Ardahan CHP'li Yılmaz Bu Sistem İstikrar Değil, İstikrarsızlık Getirecek - Son Dakika
Güncel

Ardahan CHP'li Yılmaz Bu Sistem İstikrar Değil, İstikrarsızlık Getirecek

CHP'li Yılmaz: Bu sistem istikrar değil, istikrarsızlık getirecekDeniz BAŞLI/ARDAHAN, (DHA)- CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Yeni sistem, Türkiye'de devleti yok eden bir sistemdir.

13.07.2018 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Yılmaz: Bu sistem istikrar değil, istikrarsızlık getirecek

Deniz BAŞLI/ARDAHAN, (DHA)- CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Yeni sistem, Türkiye'de devleti yok eden bir sistemdir. Bu sistem istikrar değil, istikrarsızlık getirecektir. 'Düzen' değil, 'kaos' getirecektir" dedi.

CHP Ardahan il başkanlığında basın açıklaması yapan CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 1 No'lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle devletin en kritik kurumları ve bakanlıkların yeniden dizayn edildiğini söyledi. Bakanların bir nevi müsteşar konumuna itilmiş durumda olduğunu savunan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bakanlıkların kurumsal hüviyetinde ciddi bir erozyon söz konusu. Bundan sonra örtülü ödeneğin nasıl çarçur edileceğini, nasıl kullanılacağını, devlet gelirlerin fütursuzca kullanılacağını tahmin bile edemeyiz. Bizim yeni sistemde üzerinde durmamız gereken diğer bir konu bu sitemin yaşayıp yaşamayacağıdır. Bu sistem Türkiye'de devleti yok eden bir sistemdir. Bu sistem istikrar değil, istikrarsızlık getirecektir. 'Düzen' değil, 'kaos' getirecektir. Sistem özü itibariyle 'Tayyipograsidir' Tayyip Erdoğan'ın kendi sistemidir. Kurumlar ciddi manada erozyona uğratılmış, bertaraf edilmiştir. Devletin iç güvenliği, dış güvenliği, savunması, maliyesi, eğitimi maalesef Tayyip Erdoğan'ın kendi düşünce tarzına göre şekillenecektir. Ulusal çıkarlar değil Tayyip Erdoğan'ın çıkarları söz konusudur."

Meclis'in, yargının, devletin ordusunun, kurumlarının, Genelkurmay'ın itibarının zedelendiğini öne süren Yılmaz, şunları söyledi:

" 15 Temmuz'un bütün defoları, bütün unsurları ortaya çıkartılmadı. Siyasi ayak neden ortaya çıkartılmıyor? Bu FETÖ'cüleri devlete sokanlar, onlara güvenlik soruşturmalarında temiz kağıdı verenler, o kurumun başındakiler nerede? Soruyorum kabinede Fethullah Gülen'e giden, Pelsinvaya'ya giden, orada kalan, onunla konuşan, onunla yemek yiyen, sohbet eden var mıdır atadığınız bu kabinede? Kimdir bunlar? Türkiye'yi bunlar yönetebilecekler midir? 'Ben nasıl olsa seçimi aldım, istediğimi yaparım' anlayışı olamaz. Bütün bunların açığa çıkartılması gerekir. Ancak o zaman 15 Temmuz ile yüzleşmiş oluruz. Genelkrmay Başkanı bakan olacak bir kişi değildir."

Ardahan CHP\'li Yılmaz Bu Sistem İstikrar Değil, İstikrarsızlık Getirecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ardahan CHP'li Yılmaz Bu Sistem İstikrar Değil, İstikrarsızlık Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement