Arınç: "Hava gazı fabrikasında parti kuracağız' diyor ya insan bir yerini seçer" - - Son Dakika
Politika

Arınç: "Hava gazı fabrikasında parti kuracağız' diyor ya insan bir yerini seçer" -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Bağımsız milletvekilleri Ertuğrul Günay, İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan'ın ortak basın toplantısına ilişkin, "Böyle toplantıları bundan sonra hava gazı fabrikasında yapmayın, adı bile zaten ürkütücü. Gaza mı geldiniz yoksa? 'Hava gazı fabrikasında parti kuracağız' diyor ya insan bir yerini seçer" dedi.

23.03.2014 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Bağımsız milletvekilleri Ertuğrul Günay, İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan'ın ortak basın toplantısına ilişkin, "Böyle toplantıları bundan sonra hava gazı fabrikasında yapmayın, adı bile zaten ürkütücü. Gaza mı geldiniz yoksa? 'Hava gazı fabrikasında parti kuracağız' diyor ya insan bir yerini seçer" dedi.

Arınç, partisince Sakarya Mahallesi'nde düzenlenen mitingde, bazı kişilerin, kötü bir işin içinde olduğunu anlattı.

"Belden aşağı vurmak" deyimini hatırlatan Arınç, "Ahlaksızlık, edepsizlik, suçlama, karalamak, 'Duvara çamur at, tutmasa da izi kalır' demek. Bize yakışmayan iftiralar atıyorlar. 'Yolsuzluk, suistimal' diyorlar, kaset dinletiyorlar. Başımızdaki tertemiz insanı yaralamak, yıkmak istiyorlar" ifadesini kullandı.

Bazı kişilerin hedefinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a diz çöktürmek, AK Parti'yi tökezletmek olduğunu vurgulayan Arınç, "Hükümet gidecek, seçimlerden sonra cumhurbaşkanını seçtirmeyecekler, memleket AK Parti'den kurtulacak. Be ey vicdansız, AK Parti giderse ne gelecek? Eski darbe dönemleri mi gelecek, eski kaos mu gelecek?" diye konuştu.

AK Parti gittikten sonra bu günlerin bereketinin kaybolacağını söyleyen Arınç, "Utanmadan, sıkılmadan, yalanla iftirayla tertemiz AK Parti'yi, Başbakan'ı lekelemeye çalışıyorlar. Meydana çıkıyor adam, kendine göre hakaret ediyor. Kendisine yakışan sıfatları Başbakanımız için söylüyor. Bunlara kimsenin inanmadığının bir işareti, buradaki kalabalıktır, yüz binlerin meydanlara toplanıp Tayyip beye gösterdiği sevgi ve saygıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin ve MHP'nin haline bakan millet, 'En iyisi AK Parti'dir, bizi rezillikten bunlar kurtardı' diyerek oyunu yine AK Parti'den yana kullanacak. İhracatımız 500 milyar dolara ulaşacak, 2 trilyon dolarlık gayri safi mili hasılamız olacak. 2 bin dolardan aldık milli geliri, 11 bin 500 dolara çıkardık. Biz gidersek ortalıkta hükümet edecek parti görünmüyor. Bunlar yolda yürümesini bilmez. Bunlar gelirse üç ay maaş ödeyemezler. Biz çiftçiye 9 milyar lira tarım desteği veriyoruz, vallahi 9 lira bulamazlar. Bunlar dört koyunu yolda kaybeder, geri getiremezler. Bunlar siyasetçi, devlet adamı değil, bunlar iş bilmez."

- "Dini cemaatler, siyasi parti gibi değildir"

Son genel seçimlerden sonra yayımlanan bir karikatüre değinen Arınç, bunda, Başbakan Erdoğan'ın, "İçinizden hanginiz bana oy verdi?" diye sorduğu iki kişiden birinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, diğerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu bildirdi.

Bunun sadece bir karikatür olarak görüldüğüne yönelik yorumlar yapıldığını anlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Allah söyletti. İki yıl sonra Kılıçdaroğlu bunu ispat etti. Televizyonlarda atıp savuruyordu, bir ara boş bulundu, 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül ile Erdoğan aday olursa kime oy verirsiniz?' sorusuna hemen atladı, 'Abdullah Gül'e oy veririm' dedi. Gül sanki CHP'nin milletvekili, AK Parti'nin kurucusu be. Tertemiz, gül gibi 7 yıldır bu ülkeyi cumhurbaşkanı şahsiyetiyle yöneten, çok temiz, başarılı bir insan. Sonunda gelecekler, o iki kişiden biri ya Bahçeli ya Kılıçdaroğlu olacak. Yüzde 50'nin üzerine çıkacağız, şu anda yüzde 54'ler görünüyor, bir yıl sonrasında yüzde 60'ları inşallah hep beraber göreceğiz."

Bazı kimselerin tuzaklar kurmaya çalıştığını dile getiren Arınç, "AK Parti'ye oy verilmesin" diye kimilerinin kapı kapı dolaştığını belirtti.

Bunun yanlış olduğunu daha önce söylediğini ve yine tekrar ettiğini bildiren Arınç, "Siz şunu söyleyebilirsiniz, 'Biz AK Parti'den zarar görüyoruz. Şu sebeplerle seçimde biz size oy vermeyeceğiz' diyebilirsiniz. Bu bir tavırdır; doğrudur, yanlıştır tartışırız ama sen 'Ben CHP'ye, MHP'ye oy toplayacağım' diyemezsin, böyle dersen yanlış olur. Neden yanlış olur? Dini cemaatler, siyasi parti gibi değildir. Siyaset düşünemezsiniz. Nasıl olur da AK Parti'ye karşı başkalarının değirmenine su taşırsınız? Bir hafta kaldı, böyle yapmaya devam ederseniz seçimden sonra biz Allah'ın izniyle kazanırız ama size yardımlar, destekler ne kadar gelir, onu da düşünün bakalım" diye konuştu.

- "Siyasi organizasyonunuzu bir an evvel kurun, karşımıza öyle çıkın"

Arınç, bir süre önce İzmir'de 3 bağımsız milletvekilinin düzenlediği ortak basın toplantısını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Ertuğrul Günay, beraberinde iki arkadaşı, İzmir'de hava gazı fabrikasında toplantı yapmışlar. Bunlar bizim arkadaşlarımızdı. Erkan Mumcu da Murat Başesgioğlu da böyleydi. Biz onları milletvekili yaptık, hiç ihtiyacımız yokken yaptık, 'Partiye güç katarlar mı' diye düşündük. Kötü insanlar olduklarını söyleyemem. İnsan siyasette hata yaparsa bunu büyük şekilde öder, siyasi hayatı biter. Hava gazı fabrikasında yaptıkları toplantıda, 'Seçimden sonra değerlendirme yapacağız, belki parti kurabiliriz' diyorlar. O arkadaşlarımıza geçmişteki merhabalarımızın hatrına iki şey hatırlatayım. Ey İlhan İşbilen, ey bir başkası, ey Ertuğrul Günay, geç kalmanıza gerek yok, adam gibi partinizi kurun, adam gibi karşımıza çıkın. Biz bunu istiyoruz. O zaman, bu 'cemaat', 'camia' denen, 'hizmet' denen grubun siyasi rakibi oluruz. O zaman karşımıza çıkarlar, 'Biz sizden daha iyi yöneteceğiz ülkeyi, siz yanlış yaptınız' derler. Milletten ne kadar oy alırsa o kadar da söz sahibi olurlar. Hem 'Dini cemaatiz' deyip hem de siyasi faaliyette bulunursanız, bu kendinizi inkar olur. Siz siyasi organizasyonunuzu bir an evvel kurun, karşımıza öyle çıkın, mertçe çıkın, açık açık çıkın, 'Biz de bir siyasi partiyiz' deyin."

Söz konusu milletvekillerine tavsiyede bulunan Arınç, "Böyle toplantıları bundan sonra hava gazı fabrikasında yapmayın, adı bile zaten ürkütücü. Gaza mı geldiniz yoksa? 'Hava gazı fabrikasında parti kuracağız' diyor ya insan bir yerini seçer" dedi.

- "Allah akıl fikir versin"

Arınç, Ankara'da bir huzurevini ziyaret ettiğini belirtti. Burada birisinin, kendisine bir olayı anlattığını dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Birileri gelmiş, yanlarında çalgıcıları varmış. Şarkı, türkü söyleyip yaşlılarımızı eğlendirmek istemişler. Çalıp oynamak, eğlendirmek için gelmişler ama ilk şarkıları şu, 'Yolun sonu görünüyor.' Allah'tan kork. Huzurevinde bu söylenir mi? Allah akıl fikir versin. Şıpır şıpır ağlıyorlar. Bizimkiler de toplantı yapmış hava gazı fabrikasında. Bu kadar da gaza gelmeyin yahu. Daha önce de parti kuranlar oldu. 30 kişiyi bulursun, bir dilekçe, ardından tabela asarsın; oldu sana parti. Şu anda Türkiye'de 79 parti, adını bile bilmediğimiz, sen de onlardan birisi olursun. Millet ne diye senin arkandan gitsin, ne farkın var? Bizden seçilmişsin, başka partiye gitmişsin. Buradan seçilir, başka partiye de gidersin, artık bunu ispatlıyorsun. Sen AK Parti'nin nesini eleştireceksin, niçin millet senin arkanda olacak? Kurarsanız iyi ederseniz. Biz de artık 'Karşımızda parti var' diye bundan sonra rahat hareket ederiz."

AK Parti'nin aleyhinde başka partilerin değirmenine su taşımanın kimseye yakışmayacağına işaret eden Arınç, "Bana oy vermezsen saygıyla karşılarım ama AK Parti'yi ezmek için başkasına oy verir, bile bile onu kazandırırsan, benim gözümde senin değerin koskoca bir sıfır, onu da iyi bilesin" görüşlerini iletti.

(Bitti)

Arınç: "Hava gazı fabrikasında parti kuracağız\' diyor ya insan bir yerini seçer" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arınç: 'Hava gazı fabrikasında parti kuracağız' diyor ya insan bir yerini seçer' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement