Ardahan'dan Bilecik'e Gönül Köprüsü Kuruldu - Son Dakika
Yaşam

Ardahan'dan Bilecik'e Gönül Köprüsü Kuruldu

Ardahan\'dan Bilecik\'e Gönül Köprüsü Kuruldu

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ’’Biz Anadolu’yuz Projesi’’ kapsamında Ardahan’dan gelen 90 öğrenci, Bilecik’in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ederken, Bilecikli öğrenciler ile aralarında gönül köprüsü kuruldu.

06.04.2018 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadolu'yuz Projesi" kapsamında Ardahan'dan gelen 90 öğrenci, Bilecik'in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ederken, Bilecikli öğrenciler ile aralarında gönül köprüsü kuruldu.

Ardahan'dan Bilecik'e gelen öğrenciler için Bilecik Valiliği önünde tören düzenlendi. Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, gelen öğrencilerle bir araya gelip çeşitli hediyeler verdi. Valilik önünde düzenlenen programda konuşan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik'e daha önce de bir grup öğrencinin geldiğini ve onların da burada çok güzel vakit geçirdiğini belirterek, "Burada çok güzel dostluklar kurdular. Zaten 'Biz Anadolu'yuz Projesi'nin maksadı, güzel Türkiye'mizin, Anadolu'muzun dört bir yanından güzel dostluklar kurmak için öğrencilerimizi buluşturmak, onları bir araya getirmek doğudaki ve batıdaki ilerimizle köprüler kurmak, kardeşlik köprülerini yeniden onarmak. Barışın ve kardeşliğin tohumlarını yeniden ekmek var olan tohumları yeşertmek. Güçlü ve güzel Türkiye'nin geleceğini yeniden güçlü bir şekilde hazırlamak. Gittiğiniz zaman buradaki gezdiğiniz yerleri anlatacaksınız. Ama aynı zamanda buradaki kardeşlik hikayelerini de anlatın. Belki şimdi farkında değilsiniz ama bundan 20 yıl sonra, 30 yıl sonra Bilecik'te bir dostunuzun olması, bir kardeşinizin olması, bir arkadaşınızın olması ayrı bir güzellik olacak. Biz Anadolu'yuz projesinin çocukları 30 yıl sonra bizlerin yaşlarına geldiğinde çok inanılmaz anılar olacak. Bugün burada sizleri görürken bundan 30 yıl sonra bunları hatırlayacağınızı biliyorum ve görüyorum. gözlerinizde Türkiye'nin gelecekteki güçlü Türkiye'nin huzurlu barış içinde, kardeşlik içinde Türkiye'nin ışıklarını görüyorum. İnşallah bu projemiz bir an önce kardeşler arasındaki husumetin bitmesine çok hızlı bir şekilde vesile olur. Kardeşlik köprülerinin kurulmasını çok hızlı bir şekilde güçlenmesini sağlayacak bir proje olur. Şuana kadar ki tüm uygulamalardan çok başarılı sonuçlar elde ettik. İnşallah bundan sonra da bu programlarımız devam edecek. Çünkü İçişleri Bakanlığımız bu projeyi son derece önemsiyor" dedi.

" Anadolu dünyanın birçok coğrafyasında karşılığı, eşi bulunamayacak bir yer"

Büyükakın konuşmasının devamında, Anadolu'nun birçok coğrafyasında karşılığının ve eşinin olmadığı bir yer olduğunu ifade ederek, Sadece coğrafi bir yer değil Anadolu. Anadolu bir ruh. Anadolu bin yıllık barışın ruhu, bin yıllık kardeşliğin ruhu. Anadolu'nun ruhunda barış var, kardeşlik var. Anadolu'nun ruhunda başka ülkelerin insanlarının kaynaklarını sömürmek yok. gözyaşlarını dökmek yok. Kanlarını dökmek yok. Anadolu başka bir yere gittiğinde barış ve kardeşlik için gitmiş. Dünyanın öbür ucuna giden orada bugün mezarları olan Anadolu insanı var. Amerika'ya gidip Amerika'nın topraklarını, oradaki insanları sömürmeye gitmemiş mesela bizim insanımız. Anadolu'nun ruhu böyle büyük bir ruh. Böyle büyük ve yüce bir ruh. Anadolu Yunus Emre'dir, Anadolu Hacı Bektaş'tır, Anadolu Mevlana'dır. sizleri gerçekten çok seviyoruz. Bu ülke çok daha iyilerine layık, çok daha güzellerini başaracak, çok daha ileri bir ülke olacak. Hayatının 15 yılı üniversitede geçmiş bir eğitimci olarak söylüyorum. Ülkelerin gelişmişliklerine dair araştırmalar yapmış biri olarak söylüyorum. Önümüzdeki süreç Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde yükselme süreci olacak. Türkiye önümüzdeki yıllarda gerçekten önce dünyanın ilk on büyük ekonomisinin içine girecek ondan sonra da belki ilk 5'e, ondan sonra ilk 3'e girecek şekilde hızlı bir şekilde büyüyecek. Bu Türkiye'yi sizler inşa edeceksiniz. Sizlere inancımız gerçekten büyük. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Bu Cumhuriyet sizlere emanet, bu ülke sizlere emanet'. İnşallah geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'sini sizler inşa edeceksiniz. Sizlere güveniyoruz" ifadelerine yer verdi.

Vali Büyükakın'ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi sergilenmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle program sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ardahan'dan Bilecik'e Gönül Köprüsü Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement