Arkadaşları Şair Ali Akbaş'ı Düzenlenen Panelde Anlattı - Son Dakika
Yerel

Arkadaşları Şair Ali Akbaş'ı Düzenlenen Panelde Anlattı

Bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Göl Saatleri Şiir Akşamı’ etkinlikleri onur konuğu şair Ali Akbaş’ın hayatı, eserleri ve Türk Edebiyatına kattığı değerler “ Turna göçü: Ali Akbaş ve Şiiri” adlı düzenlenen panelde anlatıldı.

27.05.2016 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Göl Saatleri Şiir Akşamı' etkinlikleri onur konuğu şair Ali Akbaş'ın hayatı, eserleri ve Türk Edebiyatına kattığı değerler " Turna göçü: Ali Akbaş ve Şiiri" adlı düzenlenen panelde anlatıldı.

Küçükçekmece Belediyesi, Türk Edebiyatı Vakfı'nın katkılarıyla düzenlediği "5'inci Göl Saatleri Şiir Akşamı" etkinlikleri kapsamında Sultanahmet de bulunan Türk Edebiyatı Vakfı Konferans Salonunda " Turna göçü: Ali Akbaş ve Şiiri" adlı panel düzenlendi. Panele şair Ali Akbaş, Prof. Dr. Yakup Çelik, Bayram Bilge Tokel, Yakup Ömeroğlu, Hüseyin Özbay ve çok sayıda edebiyatsever katıldı. Akbaşı, yakın arkadaşları olan Bayram Bilge Tokel, Yakup Ömeroğlu ve Hüseyin Özbay günümüz Türk Edebiyatında oluşturduğu eserleri ve hatıralarını anlattılar. Panel sonunda hayranları Akbaş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

"EN BÜYÜK SERVETİM ARKADAŞLARIMDIR"

Kendisi için düzenlenen panele katılmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan şair Ali Akbaş, "Benim adıma düzenlenen bu paneli görünce mutlu oldum. Bana mesuliyet ve sorumluluk yükledi. İnşallah arkadaşlarımın takdirlerine layık olurum ve yarım bıraktığım şiirlerimi tamamlarım. Dilimize hizmetimizi daha güçlendiririz. Terazi kendini tartmadığını söylerler. Ben kendimi tartamıyorum, arkadaşlarım beni, bana daha iyi bir şekilde tanıttılar. Böylece eksikliklerimi de görmüş oldum. En büyük servetim arkadaşlarımdır. Beni unutmamışlar ve değerlendirdiler onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

"SADE YALIN BİR MEDENİYETİN BÜYÜK SESİ"

Herkesin sürgün edilen değerlerimizi yerine yad etmek borucu olduğunu belirten Hüseyin Özbay, "Ali ağabey bu değerlerimizi iade eden baş aktörlerdendir. Şahsen Ali ağabey benim hayatımda büyük bir etkisi olmuştur. Sözün değer yitirdiği, her şeyin görselliğe terk edildiği bir Dünya da insanları şiire çağırabilen nadir kalemlerden birisidir. Onun şiirleri bizim milli karakterimizle bağdaşır tarafını süslemelerden uzak sade yalın bir medeniyetin büyük sesi olduğunu söyleyebilir" dedi.

5'inci Göl Saatleri Şiir Akşamı adlı etkinlik bu akşam Küçükçekmece Mavran Adası'nda yurt içinden ve dışından 21 şairin şiirlerini okuyacağı şiir dinletisi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Ayfer Vardar'ın bir konseri ile sona erecek.

ALİ AKBAŞ KİMDİR?

1942 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan kazasında doğan Ali Akbaş, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde yaptı. Çeşitli lise ve Yüksekokullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra araştırma görevlisi olarak Hacettepe Üniversitesine atandı. Daha lise öğrencisiyken yarışmada birincilik kazanan şiiri K. Maraş Lisesi Marşı olarak kabul edildi. Akbaş, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Kuş Sofrası adlı kitabıyla Çocuk Edebiyatı dalında Yılın Şairi seçildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arkadaşları Şair Ali Akbaş'ı Düzenlenen Panelde Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement