Arjantin'deki Tren Kazası - Son Dakika
Güncel

Arjantin'deki Tren Kazası

Arjantin\'deki Tren Kazası

Kazada 3 kişi öldü, 100'den fazla yolcu yaralandı.

13.06.2013 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki tren kazasında 3 kişinin öldüğü, 100'den fazla yolcunun da yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, Moron bölgesinde sabah saatlerinde  2 katlı bir banliyö treninin 2 istasyon arasında duran bir başka trene çarptığını açıkladı.

Kazanın ardından bazı yolcuların kendi imkanları ile trenlerden çıktığı ve yetkililere haber verdiği öğrenildi. Enkazda sıkışan yolcular ise olay yerine gönderilen arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Demiryolları Sendikası lideri Ruben Sobrero, iki katlı banliyö treninin 6 aydır kullanılmadığını, yoğunluk nedeniyle birkaç gün önce tekrar seferlere çıkmaya başladığını söyledi.

Öndeki trenin neden 2 istasyon arasında beklediği ve diğer trenin ise niçin vaktinde durmayı başaramadığı henüz kesinlik kazanmadı.

Buenos Aires, geçen yıl da 51 kişinin öldüğü, yaklaşık 700 kişinin de yaralandığı bir tren kazasına sahne olmuştu. Geçen yılki kazanın ardından Devlet Başkanı Cristina Fernandez, sorumluların adalet önüne çıkarılacağı ve banliyö trenlerinde yolcuların güvenliğinin artırılması için gerekli önlemlerin alınacağı sözünü vermişti. Arjantin'de demiryollarının bakımından sorumlu şirketlerin büyük bir kısmının sahibi Mario ve Sergio Crigliano kardeşlerin kurduğu konsorsiyumu fesheden Fernandez, banliyö hatlarının işletilmesi ve bakımı için devlet kontrolünde bir konsorsiyum kurmuştu. - Buenos Aires

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arjantin'deki Tren Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement