Arguvan Türkü Festivali 27-28 Temmuz'da - Son Dakika
Güncel

Arguvan Türkü Festivali 27-28 Temmuz'da

Arguvan Türkü Festivali 27-28 Temmuz\'da

28 Temmuz tarihlerinde Arguvan ilçesinde gerçekleştirilecek.

15.05.2019 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Temmuz tarihlerinde Arguvan ilçesinde gerçekleştirilecek.

Arguvan Belediyesi ve Arguvan Vakfının katkıları ile düzenlenen festivalde panel, sergiler yer alacak, festival kapsımda birçok sanatçı da sahneye çıkacak.

Festivalle ilgili düzenlenen basın toplantısında etkinlik ile ilgili bilgiler veren Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, "Toplumun değerlerini ön plana çıkaran Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin amacı, bu coğrafyaya damgasını vuran halkımızın kültürel değerlerini aslına uygun olarak geliştirip Dünya kültürleriyle buluşmasını, birbirinden, etkileşerek evrenselliği beslemesini ve halklar arasındaki dostluğu, kardeşliği geliştirip pekiştirmesini sağlamaktır. Türkülerimizi icra etmek ve kültürümüzü canlandırmak aynı zamanda gelecek nesillere aktarmak için yapılan, Uluslararası statüsü de kazandırdığımız Arguvan Türkü Festivalimizi bu yılda gerçekleştirecek olmanın sevinci içerisindeyiz" dedi.

Arguvan'da türkü yaşamın bir parçası, olduğunu belirten Kızıldaş, "Çünkü Arguvanlılar, çocuğunu türküyle uyutmuş, tarlasını türküyle sürmüş, ekinini türküyle dermiş, harmanını türküyle savurmuş, sevdiğini türküyle övmüş, düşmanını türküyle yermiş bir coğrafyanın, bir kültürün vazgeçilmez parçası. Türküler hep yaşasın, yaşatılsın diyoruz" şeklinde konuştu.

27-28 Temmuz'da yapılacak olan festivali herkesi davet eden Kızıldaş, "Tüm türkü severleri, Arguvanlıları, Arguvan sevdalılarını, gönül taşlarımızı, dostlarımızı 27-28 Temmuz'da 14. Uluslararası Arguvan türkü festivaline davet ediyoruz. Buraya kadar gelen siz değerli basın mensupları ve misafirlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın, Arguvan türkü festivalinin giderek önem kazandığın bunu hep birlikte sağladıklarını bunda sonra daha zengin bir şeklide yapacaklarını söyledi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise Malatya'da festivallerin her gün gerilediği bir dönemde Arguvan türkü festivalinin önemli olduğunu belirterek, "Malatya'da festivallerin her gün gerilediği bir dönemde daha önce çok alışmış olduğumuz kayısı festivali uzun süre yapılmadığı bir dönemde Arguvan türkü festivali her geçen gün ibresini yükselterek örnek olmaya devam ediyor belediyelerin özellikle son dönemde borç batağına sürüklendiği adete elini kolunu bağlandığı adım atamaz duruma geldiği bir dönemde Arguvan belediyesi borçsuz bir şekilde yoluna devam etmesi ve bu tür festivalleri yapması çok önemli" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arguvan Türkü Festivali 27-28 Temmuz'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi
    15:19 İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi

    İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'un Havza ilçesinde İYİ Parti Havza Belediye Başkan adayı Safi Gökçe ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunarak, 31 Mart seçimleri için destek istedi. Usta, seçimlerin yerel yönetimlerin performansının değerlendirileceği bir hesap görme günü olduğunu belirterek, Havza'da yapılan anketlerde adayları Safi Gökçe'nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayıyla başa baş gittiğini söyledi ve hemşehrilerinin tercihinin İYİ Parti'den yana olacağına inandığını ifade etti.

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.


Advertisement