Arınç 'daha Çok Telefon Mektuplar Çıkacak, Bunları Daha Çok Konuşacağız' - Son Dakika
Politika

Arınç 'daha Çok Telefon Mektuplar Çıkacak, Bunları Daha Çok Konuşacağız'

Arınç \'daha Çok Telefon Mektuplar Çıkacak, Bunları Daha Çok Konuşacağız\'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında hazırlandığı iddia edilen bilgi notuyla ilgili soru üzerine, "Daha çok telefon, mektuplar çıkacak.

03.06.2011 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında hazırlandığı iddia edilen bilgi notuyla ilgili soru üzerine, "Daha çok telefon, mektuplar çıkacak. Bunları daha çok konuşacağız" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini de eleştiren Arınç, "Bay Kemal, Noel Baba gibi çantasına bütün hediyeleri doldurmuş. Keles'e gelince bir tanesini veriyor. Nilüfer'e gidince başka bir şey çıkartıyor çantasından" diye konuştu.

Seçim bölgesi olan Bursa'da propaganda çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Keles İlçesi'ni ziyaret etti. Arınç'ın makam amacının yolu Güneybayı Köyü girişinde köylüler tarafından kesildi. Kendisine gösterilen, köyün girişine asılan 'Türkiye'de bir tek susuz ve yolsuz köy kalmadı' diyorsunuz. Ama Güneybayır senelerdir içme suyuna hasret bilmiyor musunuz' yazılı pankartı gören Arınç, köylülere "Yazıyı gördüm. Hedefi tam 12 den vurdunuz" yanıtını verdi.

Daha sonra Keles ilçe merkezine geçen Bülent Arınç, burada Merkez Camii'nde cuma namazını kıldı. Ardından belediye meydanında toplanan vatandaşlara hitap eden Bülent Arınç, Keles'in yol ve içme suyu problemlerini çözeceğini belirterek şunları söyledi:

"Hiç merak etmeyin biz yol şampiyonuyuz. Yolsuzlukları başkaları yapıyor. Buradaki sorunları çözeceğiz bundan emin olun. Su olmayan köy kalmayacak. Suyun olmadığı yere, 'medeniyet geldi' diyemeyiz. Su azizdir. En kısa sürede bu sorunu çözeceğiz. 'Bunu nasıl yapacaksın?' diye sorduğumuzda, 'Benim adım Kemal'diyen biri var. Ama ben, 'Benim adım Bülent' demiyorum. Benim güçlü bir hükümetim var. Bu bay Kemal'in 'benim adım Kemal' demesine benzemez. "

Tam 8. 5 yıldır iktidarda olduklarını hatırlatan Arınç, "Bizi bir defa getirdiniz ama, bir daha gitmiyoruz. Ne top tüfek kar ediyor, ne hilekarlık. Tekrar 10 gün sonra iktidara gelecek gücü hissediyoruz" diye konuştu.

'HER ŞEYİN HESABI KİTABI OLMASI LAZIM'

AK Parti hükümeti olarak millete boş vaatlerde bulunmadıklarını anlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Boş vaatlerde bulunmak başkalarının işi . Hayatlarında bir tek dikili ağacı olmayanlar, koalisyonda bulundukları dönemlerde, ekmeği gazı, motorini her şeyi karneye bağlayan insanlar, geçmişe ait bir tek olumlu örnek gösteremezler. Ama maşallah Bay Kemal Noel Baba gibi çantasına bütün hediyeleri doldurmuş. Keles'e gelince bir tanesini veriyor. Buradan Nilüfer'e gittiğinde başka bir şey çıkartıyor çantasından. 'Mazot 1. 5 lira olacak. KDV, ÖTV'yi kaldırdım' diyor. 'Emekli maaşlarını 400 TL arttıracağım' diyor. Tabi sırtında yumurta küfesi yok. Bunları kim istemez ve konuşmaz. Ama her şeyin bir hesabının kitabının olması lazım. "

GENELKURMAY BİLGİ NOTU

Dönemin Genelkurmay İstihbarat Şube Müdürü Albay Turgut Ak tarafından hazırlandığı iddia edilen bilgi notuna göre, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'un, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya 'Anayasa Mahkemesi ile konuştuk. AKP'yi kapacaklar. Erdoğan, Gül ya da Arınç seçilirse TSK müdahale edecek. Size yeni oluşum sözü veriyoruz ' dediği yönündeki iddialarla ilgili soruya Arınç, "Daha çok telefon, mektuplar çıkacak. Bunları daha çok konuşacağız" yanıtını verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün gece Regaip Kandili dolayısıyla, Bursa'da Ulucamii'ndeki mevlide katıldı. Arınç, mevlidin ardından Merkez Osmangazi Belediyesi Karabaş-i Veli Dergahı Kültür Merkezi'nde, düzenlenen sema gösterisini izledi.

IA, NK, FK - Bursa/ Keles

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Arınç 'daha Çok Telefon Mektuplar Çıkacak, Bunları Daha Çok Konuşacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement