Arda Dil Kurbanı - Son Dakika
Spor

Arda Dil Kurbanı

Arda Dil Kurbanı

İspanyol Marca gazetesi, Atletico Madrid'de forma giyen milli oyuncumuz Arda Turan'ın Racing Santander maçında gördüğü sarı karta İspanyolca bilmemesinin neden olduğunu yazdı.

14.02.2012 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanyol Marca gazetesi, Atletico Madrid'de forma giyen milli oyuncumuz Arda Turan'ın Racing Santander maçında gördüğü sarı karta İspanyolca bilmemesinin neden olduğunu yazarak oyuncunun tam olarak uyum sağlayamamasında dil problemi etkenine dikkat çekti.

Racink karşılaşmasının 23. dakikasında takım arkadaşı Tiago'nun bir pozisyonu sonrasında hakemin verdiği faul kararını protesto eden Arda sarı kart görmüştü. Maçın hakemi Estrada Fernandez raporunda "Arda Turan'a kararıma karşı, ellerini havaya kaldırdığı için sarı kart gösterdim" diye yazdı.

İspanyol basını, Arda'ya gösterilen sarı kartta hakemin abartılı bir karar verdiğini ve maç sonrasında Atletico Madrid teknik heyetinde de bunun tartışıldığını öne sürdü.

TERCÜMANSIZ KALDI

Marca gazetesi, Arda'nın İspanyolca'yı yeni yeni anlamaya başladığını ve henüz tam uyum sağlayamamasındaki en büyük sorununun da bu olduğunu savundu. Arda'nın eski teknik direktör Gregorio Manzano zamanında taktik toplantılarına tercüman ile katıldığı ancak Diego Simeone ile bu uygulamanın son bulduğu hatırlatılırken, Tiago ve Diego'nun İngilizce ile Arda'ya yardımcı olmaya çalıştıkları ifade edildi.

Öte yandan; Arda Turan, 7 sarı kart ile Tiago ile birlikte bu sezon Atletico'nun en çok sarı kart gören oyuncu konumunda.

PAPA'YI ZİYARET EDECEKLER

Bu arada; Arjantinli teknik direktör Diego Simeone ile henüz yenilgi almayan (3 galibiyet, 3 beraberlik) Atletico Madrid, UEFA Avrupa Kupası'nda 16 Şubat'ta İtalya'nın Lazio takımına karşı oynamak için bu akşam Roma'ya gidecek. Takım yarın sabah Vatikan'da Papa'yı ziyaret edecek.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Arda Dil Kurbanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement