Arapça Yarışmaları Finali Sapanca'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Arapça Yarışmaları Finali Sapanca'da Yapıldı

İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 9. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları'nın finali Sapanca ilçesinde yapıldı.

30.03.2018 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 9. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları'nın finali Sapanca ilçesinde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Sapanca Turizm Fakültesi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, yarışmaları özel kılan tarafın farklı ilçelerden gelen öğrenci ve öğretmenlere tanışma fırsatı sunması olduğunu söyledi.

Bu yıl 9.'su düzenlenen Arapça yarışmalarına ev sahipliği yapma onurunun Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verildiğini belirten Dede, "Arapça yarışmaları her ne kadar yarışma olarak tertiplenmiş olsa da esas gaye, birlik, bütünlük ve kardeşlik şevkiyle Arapça'nın engin kültürel mirasının hazzını yaşamak ve yaşatmaktır." diye konuştu.

Yarışmaya, şiir okuma dalında 18, Arapça metin canlandırma dalında ise 7 Anadolu İmam Hatip Lisesi katıldı.

Yarışların sonunda Arapça şiir okuma dalında Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Şirin birinci, Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyza Tuzlacı ikinci, Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Berdan ise üçüncü oldu.

Arapça metin canlandırma dalında da Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Erenler Halit Evin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de üçüncülük elde etti.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Programa, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Alican Akdoğan, İlçe Müftüsü Faruk Çelik, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arapça Yarışmaları Finali Sapanca'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement