Arkadaşını Kazaen Öldürdüğünü İddia Eden Sanığa Müebbet Hapis Talebi - Son Dakika
Güncel

Arkadaşını Kazaen Öldürdüğünü İddia Eden Sanığa Müebbet Hapis Talebi

Çorum'da, 25 yaşındaki arkadaşını kazayla tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

20.07.2018 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da, 25 yaşındaki arkadaşını kazayla tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Çorum'da geçen yıl, 25 yaşındaki Sezgin Süzer'i tüfekle vurarak öldürdürdüğü iddia edilen Özgür T. (38) hakkında savcılıkça hazırlanan iddianame, Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede ifadesine yer verilen sanık, olay günü iş yerinde alkol aldıkları sırada Süzer'in tüfekle oynamaya başladığını öne sürdü.

Kendisine, "Bu tüfeği hiç temizlemiyor musunuz?" dediğini iddia eden Özgür T, "Hemen tüfeği elinden aldım. Sonra tüfeği kontrol ederken elimin tetiğe çarpması sonucu silah ateş aldı. Sezgin vurulunca şoka girdim. Hemen kardeşlerimi aradım. İş yerine gelen kardeşim durumu görünce 'Ağabey şaka mı yapıyorsunuz' deyip dışarı çıktı. Sonra polisler geldi. Sezgin çok samimi arkadaşımdı. Kesinlikle öldürmek gibi bir kastım yoktu." beyanında bulundu.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan sanığın kardeşi Savaş T. de olayın kazayla gerçekleştiğini, daha önce de Süzer'in iş yerinde tüfekle oynadığı için olumsuzluk yaşanabileceği hususunda kendisini uyardığını savundu.

İddianamede, sanığın diğer kardeşi Önder T'nin emniyetteki ilk ifadesinde, olay yerine gittiğinde ağabeyinin, "Vur' dedi, vurdum" şeklinde sayıkladığını beyan ettiğini ancak savcılıkta bu beyanını, "Sezgin'in ağabeyime 'Beni vur' demesi değil, olaydan sonra iş yerine gittiğimde bana hitaben 'Beni vur' şeklindeki sözleriydi" olarak değiştirdiği anlatıldı.

Olayın oluş şekli ve dosya kapsamında toplanan deliller değerlendirildiğinde sanığın kardeşi Önder T'nin emniyetteki ilk beyanının dikkate alınması gerektiği aktarılan iddianamede, ayrıca Süzer'in vurulduğu bölgenin kafası olması göz önünde bulundurulduğunda sanığın kasıtlı şekilde maktule ateş ederek "kasten öldürme" suçunu işlediği kanaatine varıldığı vurgulandı.

İddianamede sanığın, "kasten öldürme" suçunu gerçekleştirdiği gerekçesiyle müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşması eylül ayında görülecek.

Çorum'da 22 Aralık 2017'de bir emlakçı dükkanında Sezgin Süzer tüfekle başından vurulmuş halde ölü bulunmuştu. Olayın kazaen meydana geldiğini öne süren iş yeri sahibi şüpheli Özgür T, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arkadaşını Kazaen Öldürdüğünü İddia Eden Sanığa Müebbet Hapis Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement