Arkeoköy'de 'Ev Pansiyonculuğu' Kursu İlk Meyvelerini Verdi - Son Dakika
Güncel

Arkeoköy'de 'Ev Pansiyonculuğu' Kursu İlk Meyvelerini Verdi

Arkeoköy\'de \'Ev Pansiyonculuğu\' Kursu İlk Meyvelerini Verdi

Çanakkale Merkeze bağlı Tevfikiye köyünde, 2018 Troya Yılı çalışmaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eğitim ve Araştırma Genel Müdürlüğü ve OPET işbirliği ile düzenlenen ev pansiyonculuğu eğitimini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

26.12.2018 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Merkeze bağlı Tevfikiye köyünde, 2018 Troya Yılı çalışmaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eğitim ve Araştırma Genel Müdürlüğü ve OPET işbirliği ile düzenlenen ev pansiyonculuğu eğitimini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Tevfikiye Köyünde gerçekleştirilen sertifika törenine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Müdür Yardımcısı Cemil Agas, OPET Petrolcülük A.Ş Sosyal Sorumluluk Projeleri Çanakkale Saha Sorumlusu Fatma Hacıalioğlu, Tevfikiye Köy Muhtarı Hüseyin Dinç ve kursiyerler katıldı.

Yerelde kalkınma için nitelikli insan gücü yetiştirmenin önemine inandığını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz,"Kültür Turizm Bakanlığımız bünyesinde; son on yılda Çanakkale-Merkez, Ayvacık, Bozcaada, Gökçeada, Ezine, Eceabat, Lapseki ilçeleri, Pınarbaşı, Tevfikiye köylerinde 14 adet olmak üzere ev pansiyonculuğu kursları açılmıştır. Toplamda 808 kursiyerimizin sertifikalarını teslim ederek, şehrimizin ekonomisine, istihdamına katkı sağlamak için önemli bir adım atmış olduk. Hedefimiz bu tür kurslarımızı en üst seviyeye çıkarmak olacaktır. Ev Pansiyonculuğu Kursu sürdürülebilir turizm gelişiminde yerel halk girişimciliğinin geliştirilmesi ve yerel kalkınmada önemli bir yer tutmaktadır. Yöre halkının geçimine büyük katkı sağlayacak kurslarımıza katılan kursiyerlerimize ve uzman öğretmenlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Tevfikiye Köyünde ev pansiyonculuğu kursunun ilk meyvelerini verdiğini dile getiren Köy Muhtarı Hüseyin Dinç ise, " Köyümüz tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlamaktadır. 2018 Troya Yılı ile birlikte Tevfikiye köyünde yerel kalkınma anlamında birçok proje gerçekleştirildi. Biz, insanımız yerinden yurdundan olmadan, kültürünü ve sosyal dokusunu korusun, yaşam standartları yükselsin istiyoruz. Bu eğitimler de bu işin bir parçası. Ev pansiyonculuğu eğitimi alan 39 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimleri tamamlayan 39 kursiyere sertifikaları teslim edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arkeoköy'de 'Ev Pansiyonculuğu' Kursu İlk Meyvelerini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda
    15:28 Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda

    İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda en ağır darbeyi alan El-Megazi Mülteci Kampı sakinleri zor durumda. Birçok aile yerinden edilmiş durumda ve barınacak yer bulmakta zorluk çekiyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise giderek artıyor. Gazze'deki insanlar açlıkla mücadele ediyor ve yardım kuponlarına ihtiyaç duyuyor.

  • CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı
    15:26 CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı

    CHP'li belediyeler Ankara'da Kahramankazan, Ordu'da Altınordu ve Balıkesir'de Karesi belediyelerinin devraldığı borçları açıkladı.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi
    15:24 Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda demirleyen çimento yüklü kuru yük gemisinin kaptan köşkünde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

  • İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor
    15:20 İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan market yangınında 34 araç ve 84 personel ile müdahale ediliyor. Yangın, hızlı bir şekilde söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi. TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan Denizlispor'a bir kötü haber geldi.


Advertisement