Ivan Rakitic: Arda Turan, Prosinecki'yi Andırıyor - Son Dakika
Spor

Ivan Rakitic: Arda Turan, Prosinecki'yi Andırıyor

Ivan Rakitic: Arda Turan, Prosinecki\'yi Andırıyor

Türkiye'nin EURO 2016 D Grubu'ndaki rakiplerinden Hırvatistan'ın Barcelonalı oyuncusu Ivan Rakitic, takım arkadaşı Arda Turan'ın futbol stilini Robert Prosinecki'ye benzetti.

10.06.2016 12:59  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamp yaptıkları Fransa'nın Deauville bölgesinde basın toplantısı düzenleyen Hırvatistan'ın orta sahadaki önemli isimlerden Rakitic, EURO 2016'da pazar günü oynayacakları Türkiye maçı ve Arda Turan hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hırvatistan'ın uzun zamandır birlikte oynayan futbolculardan kurulu olduğuna işaret eden Rakitic, EURO 2016'da ciddi bir başarı elde etmek için sahaya çıkacaklarını söyledi.

"SAHAYA HER ŞEYİMİZİ VERECEĞİZ"

Rakitic, EURO 2016'nın son yıllardaki en kaliteli şampiyona olacağını belirterek, "Sahaya her şeyimizi vereceğiz. Takımıma inanıyorum. Büyük kulüplerde oynayan, tecrübeli ve genç isimlerden oluşan iyi bir karmaya sahibiz." dedi.

Milli takımdaki futbolcuların büyük çoğunluğunun önemli kulüplerde forma giydiğini anımsatan Rakitic, "Ancak bunu, sahada göstermeliyiz. Ciddiyet anlamında San Marino ile yaptığımız hazırlık maçı en iyisiydi. İyi yolda ilerliyoruz. İnsanlarımızı gururlandırmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

"ARDA, PROSINECKI'Yİ ANDIRIYOR"

Barcelona'dan takım arkadaşı Arda Turan'ı, bir dönem Real Madrid ve Barcelona'da forma giyen ve Hırvatistan futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen eski futbolcu Robert Prosinecki'ye benzeten Rakitic, "İnsan olarak harika biri. Sürekli gülümsüyor, şakalaşmayı seviyor. Kalitesi hakkında konuşacaksak, bir kitapçığı doldurmamız gerekir. Topla çok iyi oynuyor. Bana Prosinecki'yi andırıyor. Ona karşı iyi hazırlanmalıyız. Kaleye yaklaştığında çok tehlikeli biri. Savunmamız dikkat etmeli." diye konuştu.

"HAYAL ETMEKTEN ÇOK İŞİ YAPMAYI SEVERİM"

"Hırvatistan'da Zvonimir Boban ve Prosinecki gibi eski önemli futbolcuların oynadığı bölgede forma giyeceğini hiç hayal ettin mi?" sorusuna ise Rakitic, şöyle yanıt verdi:

"Futbolda hayal etmekten çok işi yapmayı severim. Hayali kızlarım kursun, ben elimden geldiğince hazır olmalıyım ve bunu sahaya yansıtmalıyım. Ülkemiz için oynuyoruz ve burada sadece 11 kişi değil, birkaç milyonuz. Saha da en iyisini vermeliyiz. Hazır olduğumuzu, kaliteli olduğumuzu, kendimize güvendiğimizi biliyoruz. En iyi futbolumuzu oynamalıyız."

CORLUKA: 2008'DEKİ MAÇI DÜŞÜNMEYECEĞİZ

Savunmadaki isimlerden Vedran Corluka ise sürekli gündeme getirilen EURO 2008'deki Türkiye'ye karşı kaybettikleri karşılaşmanın takımdaki oyuncular için geride kaldığını belirterek, "O maçı düşünmeyeceğiz. Yeni maça odaklanacak ve 2008'deki maçı biraz daha geçmişe atmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Öncelikli hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu vurgulayan Corluka, "Gruptan çıkamamak, bizim için başarısızlık olur. Uzun zamandır birlikte oynuyoruz. Birbirimizin ruhunu biliyoruz. Ailelerimiz birlikte vakit geçiriyor. Burada bireysel çıkar yok, sadece takımın çıkarı var. Bu iyi atmosferin bize yardımcı olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ivan Rakitic: Arda Turan, Prosinecki'yi Andırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement