Arkadaşına Bisiklet Alabilmek İçin Katıldığı Resim Yarışmasında Amacına Ulaştı, Herkesi... - Son Dakika
Güncel

Arkadaşına Bisiklet Alabilmek İçin Katıldığı Resim Yarışmasında Amacına Ulaştı, Herkesi...

Arkadaşına Bisiklet Alabilmek İçin Katıldığı Resim Yarışmasında Amacına Ulaştı, Herkesi...

Isparta'da bisikleti olmayan arkadaşına bisiklet hediye edebilmek için katıldığı resim yarışmasında birinci olan 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Zeynep Nur Uysal, minik yüreğiyle kocaman bir insanlık dersi verdi.

28.03.2019 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da bisikleti olmayan arkadaşına bisiklet hediye edebilmek için katıldığı resim yarışmasında birinci olan 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Zeynep Nur Uysal, minik yüreğiyle kocaman bir insanlık dersi verdi. Küçük kızın davranışı, durumu öğrenen herkesi duygulandırdı. Yaşından büyük bir davranış ortaya koyan Zeynep Nur Uysal "Arkadaşım bu hediye karşısında bana çok teşekkür ettiğini söyledi, çok mutlu oldu. Onun mutlu olduğunu görmek beni de çok mutlu etti" dedi.

Isparta'da Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasında dalında bisiklet kazanan Hızırbey Ortaokulu öğrencisi Zeynep Nur Uysal'ın kazandığı ödülünü, bisikleti olmayan bir arkadaşına hediye edeceğini söylemesi duygu dolu anlar yaşattı.

Düzenlenen törende 11 yaşındaki kıza Vali Ömer Seymenoğlu'nun emin olup olmadığını tekrar sorması sonrasında yanıt veren Hızırbey Ortaokulu 5/F sınıfı öğrencisi Zeynep Nur Uysal, kazandığı hediyeyi arkadaşına hediye edeceğini tekrarladı. Konuşmaların ardından minik yüreğin büyük ve olgun davranışı dolayısıyla törende duygu dolu anlar yaşandı.

"Benim bisikletim vardı, ancak onun yoktu, o da mutlu olsun, ben de mutlu olayım dedim"

Ortaokul öğrencisi Zeynep Nur Uysal, yaşanan o güzel olayı İhlas Haber Ajansı'na (İHA) anlattı. Uysal, "O arkadaşım, çok sevdiğim bir arkadaşım. Benim bisikletim vardı, ancak onun yoktu. Ben de ikimiz de bisiklete binelim diye düşündüm, o da mutlu olsun, ben de mutlu olayım dedim ve böyle bir davranışta bulundum. Ben zaten resim yarışmasında zaten bisiklet ödülü olduğunu duymuştum. Resim yarışmasına girdikten sonra 'Eğer bisikleti kazanırsam bunu arkadaşıma vereceğim' dedim ve gerçekten de öyle oldu. Arkadaşım bu hediye karşısında bana çok teşekkür ettiğini söyledi ve o da çok mutlu oldu. Onun mutlu olduğunu görmek beni de çok mutlu etti" dedi.

"Bazen insanların fedakarlıklarda bulunması gerekir"

Artık arkadaşıyla birlikte bisiklete sahip olduğunu anlatan Zeynep Nur Uysal, "Artık buluşuyoruz, bisikletlerimizle okulu turluyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz, bisikletlerimizle çok eğleniyoruz. Bazen insanların fedakarlıklarda bulunması gerekir ama bunu kendi isteğinizle yapmak bence çok önemli" diye konuştu.

"'Senin bisikletin, sen kazandın, istediğin gibi, istediğin şekilde kullanabilirsin' dediler"

Bu konuda ailesinin, kendi verdiği karara saygı gösterdiğini ve onu özgür bıraktıklarını kaydeden Uysal, "Ben aileme katılacağım yarışmadaki ödülün bisiklet olduğunu söyledim. Ailem, benim bisikletim varken bu yarışmaya katıldığımda ödül olan o bisikleti 'Birine mi vereceksin?' dediler. Ben bunu yarışmaya katılırken arkadaşıma da söylemiştim. Zaten ailem de bana bu konuda hiçbir şey demedi. 'Senin bisikletin, sen kazandın, istediğin gibi, istediğin şekilde kullanabilirsin' dediler. Ben de arkadaşıma vermeye karar verdim" şeklinde konuştu.

"Resim yeteneğinin yanı sıra onun çok güzel bir ahlakı var"

Hızırbey Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Çiğdem Armağan, "Zeynep'in resim yeteneğinin yanı sıra onun çok güzel bir ahlakının olması, bana onunla çalışırken çok büyük bir hevesle çalışmayı sağladı. Bu güzel davranışıyla diğer öğrencilere örnek oldu. Bir laf vardır, 'Dünyayı çocuklar yönetmeli' diye, Zeynep ile bu lafın da yerine geldiğine inanıyorum" dedi.

"Bu davranış, değerler eğitiminin bir sonucudur"

Hızırbey Ortakokulu Müdürü Tevfik Akar ise, "Orman Bölge Müdürlüğünün birincilik dolayısıyla vermiş olduğu bisiklet hediyesini, Zeynep kızımız hiç kimsenin görüşü ve baskısı altında kalmadan, tamamen kendi görüşü ve iyi niyetiyle bisikleti olmayan, ihtiyacı olan samimi bir arkadaşına hediye etti. Bu hediye olayı çok güzel bir şey. Kazandığı bisikleti başka bir arkadaşına hediye etmesi çok önemli bir olay, çok büyük bir davranış. Bu, okulumuzda her hafta değerler eğitimiyle ilgili yapılan yoğun bir çalışmanın ve ailesinin bugüne kadar vermiş olduğu değerler eğitiminin bir sonucudur. Gerçekten biz çok mutlu olduk" ifadelerini kullandı.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da daha önce düzenlenen törende büyük yaştaki insanların bile küçük menfaatler için birçok farklı davranış içerisinde bulunduğuna dikkat çekerek, küçük kızı tebrik etmişti. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arkadaşına Bisiklet Alabilmek İçin Katıldığı Resim Yarışmasında Amacına Ulaştı, Herkesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak %4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise bir önceki yılın aynı ayına göre %4,1 artarak 15 milyon 104 bin 259 kişiye ulaştı. Ayrıca, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı aylık olarak da %0,6 artış gösterdi.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir kamyonet çarpıştı. Kazada hafif yaralanan 9 öğrenci, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

  • Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı
    11:32 Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

    Bilecik'te düzenlenen asker eğlencesi sırasında konvoyda havaya ateş açan şüpheli şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Şahsın üzerinde bulunan tabanca muhafaza altına alınarak cezai işlem uygulandı.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement