Araştırmalara Göre Ruh, Bedenin Ölümünden Sonra da Varlığını Sürdürüyor - Son Dakika
Teknoloji

Araştırmalara Göre Ruh, Bedenin Ölümünden Sonra da Varlığını Sürdürüyor

Araştırmalara Göre Ruh, Bedenin Ölümünden Sonra da Varlığını Sürdürüyor

Yayınlanan bir belgeselde bir bilim insanı, test sonuçlarına göre ölümden sonra yaşamın devam ettiğini ve ruhun bedenle birlikte ölmediğini söyledi.

01.04.2019 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dream Theater grubunun eski şarkılarından biri "Spirit Carries On", ruhun ölümden sonra hayatına devam edebildiğini söylüyordu. Zaten şarkının bulunduğu albüm konsept bir albüm olarak belli bir hikaye anlatıyordu ve hikaye bol miktarda ölümden sonra anılarıyla reenkarne olan insan içeriyordu.

Ölümden sonraki yaşama inanmak, insanların inanç sistemlerinin önemli bir parçası olmuştur. Ölümden sonraki yaşamın nasıl olacağına dair pek çok teori mevcut. Bazı inançlarda ruhlar, ölümden sonra reenkarnasyonla başka bedenlerde hayata geri dönerken bazı inançlarda ise ölüm tek seferliktir ve ruh ardından öbür dünyaya gider, yaptıklarının hesabını verir. Birleşik Krallık'tan bilim insanı Dr Sam Parnia ise insan bilincinin ölümden sonra da var olmaya devam ettiğini savunuyor.

Araştırmalara Göre Ruh, Bedenin Ölümünden Sonra da Varlığını Sürdürüyor

Morgan Freeman'ın sunduğu Netflix belgeseli "The Story of God"da konuşan araştırmacı, kalp krizi geçirip hayatta kalan hastalara dair 100'den fazla vakayı incelediğini söylüyor.

Bu hastaların en önemli özellikleri ise teknik olarak ölüp geri dönmüş olmaları. Bu kişilerin önemli bir kısmı ise oldukça garip deneyimlerden bahsediyorlar.

İnsanların bu tür deneyimleri olduğunu binlerce yıldır bildiklerini belirten Dr. Palma, ölümden sonra hayatın mümkün olabileceğini söylüyor.

Palma'nın çıkış noktası ise hemen hemen bütün tecrübelerin benzer olması ve ölüm deneyiminin az çok benzer olması. Ölüm anından sonra hücrelerde çökmenin başladığını ve bu süreçte yaşananların ölüm deneyimini ortaya çıkardığını düşünüyor.

Araştırmalara Göre Ruh, Bedenin Ölümünden Sonra da Varlığını Sürdürüyor

Yani beden fiziksel olarak ölümü yaşadığında dahi ruh (ya da zihin) kaybolmuyor, beden yeniden canlandırıldığında yaşamına kaldığı yerden devam ediyor. Ancak araştırma, kesin bir ölümden sonra ruha ne olduğunu açıklamıyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Araştırmalara Göre Ruh, Bedenin Ölümünden Sonra da Varlığını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement