Ardahan'da, Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Ardahan'da, Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Ardahan\'da, Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Ardahan’da, 19 Eylül ’Gaziler Günü’ Ardahan Valilik binası önünde düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2018 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da, 19 Eylül 'Gaziler Günü' Ardahan Valilik binası önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 95. Yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen tören, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez'in tören kıtasını ve gazileri selamlamasıyla başladı. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ardahan Gaziler Derneği Başkanı Yener Göydemir, "Ülkemiz topraklarının bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline gelmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan yüce Türk milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Dün Çanakkale'de, Kore'de, Kıbrıs'ta vatanın müdafaası ve dünya barışı için şehadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütü, 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütüne ve sınırlarımız dışında PKK terör örgütüne karşı El-Bab, Afrin ve Kandil'de mücadele yürütmektedir. Bu mücadelelerde yüzlerce evladımız şehit olurken, yüzlercesi de gazilik mertebesine ulaşmıştır. Herkes bilmelidir ki; Her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, Kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşında yok olamaya mahkumdurlar. Halkımızın birlik ve beraberliği Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun gösterdiği hedeflerde ilerleyerek dünyanın güçlü bir ülkesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır."

Tören, bir öğrenci ve bir askerin okudukları şiirlerle sona erdi. Törene, Vali Bilmez'in yanı sıra, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, gaziler, askeri erkan, gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ardahan'da, Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement