Araştırma Görevlisinin Hasta ve Yakını Tarafından Darp Edildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Araştırma Görevlisinin Hasta ve Yakını Tarafından Darp Edildiği İddiası

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan doktorun bir hasta ve yakını tarafından darp edildiği öne sürüldü.

02.01.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan doktorun bir hasta ve yakını tarafından darp edildiği öne sürüldü.

Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Yavuz İpekli, düzenlediği basın toplantısında, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 29 Aralık'ta, yaşanan olayda, muayene olması gerekirken randevusunu kaçıran bir hasta ve yakınının, Araştırma Görevlisi İbrahim Göktaş'a yönelik fiziki saldırıda bulunduğunu ve olayda Göktaş'ın burun kemiğinin kırıldığını savundu.

Hekim ve yardımcı sağlık personelinin çalışma koşullarının her geçen gün bozulduğunu savunan İpekli, "Hekim ve sağlık personeli, hasta ve yakınlarının saldırısına, şiddete maruz kalmaktadır. Darp edilen hekim ve sağlık personeli, bedenen, ruhen iş göremez hale gelmekte, gün geçtikçe çalışma şevki kırılmakta, tükenmişlik sendromuna sürüklenmektedir" dedi.

İpekli, aile hekimliği sisteminde sevk zinciri uygulamasının devre dışı bırakıldığını, bu nedenle üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde hasta yığılması yaşandığını öne sürdü.

Sağlık çalışanlarının da aşırı iş yüküyle çalışmak zorunda kaldığına değinen İpekli, şunları kaydetti:

"Ancak çok iyi bilinmelidir ki, hiçbir neden, hastalarına sadece şifa dağıtan hekime, sağlık personeline sözlü ya da bedenen saldırıyı ve şiddeti gerektirmez, mazur kılmaz. Kimden gelirse gelsin şiddetin her türlüsünü esefle kınıyoruz ve sağlık sistemini bu hale getiren ve personelini ezdiren, sağlığı temsil eden tüm yetkilileri duyarlı olmaya ve göreve davet ediyoruz."

Basın toplantısına katılan İbrahim Göktaş da, hastanın randevusuna geç geldiğini, bu nedenle onun yerine başka bir hastayı muayene etmeye başladığını anlattı.

Bu sırada sıranın kendisinde olduğunu belirten hastaya, bir gün sonra gelmesini söylediğini ifade eden Göktaş, "Bayan ise uçakla geldiğini, yarını bekleyemeyeceğini ifade etti. 2 dakika sonra erkek yakınıyla gelerek, 'Sen beni nasıl muayene etmezsin' diyerek sözlü saldırıda bulundu. Erkek yakını kolumdan çekti. Daha sonra bayan yüzümü tırmaladı. Erkek yakını ve bayan tarafından darp edildim. Daha sonra polis geldi, karakola gidip ifade verdik" dedi.

Göktaş, yüzündeki darp izlerini basın mensuplarına gösterdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araştırma Görevlisinin Hasta ve Yakını Tarafından Darp Edildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement