Arıboğan: "Mutluluğu Parada Aramayın" - Son Dakika
Güncel

Arıboğan: "Mutluluğu Parada Aramayın"

Arıboğan: "Mutluluğu Parada Aramayın"

Prof.Dr.Deniz Ülke Arıboğan, İhlas Koleji'nin davetlisi olarak katıldığı seminerde öğrencilerle bir araya geldi.
Özel İhlas Karma Anadolu Lisesi ve Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı seminerde, gençlere modern...

09.11.2013 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, İhlas Koleji'nin davetlisi olarak katıldığı seminerde öğrencilerle bir araya geldi.

Özel İhlas Karma Anadolu Lisesi ve Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı seminerde, gençlere modern toplumun geldiği nokta ve dünya üzerindeki değişimlerini anlatan Arıboğan, tavsiyelerde de bulundu.

Türkiye'nin 20. yüzyıldaki tarım ülkesi profilinden sıyrılarak hızla sanayileştiğini ve sanayi devrimini gerçekleştirdiğini vurgulayan Arıboğan, "Türkiye artık kendi televizyonunu, gemisini, denizaltısını yapan bir ülke haline geldi. Dünyanın önde gelen sanayi ülkeleri arasında artık Türkiye'nin de adı var. Lakin yine de biz sanayi devrimi yaparken dünya yeni bir çağa girdi" dedi.

Bu devrin sanayi ötesi devir olduğunu belirten Arıboğan, endüstriyelleşmenin sonucu olarak dünyada değişik modellemeler oluştuğunu, insanların da bunlara yönlendirildiğini belirtti. Eline aldığı bir bardak suyun tarım sektöründen başlayarak endüstri dönemine kadar olan değişimini anlatarak örnek veren Arıboğan, aynı suyun zamanla bedavayken nasıl pahalı bir madde hale geldiğini anlattı.

Dünya üzerinde oluşturulan düzenle her şeyin sattırılabileceğini ifade eden Arıboğan, 21. yüzyılın insanları enayileştirme dönemi olduğunu söyleyerek, "Bundan seneler önce öğrencilerime, 'Zamanı gelecek bu düzen taş satacak, siz de alacaksınız' demiştim. Geçtiğimiz günlerde eski bir öğrencimle karşılaştım, 'Hocam siz bize zamanı gelecek taş alacaksınız demiştiniz. Şimdi taş satan bir dükkandan uğur taşı, burç taşı ve manyetik taş aldım' dedi. Şimdi de söylüyorum ileride insanlara hava satacaklar" ifadelerini kullandı.

"TELEVİZYON DİZİLERİ İLE TOPLUMU ŞEKİLLENDİRİYORLAR"

Ülkemizde yayınlanan televizyon dizilerinde aslında var olmayan hayatların anlatıldığına dikkat çeken Arıboğan, öyle yansıtıldığı gibi lüks bir yaşamın asla var olmadığını, bunun neticesinde de sadece ülkemizde değil, dizilerin yayınlandığı Orta Doğu ülkelerinde de Türkiye'nin sanki zenginlikler içinde yaşayan bir ülke gibi göründüğünü vurguladı. Bu dizilerde oynayan oyuncuların yaptıkları ve gösterdikleri ile toplum tarafından örnek alındıklarını da ekleyen Arıboğan, toplumun bu diziler üzerinden şekillendirildiğini ifade etti.

Öğrencilere seçecekleri meslekleri sorarak değerlendirme yapan Arıboğan, bazı mesleklerin geleceği hakkında da ipuçları verdi. Estetik cerrahi ve iletişim alanlarında gelecekte büyük potansiyeller olacağına dikkat çeken Arıboğan, "Mesleğiniz ne olursa olsun mutluluğu parada ya da maddiyatta aramayın. Kendinizi mutlu edecek meslekleriniz ve uğraşlarınız olsun. Öncelikle duygusal mutluluğunuza önem verin" ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.

Konuşmasının ardından İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Arıboğan'a günün anısına üzerinde İhlas çınarının bulunduğu bir porselen tabak hediye ederken, Özel İhlas Karma Lisesi Müdürü Müge Kılıç da çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arıboğan: 'Mutluluğu Parada Aramayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement