Aydın'da esrarengiz olay! Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanlarını terk ediyor - Son Dakika
Güncel

Aydın'da esrarengiz olay! Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanlarını terk ediyor

Aydın'da Gedik ailesi tarafından konuşlandırılan arılar, kovanlarının içerisine 'Allah, Hasbinallah' gibi Arapça yazılar yazıp kovanı terk ediyor. İlk defa böylesine ilginç arı hareketleri ile karşılaştıklarını belirten Aydınlı arıcılar, tabiatta hissiyatı en güçlü canlı olarak bilinen arıların bu durumunun kıyamet alameti olduğuna inanıyor.

24.10.2020 14:38  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Efeler ilçesinde uzun yıllardır arıcılık işi ile uğraşan Gedik ailesinin arı kovanlarının içerisinde son günlerde esrarengiz olaylar yaşanıyor. Kovana ve peteklere, "Allah, hasbinallah" gibi yazılar yazan arılar, bu yazıları bir süre sonra silip kovanı terk ediyorlar. Arılarının nereye gittiğini bilmediklerini söyleyen Gedik ailesi, yetkililerden bu gizemli olayın araştırılmasını istiyor.

''BİZE MESAJ VERMEK İSTİYORLAR''

Babası ile birlikte arıcılık yapan İlyas Gedik, "Arıların kovanlarını açtığımızda Arapça yazılar ile karşılaşmaya başladık. Bu yazılar dikkatimizi çekti ve arıların bize bir mesaj vermek istediklerini düşündük. Fotoğraflarını çekerek Arapça bilen büyüklerimize ve cami hocalarımıza gösterdik. Onlar da bize 'Allah, hasbinallah, Bismillah' gibi kelimelerin yazıldığını söylediler. Bu yazıların bulunduğu kovanları incelemeye ve takip etmeye başladık. Bir müddet sonra kovanın içerisindeki arıların yazdıkları kelimeleri sildiğini gördük ve bunu neden yaptığını anlam veremedik. Yazıların silinmesinden kısa bir süre sonra da kovandaki arılarımızın tamamıyla yok olduğunu gördük" dedi.

Aydın'da esrarengiz olay! Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanları terk ediyor

KOVANLARI TERK EDİYORLAR

Arıların kovanlarını terk etmesine anlam veremediklerini kaydeden Gedik, "Biz arıların tüm bakımlarını en güzel şekilde gerçekleştirdik. Hastalıktan ölseler kovanlarının önünde ve içerisinde arı ölüleri olur, onlar da yok Başkaları tarafından çalınmaları da söz konusu değil. Arıların kovanları terk etmesi bizden kaynaklanan bir şey değil bu tamamen esrarengiz bir olay. Arıların ölüsü de yok, dirisi de yok. Önce yazıları yazıp, sonra siliyorlar en sonunda da kovanlarının terk ediyorlar. İçerisinde bir tane bile arı kalmıyor. Allah sonumuzu hayretsin" diye konuştu.

Aydın'da esrarengiz olay! Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanları terk ediyor

"YARIM ASIRDIR İLK KEZ OLUYOR"

50 yıldır arıcılık yaptığını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını kaydeden Tacettin Gedik, "1970 yılından bu yana arılarımız ile ilgileniyorum. Bugüne kadar ilk defa böyle bir olay gördüm. Arılarımız yazdıkları dini kelimelerin ardından kovanlarını terk ediyorlar. Hatta bu olaylar ilk başladığında oğlumla yazılar nedeniyle tartıştık. Bir süre önce birlikte kontrol ettiğimiz ve yazı bulunan kovanlardaki arılarımızın yazıları sildiğini gördük. Oğlum yazıları benim sildiğimi düşünerek bana çıkıştı. Ama ben hiç bir şey yapmadım. Bu olay beni de çok şaşırttı" ifadelerini kullanarak bu esrarengiz olayların araştırılmasını istedi.

Aydın'da esrarengiz olay! Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanları terk ediyor

''KIYAMET ALAMETİ OLARAK GÖRÜYORLAR''

Arıcı Hakan Sakar da kovanların içerisinde yiyecekleri bal olmasına rağmen kovanı terk etmelerinin normal olmadığını belirtti ve şöyle konuştu;

"Arıların yiyecekleri var. Üzerinde fazla kene de yok. Ama kovanlarımız gün geçtikçe bu tür olaylar görülüyor ve zamanla boşalıyor. Bu iş normal değil. Büyüklerimiz kıyamet alametlerinden birinin de arı ölümleri ve arıların yok olmalarından biri olacağını söylüyorlardı. Allah korusun, Allah sonumuzu hayır eylesin ama yavaş yavaş sanırım sonumuz yaklaşıyor. Arılar da bize bir mesaj veriyor."

Aydın\'da esrarengiz olay! Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanlarını terk ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aydın'da esrarengiz olay! Arılar, Arapça yazılar yazıp kovanlarını terk ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • MEHMET: ALLAH DİLERSE HERŞEY YAZAR 60 22 Yanıtla
  • NECİP : İPRET ALIN MİLLETİ KANDIRMAYIN BALSATIYORUZDİYE MİLLETE ŞEKER SATMAYIN 54 12 Yanıtla
  • isimsiz: arapça yazı yazmıyor rastgele çizgiler var 33 21 Yanıtla
  • Amin : Haspinallah yazdığına göre bişeye sinirlenmiş arılar... 40 10 Yanıtla
  • ıspartalı: petekleride çinden ithal edersen defolu çıkar. daha ne bekliyon. 35 14 Yanıtla
  • mossi: o kadar kuran kursuna gittim öğrenemedim. arı sökmüş mevzuyu 21 7 Yanıtla
  • yasin: bırakın şu arap zihniyetini ne geldiyse başımıza cahil araplardan geldi 3 2 Yanıtla
  • ARILAR VE ARICILAR: ACABA NELER YAPIP İNSANLARA SATIYORSUNUZ DA SİZE İKAZ VERİYORLAR AMA ANLARSANIZ TABİKİ PARA VE BALDAN BAŞKA ŞEYLER GÖSTERİLMİŞ GÖZLERİNİZE .. 3 0 Yanıtla
  • DODOK: Şekillerin Arapça ile uzaktan yakından bir alakası yoktu, yalandan Arapçayı kutsallaştırmayın. Arıcılık yapan herkes bilir; aynı şekiller bütün kovanlarda vardır ve bu şekiller, bal arılarının kovanı işleme aşamalarıdır... 0 0 Yanıtla
  • arap: Arapça kursuna gitseydin, çözerdin işi ;) 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement