Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani, Kosova'da - Son Dakika
Dünya

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani, Kosova'da

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani, Kosova\'da

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’nin daveti üzerine resmi temaslarda bulunmak üzere Kosova’ya geldi.

11.05.2017 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi'nin daveti üzerine resmi temaslarda bulunmak üzere Kosova'ya geldi.

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Arnavut mevkidaşı Bujar Nishani'yı, İbrahim Rugova Meydanı'nda devlet töreniyle karşıladı. Sıcak ve samimi karşılama töreni ardından Thaçi ve Nishani ile beraberindeki heyetler arasında ikili görüşmelere geçildi. Görüşme gündeminde iki ülke arasındaki ilişkiler vardı.

Cumhurbaşkanı Thaçi ile Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Ortak basın toplantısında konuşan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani, Kosova'da parlamento hayatı ve parlamentonun karşılaştığı sıkıntıları başarıyla aştığını belirterek, parlamentonun sıkıntıları olgunlukla karşıladığını kaydetti. Nishani, ülkesinin, Kosova'nın Avrupa-Atlantik oluşumları ile bütünleşmesi ve uluslararası meşruiyetini güçlendirmesine verdiği desteği sürdüreceğini vurguladı.

Arnavutluk'un Kosova'ya tüm alanlarda verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ifade eden Cumhurbaşkanı Thaçi de, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileriye taşınması için kararlı olduklarını belirtti. Thaçi, iki ülkenin geleceğinin Avrupa Birliğinde olduğunu vurguladı. Thaçi, bir soru üzerine, "Büyük Arnavutluk" ibaresinin Arnavutluk ve Kosova tarafından değil, balkanları istikrarsız kılmak için Sırbistan'ın kullandığını anımsattı.

Ziyaret sırasında Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ve Başbakan İsa Mustafa ile de bir araya geldi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani, Kosova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement