Arnavutluk maçından notlar - Son Dakika
Spor

Arnavutluk maçından notlar

Arnavutluk maçından notlar

A Milli Takım, 1796 gün sonra Şükrü Saraçoğlu11 Ekim uğurlu geliyorHer koltuğa Türk bayrağıEmre Belözoğlu "Dalya" dedi"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" tezahüratlarıBakan Kasapoğlu tribündeSezer AFŞAR / İSTANBUL, - Euro 2020 Elemeleri H Grubu 7'nci maçında A Milli Takım, Arnavutluk'u konuk etti.

11.10.2019 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Takım, 1796 gün sonra Şükrü Saraçoğlu

11 Ekim uğurlu geliyor

Her koltuğa Türk bayrağı Emre Belözoğlu "Dalya" dedi"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" tezahüratlarıBakan Kasapoğlu tribünde

Sezer AFŞAR/ İSTANBUL, - Euro 2020 Elemeleri H Grubu 7'nci maçında A Milli Takım, Arnavutluk'u konuk etti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Ovidiu Alin Hategan yönetti. Hategan'ın yardımcılıklarını Octavian Sovre ve Sebastian Eugen Gheorghe üstlendi.A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Arnavutluk maçı ilk 11'inde son oynanan Moldova maçı kadrosuna göre 4 değişiklik yaptı. Güneş, orta sahada İrfan Can'ın yerine Mahmut Tekdemir'e, Dorukhan Toköz yerine Emre Belözoğlu'na, ileri uçta ise Kenan Karaman yerine Hakan Çalhanoğlu'na ve Deniz Türüc'ün yerine ise Burak Yılmaz'a şans verdi.1796 GÜN SONRA ŞÜKRÜ SARAÇOĞLUA Milli Takım, Arnavutluk karşılaşmasıyla birlikte 1796 gün sonra Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda milli maça çıktı. Türkiye, bu statta son karşılaşmasını 12 Kasım 2014'te özel maçta Brezilya ile oynarken, mücadeleden 4-0'lık yenilgi ile ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bu karşılaşmaya kadar oynadığı 16 maçta 8 galibiyet 3 beraberlik alırken, 5 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Türkiye, bu karşılaşmalarda 25 gol atarken kalesinde 20 gol gördü. 11 EKİM UĞURLU GELİYORTürkiye, Arnavutluk mücadelesine kadar geçen sürede 11 Ekim'de çıktığı 9 karşılaşmada da kaybetmedi. A Milli Takım, bu karşılaşmalarda 5 galibiyet alırken 4 kez de berabere kaldı. Milli Takım ilk olarak 11 Ekim 1995'te Euro 96 Elemeleri'nde İzlanda, son olarak da 11 Ekim 2018 tarihinde özel maçta Bosna-Hersek karşısında 0-0'lık skorlarla sahadan beraberlikle ayrıldı.HER KOLTUĞA TÜRK BAYRAĞITürkiye - Arnavutluk maçı öncesinde Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'ndaki bütün koltuklara Türk bayrağı bırakılırken, bu önemli karşılaşmanın coşkusuna Türk bayraklarını sallayarak ortak oldu.TRİBÜNLER DOLDUTürkiye - Arnavutluk mücadelesine futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. A Milli Takım'ı bu önemli mücadelede yalnız bırakmak istemeyen taraftarlar tribünler doldururken, Arnavutluk Milli Takımı'nı desteklemek için İstanbul'a gelen Arnavut taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünleri önemli ölçüde doldurdu.EMRE BELÖZOĞLU "DALYA" DEDİEmre Belözoğlu, Arnavutluk mücadelesi ile birlikte 100'üncü kez A Milli Takım formasını giydi. Belözoğlu'na maç öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir tarafından madalya takdim edildi. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'ndaki taraftarlar da Belözoğlu'na tezahüratlarda bulundu."ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ" TEZAHÜRATLARITaraftarlar, ısınma hareketleri boyunca Türk askerlerine de destek tezahüratlarında bulundu. "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" ve "Vatan Sana Canım Feda" tezahüratları ile Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerlere moral desteği sağlandı.BAKAN KASAPOĞLU TRİBÜNDE

Öte yandan Türkiye - Arnavutluk mücadelesini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muarrem Kaspoğlu'da tribünden takip etti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Arnavutluk maçından notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement