Arazilerini Kullanamayan Vatandaşlar Valinin Kapısını Çaldı - Son Dakika
Güncel

Arazilerini Kullanamayan Vatandaşlar Valinin Kapısını Çaldı

Arazilerini Kullanamayan Vatandaşlar Valinin Kapısını Çaldı

Çanakkale’de, kamulaştırma kararıyla alınan arazilerini mahkemeyle geri kazanan köylüler, arazilerini kullanamadıkları gerekçesiyle Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’dan yardım istedi.

10.04.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, kamulaştırma kararıyla alınan arazilerini mahkemeyle geri kazanan köylüler, arazilerini kullanamadıkları gerekçesiyle Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'dan yardım istedi.

Biga ilçesine bağlı Değirmencik, Kemer ve Bekirli köylerinde, bazı vatandaşlara ait araziler, 2007 yılında Bakanlar Kurulu tarafından acele kamulaştırma kararı ile kamulaştırarak üzerine İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş'ye ait 2 adet termik santral kuruldu. Bazı köylüler bu karara itiraz ederek dava açtı. Davayı kazandıklarını söyleyen köylüler, arazileri termik santrallerin tel örgü ile çevrili alanı içinde kaldığı için kullanamadıklarını öne sürdü. Çanakkale Valiliği'ne dilekçe ile başvurarak, Vali Ahmet Çınar'dan yardım isteyen köylülerden Kenan Taş, şirketin arazilerini maksat dışı kullandığını öne sürdü.

Taş, "Değirmencik, Kemer ve Bekirli köylerinden geliyoruz. 2007 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile arazilerimiz termik santraller yapılması için aceleyle kamulaştırıldı. Danıştay ve bölge idare mahkemelerinde açtığımız davaları kazandık. Kesinleşen mahkeme kararları elimizde. Ancak bu mahkeme kararlarını uygulatamıyoruz. Devlet, tarım köylüsünü kalkındırmak için 2B arazileri satmıştı. Bazı köylülerimiz yüksek değerler vererek tarım arazisini satın aldı" diye konuştu.

Alınan araziyi de İÇDAŞ şirketinin tel örgüleri içinde olduğu için kullanamadıklarını belirten Taş, "Bölgede 70-80 kişinin arazisi, termik santrallerin tel örgüleri içinde kaldığı için kullanılamıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ama bir sonuç alamadık. Bu arazilerin bir kısmının üzerine kömür dökmüş, bir kısmına çam dikmiş, bir kısmına yol yapmış. Acele kamulaştırma ile aldığı arazilerin bir kısmı tarım arazisi olarak kullanıyor. Ben de köylüyüm, ben de o arazimi kullanabilirim. Arazileri maksadı dışında kullanıyor. Bunun için de suç duyurusunda bulunduk. Soruşturması devam ediyor. Özelleştirme sonucu hesabımıza yatırılan paraları iptal davaları açılınca geri iade ettik. Bakanlar Kurulu'nun kararı Danıştay tarafından ikinci kez iptal edilmesine rağmen arazilerimizi vermiyorlar. Firma yetkileri ile muhatap bile olamıyoruz. Defalarca kapılarına gittik arazilerimizi verin diye. Kovdular bizi. Valilikten yardım istiyoruz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arazilerini Kullanamayan Vatandaşlar Valinin Kapısını Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement