deki hastaneye baskın düzenledi

    İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesi'ne baskın düzenleyerek terör şüphelilerini yakaladığını iddia ediyor. Görüntülerde, hastane personeli ve hastaların silah sesleri arasında kaldığı görülüyor. Hamas ise bu iddiayı yalanlayarak, hastanede rehine olmadığını belirtti. Operasyonda rehinelere ulaşıldığına dair bir bilgi verilmedi. BBC tarafından doğrulanan videolarda sağlık personelinin hastalara müdahale etmeye çalıştığı ve İsrail kuvvetlerinin girişini engellemek için mobilya ve eşyaları kapının önüne yerleştirdiği görülüyor.

  • TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'e gelen Katar heyetini Arapça selamladı
    15 Şub TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'e gelen Katar heyetini Arapça selamladı

    TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'e gelen Katar-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmed bin Hitmi Al Hitmi ve beraberindeki heyeti kürsüden Arapça selamladı. Önder daha sonra, ''Türkçesini merak eden arkadaşlar için 'Hoşgeldiniz ve merhaba' dedim. Bilinmeyen bir dil olmasın''' açıklamasını yaptı.

  • FİLİNİSTİN'E DESTEK MİTİNGİNDEKİ YUMRUKLU SALDIRI DAVASINDA SANIK HAKİM KARŞINDA
    14 Şub FİLİNİSTİN'E DESTEK MİTİNGİNDEKİ YUMRUKLU SALDIRI DAVASINDA SANIK HAKİM KARŞINDA

    İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde bayrak taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk atan Ege Akersoy, hakim karşısına çıktı. Akersoy, bayrağın Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüğünü ifade ederek pişman olduğunu söyledi. Mahkeme, Akersoy hakkındaki yurt dışı yasağını kaldırarak dosyanın mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar verdi.

  • FİLİNİSTİN'E DESTEK MİTİNGİNDEKİ YUMRUKLU SALDIRI DAVASINDA SANIK HAKİM KARŞINDA
    14 Şub FİLİNİSTİN'E DESTEK MİTİNGİNDEKİ YUMRUKLU SALDIRI DAVASINDA SANIK HAKİM KARŞINDA

    İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde bayrak tartışması yaşanan Ege Akersoy, hakim karşısına çıktı. Akersoy, yaptığı eylemden pişman olduğunu belirtirken, mahkeme yurt dışı yasağını kaldırarak dosyanın mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar verdi.

  • Filinistin'e destek mitingindeki yumruklu saldırı davasında sanık hakim karşında
    14 Şub Filinistin'e destek mitingindeki yumruklu saldırı davasında sanık hakim karşında

    İstanbul'da düzenlenen Filistin'e destek mitinginde İsmail Aydemir'e yumruk atan Ege Akersoy, hakim karşısına çıktı. Akersoy, bayrağın Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüğünü ifade ederek pişman olduğunu söyledi. Mahkeme, yurt dışı yasağını kaldırarak dosyanın mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar verdi.

  • İstanbul'da Filistin protestosunda saldırıya uğrayan sanık hakim karşısına çıktı
    14 Şub İstanbul'da Filistin protestosunda saldırıya uğrayan sanık hakim karşısına çıktı

    İstanbul'da Filistin'de yaşananları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye 'sen tam bir Arap sevicisisin' diyerek saldırdığı iddia edilen sanık hakim karşısına çıktı. Sanık savunmasında, 'Bunun yanlış olduğunu biliyorum, olay sebebiyle pişmanım da. Sözlü tartışma olarak başlayıp böyle bitmesi gerekirdi. Bunun bana yakışmadığının farkındayım' dedi.

  • Gazze'deki paramediklerin ölüm ile burun buruna mesaileri
    14 Şub Gazze'deki paramediklerin ölüm ile burun buruna mesaileri

    Gazze'de yaşanan savaşta paramediklerin maruz kaldığı zorluklar ve travmalar anlatılıyor. Birçok paramedik hayatını kaybederken, aileleriyle iletişim kuramayan paramediklerin yaşadığı acılar dile getiriliyor.

  • Cervantes Enstitüsü Genel Direktörü: Bağımsız Filistin devleti barışın tek yoludur
    13 Şub Cervantes Enstitüsü Genel Direktörü: Bağımsız Filistin devleti barışın tek yoludur

    Cervantes Enstitüsü Genel Direktörü Luis Garcia Montero, İspanyol şair ve yazar, bölgede barışın sağlanmasının tek yolunun bağımsız Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini dile getirdi. Montero, İspanya'nın Gazze konusundaki tutumunu da desteklediğini belirtti. Ayrıca Montero, İspanyolca öğretimi ve İspanya'da Türk kültürüne olan ilginin arttığını da vurguladı.

  • Antakya Medeniyetler Korosu, depremde kaybettikleri üyeleri için Diyarbakır'da konser verdi
    12 Şub Antakya Medeniyetler Korosu, depremde kaybettikleri üyeleri için Diyarbakır'da konser verdi

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının etkinlikleri kapsamında konser verdi. Koro şefi Yılmaz Özfırat, Diyarbakır'ın farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşadığı bir şehir olduğunu belirtti. Konserde Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice ve Zazaca şarkılar seslendirildi.

  • Yeniden Refah Partisi'nden erbaneli seçim şarkısı
    11 Şub Yeniden Refah Partisi'nden erbaneli seçim şarkısı

    Yeniden Refah Partisi, yerel seçim şarkısını duyurdu. Grup Tillo'nun bestelediği ''Refah Geliyor Refah!'' isimli şarkının erbanelerle çalınması dikkat çekti.

  • Ermeni Alfabesi: Bir Yazı Sistemi ve Ulusal Gurur Kaynağı
    11 Şub Ermeni Alfabesi: Bir Yazı Sistemi ve Ulusal Gurur Kaynağı

    Ermeni alfabesi sadece bir yazı sistemi değil; aynı zamanda matematiksel hesaplamalar ve takvimsel tarihlerin kaydedilmesi için kullanılan bir sayısal sistem ve ulusal bir gurur kaynağı.

  • Ressam İlhami Atalay'ın eserlerinden oluşan sergi Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açıldı
    10 Şub Ressam İlhami Atalay'ın eserlerinden oluşan sergi Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açıldı

    Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Ressam İlhami Atalay'ın eserlerinden oluşan sergi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergide Atalay'ın sanat öyküsünde önemli yeri olan Akıncılar, Zikir, Hiçlik, Anadolu Kadınları gibi farklı senelere ait, daha önce gün yüzüne çıkmamış çok sayıda tablo yer aldı. Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, Atalay'ın bu toprakların yetiştirdiği en önemli ressamlardan biri olduğunu ifade etti. Ressam İlhami Atalay ise eserlerinin sanatseverlerle buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

  • Kars Kafkas Üniversitesi Genel Sekreterliği'ne Doç. Dr. Muhammed Alparslan Kartal atandı
    09 Şub Kars Kafkas Üniversitesi Genel Sekreterliği'ne Doç. Dr. Muhammed Alparslan Kartal atandı

    Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Genel Sekreterliği görevine, Doç. Dr. Muhammed Alparslan Kartal atandı. Kartal, KAÜ İlahiyat Fakültesi'nde "Dekan Vekilliği" ve "Dekan Yardımcılığı" yapmıştır. Aynı zamanda üniversitenin Ebu'l-Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Kartal, İngilizce ve Arapça bilmekte olup hadis üzerine birçok çalışma yapmaktadır.

  • Trabzon'da 5 Dilde Hizmet Sunacak Sağlık Turizmi Servisi Açıldı
    09 Şub Trabzon'da 5 Dilde Hizmet Sunacak Sağlık Turizmi Servisi Açıldı

    Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Sağlık Turizmi Servisi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Servis, İngilizce, Arapça, Rusça, Ukraynaca ve Gürcüce dillerinde hizmet sunacak ve talebe göre yatak sayısı artırılacak.

  • Miraç Kandili Dolayısıyla Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Elazığ, Siirt ve Batman'da Programlar Düzenlendi
    06 Şub Miraç Kandili Dolayısıyla Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Elazığ, Siirt ve Batman'da Programlar Düzenlendi

    Miraç Kandili dolayısıyla Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Elazığ, Siirt ve Batman'da düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, ilahiler seslendirildi. Depremde hayatını kaybedenler için dua edildi ve vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Programlara valiler, belediye başkanları, il müftüleri ve vatandaşlar katıldı.

  • Diyarbakır'da depremde ölenler için anma programı düzenlendi
    06 Şub Diyarbakır'da depremde ölenler için anma programı düzenlendi

    Diyarbakır Valiliği, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin yıl dönümünde anma programı düzenledi. Programda depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu. Vali Ali İhsan Su, depremde gösterilen çabanın önemini vurgulayarak, olası depremlere hazırlıklı olmanın önemini belirtti.

Advertisement