Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan Elazığlılara Tarih Ziyafeti Sundu - Son Dakika
Güncel

Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan Elazığlılara Tarih Ziyafeti Sundu

Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan Elazığlılara Tarih Ziyafeti Sundu

'Asım'ın Nesli Ve Çanakkale Ruhu" Konulu Konferans Belediye Kültür Ve Kongre Merkezi'nde Gerçekleşti.

21.03.2011 22:21  Güncelleme: 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ belediyesi ile özel harput eğitim kurumları tarafından ortaklaşa düzenlenen"asım'ın nesli ve çanakkale ruhu" konulu konferans belediye kültür ve kongre merkezi'nde gerçekleşti.

Özellikle tarihsel konularda yaptığı araştırmalarla ülke insanının yakından tanıdığı Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, 96 yıl önce kazanılan destansı zaferi tüm yönleriyle ele aldı.

Programa Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü A. Feyzi Bingöl, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle kalabalık bir topluluk katıldı.

Özel Harput Eğitim Kurumları Müdürü Ahmet Çağlayan, araştırmacı yazar Mustafa Armağan'ı ilimizde görmekten dolayı kıvanç duyduklarını ifade ederek açıklamasında şunları söyledi:

"Yaşayan değerlerimizi günümüze taşımada bize desteklerini esirgemeyen Elazığ Belediyemizin şahsında Sayın Başkanımız Süleyman Selmanoğlu'na ve programın hazırlanmasında büyük emekleri olan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Mehmet Karaaslan'a şükranlarımı iletiyorum. Ayrıca bu anlamlı günde bizi kırmayarak aramıza katılarak düşünce ufkumuza yeni ivmeler açan değerli dostum Mustafa Armağan beyefendiye de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Elazığ Belediyesi olarak her ay bir kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise açıklamasında şunları söyledi:

"Belediyemizin, milli ve manevi değerleri her zaman canlı tutmak ve yeni nesillerin bu değerlerle mücehhez olarak yetişmesini sağlamak amacıyla Özel Harput Okulları'yla ortaklaşa düzenlediğimiz Kültürel etkinliklerimizden bir yenisiyle daha yine karşınızdayız.

Rutin belediyecilik ve kentsel gelişim alanında ortaya koyduğumuz çalışmalar yanında her zaman öncelikli gördüğümüz kültürel programlarımızın bugünkü konusu "Asım'ın Nesli ve Çanakkale Ruhu" oldu. Bu konuyu en güzel anlatacak isim elbette ki değerli yazarımız Mustafa Armağan hocamız olacaktı. Yoğun çalışmaları ve televizyon programlarına rağmen bu talebimizi kırmayıp geldikleri için ben kendilerine teşekkür ediyorum."

Elazığ'ı çok farklı ve gelişmiş bir il olarak gördüğünü ifade ederek sözlerine başlayan Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan Çanakkale'de kazanılan zaferi tüm yönleriyle ele alarak konferansına başladı. Armağan katılımcılara çok önemli detay bilgiler sunarak açıklamalarında şunları söyledi:

"Sevgili dostlar tabi ki Çanakkale bizim bugün bu topraklarda bulunuyor oluşumuzun bir güvencesi bir garantisi, bizi geçmişten günümüze getiren ve bugünden de geleceğe doğru iten bir motivasyon kaynağıdır. Çanakkale bu milletin yaşama ümidinin tılsımıdır.

Orada kazanılan zaferle hala bizim dünyamızı yankılamaya devam ediyor inşallah bu gelecekte de yankılanacak. Tabi ki orada çok büyük kahramanlıklar insanüstü belki de insanlık duygularını, insanlık seviyesini aşan birçok olay yaşandı. Çanakkale bir milletin yeniden varoluşunun göstergesidir. 96 yıl önce kazanılan bu destansı zafer Cumhuriyetimizin kurulması yönünde adeta temel taşıdır."

Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Konferansın sonunda Özel Harput Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Akan Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan'a hediye sepeti takdim etti. Okul Müdürü Ahmet Çağlayan ise Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na günün anısına plaket verdi.

Elazığ halkının kendilerini çok sevdiğini ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise hemşerilerimiz adına Armağan'a plaket sundu. Daha sonra Özel Harput Eğitim Kurumları öğretmenleri Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na bir sürpriz yaparak, doğum günü dolayısıyla portre hediye ettiler.

Plaket merasimi sonrasında Özel Harput Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan sergi gezilerek program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan Elazığlılara Tarih Ziyafeti Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement