Armin Laschet Aday Olmayacak - Son Dakika
Güncel

Armin Laschet Aday Olmayacak

Armin Laschet Aday Olmayacak

BAŞBAKAN Angela Merkel'in bırakacağı CDU liderliği için üç politikacı adaylığını resmi olarak açıklamış, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Laschet ise gizli aday olarak görülmüştü.

31.10.2018 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN Angela Merkel'in bırakacağı CDU liderliği için üç politikacı adaylığını resmi olarak açıklamış, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Laschet ise gizli aday olarak görülmüştü. Laschet'in, parti teşkilatı bölge başkanlarıyla telekonferans sistemiyle yaptığı görüşmede aday olmayacağını açıkladığı belirtildi. Laschet'in, parti liderliği ile başbakanlık makamının ayrılması gerektiğini, en büyük eyaletin başbakanlık makamıyla parti liderliği koltuğunun uzun süre uyumlu olarak yürütülemeyeceğini söylediği kaydedildi. Ayrıca Kuzey Ren Vestfalya'daki CDU-FDP koalisyonunu model olarak gören Armin Laschet'in bu modeli parti liderliği koltuğu için tehlikeye sokmak istemediği belirtildi.

ÖZÜMÜZE GERİ DÖNMELİYİZ

CDU genel başkanlığına aday olan Friedrich Merz, başkent Berlin'de düzenlediği basın toplantısında partisinin, muhafazakar ve liberal değerleri içeren kendi özüne geri dönmesi gerektiğini söyledi. Merz, Merkel'in başarısına saygı duyduğunu, zor ama doğru bir karar verdiğini, böylece partinin kendini yenileme yolunun açıldığını ifade etti.

Merkel'le anlaşamadığı için daha önce siyaseti bırakan Merz, "Merkel'le barışacak mısınız?" sorusuna, "Barışacak bir durum yok" karşılığını verdi. Merz, "Bizim demokrasimizin sağında ve solunda toplumumuzu bölen partilerin yerleşmesini kabul edemeyiz" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Armin Laschet Aday Olmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement