Arif Nihat Asya'nın Büstüne Saldırı - Son Dakika
Güncel

Arif Nihat Asya'nın Büstüne Saldırı

Arif Nihat Asya\'nın Büstüne Saldırı

ADANA'da 'Bayrak' şiirinin yazarı Arif Nihat Asya'nın büstü ateşe verilip yakılmak istendi.

29.04.2017 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'da 'Bayrak' şiirinin yazarı Arif Nihat Asya'nın büstü ateşe verilip yakılmak istendi.

Merkez Seyhan İlçesi'nde dün akşam saatlerinde Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi'ne gelen kimliği belirsiz 2 kişi, yanlarında taşıdıkları karton kutuları, Asya'nın büstünün bulunduğu yıldız şeklindeki mermer kaidenin yanına yerleştirip ateşe verdi.  Dumanları fark eden parktaki özel güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye aracını parka sokamayan ekipler, alevleri yangın söndürme tüpleriyle kontrol altına aldı. Polis ekipleri, büste zarar vermek isteyen saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

PARK VE MÜZE OLDU

Merkez Seyhan İlçesi'nin Kayalıbağ Mahallesi Seyhan Caddesi ile Seyhan Nehri arasında kalan bölüm, Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenerek park haline getirildi. Türk bayrağı için yazılmış en anlamlı eserlerden olan 'Bayrak' şiirinin yazarı ve 1950-1954 yılları arasında Demokrat Parti'den  Adana Milletvekilliği yapan Arif Nihat Asya'nın adı verildi.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arif Nihat Asya'nın Büstüne Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement