Arhavi kestane balı coğrafi işaret yolunda - Son Dakika
Güncel

Arhavi kestane balı coğrafi işaret yolunda

Arhavi kestane balı coğrafi işaret yolunda

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Arhavi Ziraat Odası tarafından yürütülen 'Arhavi Kestane Balı Coğrafi İşaretin Standartlarının Belirlenmesi Eğitim Projesi' kapsamında katılımcılara eğitim verildi.

26.08.2019 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Arhavi Ziraat Odası tarafından yürütülen 'Arhavi Kestane Balı Coğrafi İşaretin Standartlarının Belirlenmesi Eğitim Projesi' kapsamında katılımcılara eğitim verildi.

Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan coğrafi işaretli ürün sayısının attırılması ile yöresel ürünlerin hakkettiği değeri alacağının altını çizen DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, proje kapsamında Arhavi Kestane Balı'nın da marka değerine kavuşacağını söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan ürünlerinin markalaşmasına verdikleri önemi dile getiren Genel Sekreter Adıyaman, "Yöresel ürünlerin katma değeri yüksek ticari ürünler haline dönüştürülmesinde coğrafi işaret tescili büyük önem taşımaktadır. Coğrafi işaret; belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işaretlerdir. Coğrafi işaret uygulamalarının gelişmiş olduğu Avrupa Birliğinde (AB) coğrafi işaretli ürünlerin 80 milyar Avronun üzerinde bir pazarı olduğu tahmin edilmektedir. Bu bakımdan incelendiğinde coğrafi işaretli ürünlerimiz bölgemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bölgemizde farkındalığın oluşturulması kapsamında yaptığımız çalışmalara devam etmekteyiz" dedi.

Proje kapsamında üreticilerin Arhavi Kestane Balı coğrafi tescil işaret sürecine dahil edilerek, denetim mekanizmalarının ve ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi hedeflendiği belirtildi. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arhavi kestane balı coğrafi işaret yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement