Arınç: "Emekliyi Mutlu Edecek Bir Zam Yapacağız" - Son Dakika
Güncel

Arınç: "Emekliyi Mutlu Edecek Bir Zam Yapacağız"

Arınç: "Emekliyi Mutlu Edecek Bir Zam Yapacağız"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, emeklilik intibak yasasının Bakanlar Kurulu'nde ele alındığını belirterek, "Bu konuda hükümetimiz çok çalıştı."

01.03.2012 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, emeklilik intibak yasasının Bakanlar Kurulu'nde ele alındığını belirterek, "Bu konuda hükümetimiz çok çalıştı. Emekliyi mutlu edecek bir zam yapacağız" dedi.

Dünya devlerinin üretim merkezi Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB), yeni bir kuruluşu daha bünyesine kattı. Çikolata sektöründe dünyanın dördüncü büyük üreticisi olan Ferrero, 19'uncu fabrikasının temelini MOSB'de attı. 90 milyon dolar harcanacak fabrikada ilk anda 200 kişi çalışacak. Tesisler 2013 yılının şubat ayında üretime girecek. Ferrero Çikolata'nın yeni fabrikasının temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, AK Parti Manisa milletvekilleri, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, sanayiciler ile davetliler katıldı.

Temel atma töreni öncesinde konuşan Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, 2023 Türkiye hedefine ulaşmak için durmaksızın çalışırken devletinin tüm kurumlarının desteğini arkalarında hissettiklerini, özellikle pek çok yabancı sermayeli şirketin bölgeyi yatırım merkezi olarak seçmesinde Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının çok önemli katkısı ve desteği olduğunu vurguladı. Türek, "Karadeniz fındığı dünyanın pek çok yerindeki Ferrero fabrikalarında mamul hale geliyor, gene dünyanın dört bir yanına dağıtılıyordu. Ancak Ferrero'nun Manisa'daki bu yatırımıyla ülkemizin kaynakları üretime doğrudan katılarak, Türk mühendis ve işçilerinin emekleri ile çok daha fazla katma değer yaratacaktır" dedi.

EKONOMİK İSTİKRAR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa OSB'nin son yıllarda hamle üstüne hamle yaptığını ve kendi rekorlarını kırmak için yola devam ettiğini söyledi. Açıklanan ihracat rakamlarının ümit verici olduğunu belirten Arınç, "2002 öncesi ve sonrasını kıyaslamak gerekir. Çünkü 2002'den sonra yeni bir dönem başladı. Ekonomik istikrarla siyasi istikrar at başı gidiyor. Toplumsal barıştaki istikrarda aynı şekilde çok olumlu durumdadır. Dünyada global krizin pençesindeki 17 ülkede olumsuzluklar dikkate alındığında ülkemizin büyüme hızı ve rakamları takdire değerdir. Cari açık ve ithalattaki fazlalıklar konusunda eleştiriler gelebilir. Ama bu konuda da çözüm ürettiğimizin bilinmesi gerekiyor" dedi.

EMEKLİ ZAMMI

Önceki gün Bakanlar Kurulu'nun gündeminde emeklilik intibak yasası bulunduğunu hatırlatan Arınç, "Bugüne kadar gelen siyasi iktidarlar farklı emeklilikler ortaya koymuş. Aslında ekonomik krizleri de hazırlayan en büyük etkenlerden birisi de bu olmuş. Bu konuda hükümetimiz çok çalıştı. 3 ayrı formül hazırladı. Görüştük ve karar aldık. Emekliyi mutlu edecek bir zam yapacağız. Hem Maliye Bakanımız, hem hazine bakanımız hiç tereddütsüz paramız var artış yapabiliriz dediler. İşte ülkemizin hali artık bu duruma geldi" dedi.

Manisa ÜZÜMÜ İLE KEK

İtalyen Devi Ferrero şirketine seslenen Arınç, "Karadeniz'den fındık alıp çikolata yapın, ancak Manisa'nın üzümünü kullanarak kek üretmeyi de ihmal etmeyin" dedi. Dünya devi ülkelerin artık Türkiye'ye yatırım yapmak için kendilerine müracaat eder hale geldiğini kaydeden Arınç, "Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı bu konuda yönlendirilmelerini yapıyor. Tabii ki gelip yatırım yapacaklar. Artık tüm dünya Türkiye'yi biliyor" diye konuştu. Sanayicilere de "Yolunuza devam edin" çağrısı yapan Arınç, "Siz oradan ses gelir mi buradan patırtı çıkar mı diye düşünmeyin. Göğsünüzü gererek işinizi yapmaya devam edin. Arap parasından daha kıymetsiz hale gelen Türk Lirasından 6 sıfır atan bir hükümet var Türkiye'de. Seçimler ne olur ne olmaz diye siz hiç düşünmeyin. Yolunuz da bahtınız da açık olsun. Arkanızda güçlü Türkiye var" diye konuştu.

SANAYİ DEVLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Temel atma töreninden sonra İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı "2010 yılı Türkiye'nin 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşları" listesinde yer alan ve Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 32 firmaya ödül verildi. Listeye giren firmalara ödüllerini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Manisa Milletvekilleri verdi.

500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girenler: Vestel Elektronik San. ve Tic. A.Ş., Vestel Beyaz Eşya San. ve Tic. A.Ş., Indesit Company Beyaz Eşya San. ve Tic. A.Ş., Sarten Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., Componenta Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş., Kerim Çelik Mamulleri İmalat ve Tic. A.Ş., Bosch Termoteknik San. ve Tic. A.Ş., Mondi Tire Kutsan Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş., Standard Profil Otomotiv San. ve Tic. A.Ş., İpek Kağıt San. ve Tic. A.Ş., Polinas Plastik San. ve Tic. A.Ş., Schneider Elektrik San. ve Tic. A.Ş., Olmuksa Internatıonal Paper-Sabancı Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., Yonca Gıda Sanayi İşletmeleri İç ve Dış Ticaret A.Ş., Hayes Lemmerz İnci Jant Sanayi A.Ş., İnci Akü San. ve Tic. A.Ş., Hayes Lemmerz Jantaş Jant San. ve Tic. A.Ş., Elba Basınçlı Döküm San. A.Ş. ve Klimasan Klima San. ve Tic. A.Ş.

İkinci 500 Büyük Sanayi kuruluşu arasına girenler: Konveyör Beyaz Eşya ve Otomotiv Yan San. Tic. A.Ş., Emas Makina Sanayi A.Ş., Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş., Oerlikon Kaynak Elektrotları ve San. A.Ş., Selkasan Kağıt ve Paketleme Malzemeleri İmalatı San. ve Tic. A.Ş., Mayteks Örme San. ve Tic. A.Ş., Valf Sanayii A.Ş., Valfsel Armatür San. A.Ş., Tirsan Kardan San. ve Tic. A.Ş., Pilenpak Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., Dyo Matbaa Mürekkepleri San. ve Tic. A.Ş., Matel Hammadde San. ve Tic. A.Ş. ile N.B.R. Makina ve Yedek Parça San. ve Tic. Ltd. Şti.

REKORTMENLERE ÖDÜL

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki son ödüller ise vergi rekortmenlerine verildi. Manisa İli Kurumlar ve Gelirler Vergisi Rekortmenlerinin Vergi Ödül Töreni, Başbakan Yardımcısı. Bülent Arınç'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

2010 yılında yılında Manisa ilinde en çok Gelir Vergisi vergisi ödeyen rekortmenleri Eyyüp Altan, Mustafa Altan, Süleyman Çetin, Abdullah Eryüksel, Selim Eryüksel, Dündar Çiloğlu, Ahmet Kındır, Ahmet Altan, Cemal Ergün, Salih Kozlu oldu. 2010 yılında Manisa daki Kurumlar Vergisi Rekortmenleri ise Soma Elektrik Üretim ve Tic.A.Ş, BOSCH Termoteknik San. ve Tic. A.Ş., TKİ.Kurumu Ege Lin.İşl.Mües.Müd., Schneider Elektrik San. ve Tic.A.Ş., Rexam Paketleme San. ve Tic. A.Ş., Polinas Plastik San. ve Tic. A.Ş., Keskinoğlu Tavuk. ve Damızlık İşl. San.A.Ş., Pilenpak Ambalaj San.ve Tic. A.Ş, İnci Akü San. ve Tic. A.Ş. ve Valfsel Armatür San. A.Ş. firmaları oldu.

MHÖ(İÖ/AAA)(FOOĞRAFLI) - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç: 'Emekliyi Mutlu Edecek Bir Zam Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement