Arjantin'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Arjantin'deki Terör Saldırısı

BUENOS Arjantin Temsilciler Meclisi'nin, 1994'te Arjantin-İsrail Derneğine (AMIA) düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve yaralananlara tazminat ödenmesini öngören yasa tasarısını onayladığı bildirildi.

01.05.2015 02:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUENOS Arjantin Temsilciler Meclisi'nin, 1994'te Arjantin- İsrail Derneğine (AMIA) düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve yaralananlara tazminat ödenmesini öngören yasa tasarısını onayladığı bildirildi.

Arjantin resmi haber ajansı TELAM'da yer alan habere göre, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi, başkent Buenos Aires'te 8 Temmuz 1994'te AMIA'ya düzenlenen ülkenin en kanlı terör saldırısında hayatını kaybeden 85 kişinin yakınları ile yaralananlara tazminat ödenmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti.

Oylamadan önce konuşan İnsan Hakları Komisyon Başkanı Remo Carlotto, belirlenen tazminatın zorla kaybolma ve çocuk kaçırma olaylarının mağdurları ile İsrail Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda ölenlere uygulanan tazminatın aynı şartlarına haiz olduğunu belirterek, "Devletin diktatörlük ve neoliberalizm döneminde işlenen suçların tazmin etmesi için 12 yıldır çeşitli mekanizmalar çalıştırılıyor" dedi.

Milletvekili Patricia Bullrich, kanlı eylemden bu yana 21 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Devletin saldırıdaki sorumluluğu ispatlanmasının ardından kurbanların İsrail Büyükelçiliği ve diktatörlük dönemi mağdurlarıyla eşit muamele görmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kabul edilen yasaya, saldırıda ölenlerin varislerine 1,5 milyon Arjantin pesosu (yaklaşık 168 bin dolar), yaralananlara söz konusu miktarın yüzde 60'ı, ağır yaralananlara ise yüzde 70'inin ödenmesini öngörüyor.

İsrail'in Buenos Aires Büyükelçiliği'ne 17 Mart 1992'de düzenlenen terör saldırısında 22 kişi hayatını kaybetmiş, 242 kişi yaralanmıştı. 8 Temmuz 1994'te AMIA'ya düzenlenen terör saldırısında ise 85 kişi hayatını yitirmiş, 150 kişi yaralanmıştı.

Saldırılardan İran destekli Hizbullah terör örgütü sorumlu tutulurken, İran ve Hizbullah suçlamaları reddediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arjantin'deki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement