Araştırmacı yazar Demirer, Ufuk Üniversitesine 15 bin kitap bağışladı - Son Dakika
Güncel

Araştırmacı yazar Demirer, Ufuk Üniversitesine 15 bin kitap bağışladı

Araştırmacı yazar Demirer, Ufuk Üniversitesine 15 bin kitap bağışladı

Araştırmacı yazar Mehmet Arif Demirer'in 1955'ten bu yana oluşturduğu kişisel kütüphanesinden bağışladığı 15 bin kitapla Ufuk Üniversitesinde kendisinin ve eşinin adını taşıyan kütüphane oluşturuldu.

02.11.2021 14:14  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırmacı yazar Mehmet Arif Demirer'in 1955'ten bu yana oluşturduğu kişisel kütüphanesinden bağışladığı 15 bin kitapla Ufuk Üniversitesinde kendisinin ve eşinin adını taşıyan kütüphane oluşturuldu.

Demirer'in kitaplarla yol arkadaşlığı, 66 yıl önce henüz 15 yaşındayken doğum günü hediyesi olarak aldığı Winston Churcill'in "İkinci Dünya Savaşı Hatıraları" kitabıyla başladı.

Üniversite eğitimi için İngiltere'ye giderken Mustafa Kemal Atatürk'ün "Nutuk" eserini yanına alan Demirer'in kitaplarla arkadaşlığı, sadece okur olarak değil yazar olarak da devam etti.

Özellikle Ermeni soykırımı iddialarına yanıt niteliği taşıyan araştırmalarını kitaplaştıran Demirer, 1955 yılından bu yana okuduğu 21 bin kitapla da zengin bir kütüphanenin sahibi oldu.

Kitapların kendisi için anlamını "Hayatımın su ve hava gibi bir parçası" şeklinde tanımlayan Demirer, bu kitaplardan 15 binini Ufuk Üniversitesine bağışlama kararı aldı.

Üniversite yönetimi de bu kitaplarla oluşturduğu kütüphaneye Demirer'in ve eşinin adını verdi.

Gül-Mehmet Arif Demirer Kitaplığı'nın açılışı için Ufuk Üniversitesi İncek Kampüsü'nde tören düzenlendi.

Açılışa, Ufuk Üniversitesi Rektörü Tevfik Tezcaner, akademisyenler, öğrenciler ve akademi dünyasından davetliler katıldı.

Mehmet Arif Demirer, kurdele kesiminin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitaplarının "doğru ellerde" olmasını istediği için Ufuk Üniversitesine bağışladığını söyledi.

Gençlerin, yeni ufuklar kazanması için kitaplarından yararlanmasının kendisi mutlu edeceğini belirten Demirer, "Gençlere Atatürk'ü de ilmi de gecikmeden öğrenmeleri, doğru Atatürk'ü, Mustafa Kemal Paşa Atatürk'ü öğrenmelerini tavsiye ederim." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Araştırmacı yazar Demirer, Ufuk Üniversitesine 15 bin kitap bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi
    20:17 Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi

    5,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi.


Advertisement