Ardahan'da CHP'nin 89. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da CHP'nin 89. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Ardahan\'da CHP\'nin 89. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

CHP'nin 89.kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP Ardahan İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

09.09.2012 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin 89. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP Ardahan İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

CHP Ardahan İl Başkanlığında toplanan partililer, İl Başkanı İlimdar Senem ile birlikte Milli Egemenlik Parkına kadar yürüdü. Burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunan partililer, İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Başkanı Senem Atatürk anıtına çelenk sundu.

" Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Partimiz 89. kuruluş yıldönümü, yakın zamanda şehit verdiğimiz vatan evlatlarının acısını yüreğimizde taşıyarak anıyoruz" diyen Başkan Senem şunları kaydeti; "Kurucularımız, evlatları vatanlarında güvenle, özgür yaşasınlar diye emperyalistlere karşı savaşarak canlarını verenlerdi. Hepsinin ruhu şad olsun. Temelleri Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelemize dayanan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, gücünü Ulusal Kurtuluş savaşımızın kahramanı olan Kuvay-i Milliye'den alan -Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin- devamıdır. İlk olarak emperyalist işgale ve sarayın işbirlikçi tutumuna karşı başkaldıran bir avuç yurtsever tarafından, Anadolu Müdafaa Hukuk Cemiyeti adıyla kurulan örgütümüz, Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkısının ardından Erzurum Kongresi'ni düzenlemiş ve bu kongrede de, Kurtuluş Savaşında sivil direniş gücü olarak tanınmıştır."

Partilerinin kuruluş tarihinin 9 Eylül olması da çok özel ve anlamı olduğunu belirterek Senem, "Önderimiz Gazi Mustafa Kemal vatanımızın düşman işgalinden tamamen temizlendiği 9 Eylül tarihini partimizin kuruluş yıldönümü olarak belirlemiştir. 9 Eylül aynı zamanda güzel İzmir'in de düşman işgalinden kurtuluş tarihidir, kutlu olsun" diye konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da CHP'nin 89. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement