Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali - Son Dakika
Güncel

Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali

Ardahan'da düzenlenen "17. Ulusal Kültür ve Bal Festivali" Ardahan Kalesindeki bal stantlarının açılışı ve halk oyunlarının gösterisiyle başladı.

01.09.2018 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da düzenlenen "17. Ulusal Kültür ve Bal Festivali" Ardahan Kalesindeki bal stantlarının açılışı ve halk oyunlarının gösterisiyle başladı.

Kaptanpaşa Mahallesinde Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma programında, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki programa, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, il dışından gelen davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, burada yaptığı konuşmada, bu festivali düzenlemekteki amaçlarının, Ardahan'ın kültürünü ve balını geniş bir coğrafyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Balda olduğu gibi kültürde de Ardahan'ın önemli bir noktada olduğuna işaret eden Köksoy, Ardahan'ın Kafkaslar'a ve Orta Asya'ya açılan önemli bir koridor olduğuna aktardı.

Bal konusunda bu yıl mutluluk ve heyecan yaşadıkları bir yıl olduğunu dile getiren Köksoy, şunları kaydetti:

"Bal ile ilgili bu yıl önemli bir safhadayız. Geçen yıl balımız tescil edildi. Türk Patent Enstitüsünce. Tabi ki bu tescil süreci çok kolay olmadı. Bu süreçte emeği olan sayın valimiz, milletvekilimiz ve arıcılar birliği başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğimiz yaklaşık 70 yıldır Kafkas arısının gen merkezi olarak tescil edilen bir havzada elbetteki çok çok önemli. Kültür olarak bu bölge binlerce yıldır Kafkasya'ya, orta Asya'ya açılan önemli bir koridordur. Bizler festivalimizi bu önemli iki değer çerçevesinde organize ediyoruz."

Programdakiler daha sonra etkinliklerin yapılacağı Ardahan Kalesine yürüyerek geçti. Yürüyüşe eşlik eden halk ozanları, halk oyunları ekibi ve deve maketi vatandaşlardan ilgi çekti.

Ardahan Kalesinde açılışı yapılan bal stantlarındaki ballarla ilgili davetlilere Ardahan Çiçek balı ile ilgili bili verildi.

Kaledeki etkinlikler kapsamında halk oyunları ekipleri gösteri sundu, davetlilere bal şerbeti ikram edildi.

Program, Ardahan Belediyesi Konferans salonunda festival konulu panelle devam etti.

Festival, iki gün sürecek.

Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement