Arnavutköy'de Anneler Günü'nde 'Özel Anneler Sergisi' - Son Dakika
Güncel

Arnavutköy'de Anneler Günü'nde 'Özel Anneler Sergisi'

Arnavutköy\'de Anneler Günü\'nde \'Özel Anneler Sergisi\'

Arnavutköy Belediyesi Anneler Günü nedeniyle 'Özel Anneler' resim sergisi açılışı ve karanfil dağıtımı yaptı.

12.05.2019 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutköy Belediyesi Anneler Günü nedeniyle 'Özel Anneler' resim sergisi açılışı ve karanfil dağıtımı yaptı. Etkinlikte konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı "Engelli çocuğu olan annelerimizin diğer annelere göre fedakarlığı çok çok fazla. Bunun farkına varılması ve daha iyi anlaşılması için bugünkü sergimizi bizler için çok kıymetli" dedi.

Arnavutköy Belediyesi, Anneler Günü sebebiyle 'Özel Anneler' resim sergisi açılışı ve karanfil dağıtımı gerçekleştirdi. Arnavutköy Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe, Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Fotoğraf Sanatçısı Deniz Kozan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesimi sonrası açılışı yapılan sergide Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Fotoğrafçı Deniz Kozan'dan fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Etkinlik kapsamında engelli çocukların anneleri olan ve resim sergisine de ismini veren 'Özel Anneler' resim sergisi vatandaşlarla buluşturuldu. Fotoğraf sanatçısı Deniz Kozan tarafından çekilen engelli çocukların annelerinin günlük yaşam içerisinde fedakarlıklarının fotoğraflandığı sergi vatandaşlardan tam not aldı. Ardından kültür merkezi içerisinde yapılan bir programa katılarak sürpriz yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı salonda bulunan Annelere ve anne adaylarına karanfil hediye etti. Yoğun katılımın olduğu programda vatandaşlar Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

"Engelli çocuğu olan annelerimizin fedakarlığı çok çok fazla"

Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, "Öncelikle annelerimizin ellerinden öpüyoruz, günleri kutlu olsun. Sevdikleriyle birlikte sevinçle bu özel günü yaşamalarını temenni ediyorum. Bugün burada bir resim sergisi açtık, anneler gününe özel olarak ancak özel annelerimizin özel çocuklarını yetiştiren onlarla ilgilenen onların hayata tutunmasına yardımcı olan fedakar annelerimizin fotoğraflarını görüyoruz. Toplumun bu konuda daha duyarlı hale gelmesi maksadıyla da bu çalışmaya destek olmak amacıyla bu etkinliğe kültür merkezimiz ev sahipliği yapıyor. Engelli çocuğu olan annelerimizin diğer annelere göre fedakarlığı çok çok fazla bunun farkına varılması ve daha iyi anlaşılması için bugünkü sergimizi bizler için çok kıymetli" dedi.

"Amacım engelli çocuğu olan annelerin kalplerine dokunmaktı"

Fotoğraf Sanatçısı Deniz Kozan yaptığı çalışmanın bir farkındalık oluşturması amacıyla yaptığını belirterek, "Özel çocuklarımızın annelerinin hayatlarında yaşamış oldukları zorlukları insanlara gösterip, onları fedakarlık yaptıklarını görüp onlara destek olmak maksadıyla bu çalışmayı gerçekleştirdim. Her anne özeldir ama engelli çocuklarımızın annesi daha özel çünkü hayat boyu mücadele içerisindeler hem sosyal olarak hem de psikolojik olarak amacım onlara bir nebze de olsa destek olmak kalplerine dokunmaktı. Dilerim bu sergi farkındalık oluşturması açısından amacına ulaşır, tüm bakış açısını değiştiririm ve engelleri kırarım" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arnavutköy'de Anneler Günü'nde 'Özel Anneler Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement