Aret Vartanyan'ın Yeni Kitabı Raflarda Yerini Aldı! - Son Dakika
Güncel

Aret Vartanyan'ın Yeni Kitabı Raflarda Yerini Aldı!

Aret Vartanyan\'ın Yeni Kitabı Raflarda Yerini Aldı!

Kitapları ve Atölyeleri ile Milyonlarca İnsana Ulaşan Aret Vartanyan, 18 Aylık Bir Hazırlığın Ardından, Kişisel Gelişim ve Edebiyatı Birleştirdiği Romanı "Gitme Zamanı" ile Okurlarıyla Buluşuyor.

12.05.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört Kitaptan Oluşan Serinin ilk Kitabı, 100.000 Adet Baskıyla 7 Mayıs'ta Raflarda Yerini Aldı!

Kitapları ve insan odaklı çalışmalarıyla milyonlarca ruha dokunan Yazar Aret Vartanyan, denenmeyeni denediği Gitme Zamanı isimli romanında, bir yanda Batın'ı, bir yanda Zahir'i anlatıyor. Vartanyan, bir tarafta günlük yaşamdan her bireyin kendinden parçalar ve çevresindeki karakterleri bulduğu, yaşamı sorgulayan bir hikaye işlerken, diğer yanda okurları felsefik/ruhani sırları irdeleyen, kadim bilgileri ve bilgeleri bugüne taşıyan gizemli, mistik bir yolculuğa çıkarıyor. Romanda, bir tarafta ağacın altında uyuyan yedi denizden çıkan çift başlı düalite, zaman ustası saatçi, bilge simyacı, Schrödinger'in kedisi, mahkeme salonuna doluşmuş Aristo'dan Nietzhsche'ye düşünürler ve ezoterik kahramanlar, diğer yanda ise aşk, tutku, aldatma, entrika ve yaşam kavgası yer alıyor.

Son kitabıyla ilgili konuşan Yazar Aret Vartanyan şu sözleri kaydetti "'Gitme Zamanı', benim için de bir dönüşüm noktası. Benim 37 yıllık birikimimle kaleme aldığım bir roman ve takip edecek üç kitapla birlikte bir dörtleme. Romanın içinde iki kurgu var; Batın ile Zahir. Ben onları birleştirmeye çalışıyorum ki aslında hiç bir zaman ayrılmamışlardı. Bir yanda günlük hayatta, kendi yaşamlarımızda, ailelerimizde gördüğümüz olaylar ve karakterlerden örülen bir hikaye var. Batın bölümü ise daha fantastik bir kurguda akan ikinci bir hikaye. Batın içinde farklı inançlar, ezoterik yaklaşımlar, farklı felsefi akımlar bir araya gelerek bir sentez oluşturuyor. Romanı okurken, hem hikayelerin içinde kaybolacak, hem de inanıyorum ki kapak kapandıktan sonra yaşamlarımızda bir şeyler değişecek. 'Gitme Zamanı', kişisel dönüşüm ile edebiyatı birleştiriyor. Bu anlamda daha önce denenmeyen bu tarzı deneyerek yeni bir alan açmayı hedefliyorum. Aslında hedeflediğim, bende olanı ortaya koymaktı. Batın ile Zahir, insanlığa yazılan bir kitap. Bu yüzden yabancı dil çevirileri kitap çıkmadan başladı ve hızlı bir şekilde farklı dillerde yurtdışında satışına başlanacak. Gitme Zamanı, bir yanda insan eliyle yaratılan insanı yok eden, aşkı, sevgiyi tüketen yalan, ilüzyon. Bir yanda Mevlana'dan Yunus Emre'ye, Kuran'dan Tevrat'a, Hermes'ten Nietzsche'ye yansıyan gerçeğe yolculuk."

Yazar Aret Vartanyan, yüreği ve mantığı, gerçek ile ilüzyon arasında sıkışan insanlığı kendi içinde bir yüzleşmeye davet ediyor. İnsanın iç dünyası ile dış dünyayı yakınlaştıran 'Gitme Zamanı', zamanın ve mekanın ötesinde insanı kucaklıyor, yüreğine dokunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aret Vartanyan'ın Yeni Kitabı Raflarda Yerini Aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement